Finn ut mer om rollen din som romadministrator

Når du oppretter rom i Google Chat, får du automatisk rollen som romadministrator. Som romadministrator kan du

• fjerne og legge til deltakere
  • gi eller ta fra andre medlemmer rollen som romadministrator
  • slette rom
  • slette meldinger
  • endre rommets navn, brukerbilde og beskrivelse

En rombe vises ved siden av navnet til romadministratoren i meldingsstrømmen og medlemslisten for rommet.

Romadministratorer som bruker en jobb- eller skolekonto, kan endre flere innstillinger, for eksempel for romtilgang og tillatelser. Finn ut hvordan du bruker innstillingene for romtilgang og tillatelser.

Legg til medlemmer

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Klikk på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Klikk på + Legg til.
  5. Skriv inn navnet på eller e-postadressen til personen eller gruppen du vil legge til.
  6. Klikk på Legg til.

Fjern medlemmer

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Klikk på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Pek på den aktuelle personen og klikk på Mer og så Fjern fra rommet.

Gjør andre til romadministrator

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Klikk på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Pek på den aktuelle personen og klikk på Mer og så Gjør til romadministrator.

Tips : Den siste romadministratoren kan ikke forlate et rom med mindre vedkommende sletter rommet eller gjør noen andre til romadministrator.

Gjør en romadministrator til medlem

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Klikk på romnavnet And then Administrer medlemmer.
  4. Hold markøren over personen og klikk på Mer And then Endre fra romadministrator til medlem.

Slett meldinger

Romadministratorer kan slette alle meldinger i et rom. Rommedlemmer kan bare slette sine egne meldinger. Finn ut hvordan du sletter meldinger som rommedlem.
  1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Pek på meldingen du vil slette.
  4. Klikk på Flere handlinger og så Slett Slett.
  5. Klikk på Slett i vinduet som åpnes.
Viktig:
  • Når en melding slettes i et rom, vises kanskje et tidsstempel. Tidsstemplet blir værende i 30 dager eller mer, avhengig av bedriftens oppbevaringsregler.
  • «Slett meldinger»-funksjonen er bare tilgjengelig for bestemte abonnementer, og den er kanskje ikke tilgjengelig for jobb- eller skolekontoen din.

Endre rombeskrivelse og retningslinjer

Romadministratorer kan legge til eller endre rombeskrivelsen, slik at andre vet hva som er formålet med rommet. Du kan legge til og endre retningslinjer for å veilede medlemmene og skape en tryggere brukeropplevelse.
  1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Øverst klikker du på romnavnet og så Romdetaljer.
  4. I vinduet som åpnes klikker du på Rediger.
  5. Legg til beskrivelse og retningslinjer.
  6. Klikk på Save (Lagre).