Läs mer om din roll som rumsansvarig

När du skapar ett rum i Google Chat blir du automatiskt rumsansvarig. Som rumsansvarig får du:

• ta bort och lägga till deltagare
  • befordra andra medlemmar till rumsansvariga eller ta bort dem från listan med rumsansvariga.
  • radera rum
  • radera meddelanden
  • redigera rummets namn, avatar och beskrivning.

Rumsansvariga har en diamant intill sitt namn i meddelandeflödet och på rummets medlemslista.

Rumsansvariga som använder jobb- eller skolkonto får uppdatera ytterligare inställningar, såsom rumsåtkomst och behörigheter. Läs mer om att ändra rumsåtkomst och behörigheter.

Lägg till medlemmar

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Klicka på rummets namn följt av Hantera medlemmar.
  4. Klicka på + Lägg till.
  5. Ange namnet på eller e-postadressen till personen eller gruppen som du vill lägga till.
  6. Klicka på Lägg till.

Ta bort medlemmar

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Klicka på rummets namn följt av Hantera medlemmar.
  4. Peka på personen och klicka på Fler åtgärder följt av Ta bort från rummet.

Gör någon till rumsansvarig

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Klicka på rummets namn följt av Hantera medlemmar.
  4. Peka på personen och klicka på Fler åtgärder följt av Gör till rumsansvarig.

Tips! Den sista rumsansvariga kan inte lämna ett rum om hen inte raderar rummet eller gör någon annan till rumsansvarig.

Ändra någon från rumsansvarig till medlem

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Klicka på rummets namn Och sedan Hantera medlemmar.
  4. Peka på personen och klicka på Fler åtgärder Och sedan Ändra från rumsansvarig till medlem.

Radera meddelanden

Rumsansvariga får radera alla meddelanden i rummet. Rumsmedlemmar får bara radera sina egna meddelanden. Läs mer om att radera ett meddelande som rumsmedlem.
  1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Peka på meddelandet du vill radera.
  4. Klicka på Fler åtgärder följt av Radera Radera.
  5. Klicka på Radera i fönstret som öppnas.
Obs!
  • När ett meddelande tas bort i rummet visas kanske en tidsstämpel. Tidsstämpeln finns kvar i 30 dagar eller längre beroende på företagets lagringspolicy.
  • Funktionen Radera meddelanden är endast tillgänglig för vissa prenumerationer och är kanske inte tillgänglig på ditt jobb- eller skolkonto.

Redigera rumsbeskrivningar och riktlinjer

Rumsansvariga får lägga till och redigera rumsbeskrivningen så att andra känner till rummets syfte. Lägg till eller redigera riktlinjer om du vill hantera medlemmarnas förväntningar och skapa en säkrare communityupplevelse.
  1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Klicka på rummets namn följt av Rumsinformation högst upp.
  4. Klicka på Redigera i fönstret som öppnas.
  5. Lägg till beskrivning och riktlinjer.
  6. Klicka på Save (spara).