Gmail-meldingen wijzigen

Je kunt kiezen hoe Gmail je een melding stuurt als je nieuwe e-mails krijgt. Het type meldingen dat je kunt aanpassen, is afhankelijk van je apparaat.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Gmail-meldingen aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je Gmail-meldingen wilt krijgen, open je je browser en log je in bij Gmail.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en danAlle instellingen weergeven.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Bureaubladmeldingen'.
  4. Kies wanneer je meldingen wilt krijgen:
    • Meldingen voor nieuwe e-mails aan: Krijg meldingen wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt in je inbox of op het tabblad Primair. Als je inboxcategorieën in Gmail gebruikt, krijg je alleen meldingen over e-mails op het tabblad Primair. Meer informatie over inboxcategorieën
    • Meldingen voor belangrijke e-mails aan: Krijg meldingen als er een belangrijke e-mail in je inbox binnenkomt. Meer informatie over hoe Gmail het belang van e-mails bepaalt
    • E-mailmeldingen uit: Alle e-mailmeldingen staan uit.
  5. Optioneel: Als meldingen aanstaan, klik je naast Geluiden voor e-mailmeldingen op het dropdownmenu en selecteer je een geluid.
  6. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.