Gmail-meldingen wijzigen

Je kunt kiezen hoe Gmail je een melding stuurt als je nieuwe e-mails krijgt. Het type meldingen dat je kunt aanpassen, is afhankelijk van je apparaat.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Gmail-meldingen aan- of uitzetten

Je kunt e-mailmeldingen krijgen in Google Chrome, Firefox of Safari als je bent ingelogd bij Gmail en Gmail open hebt in je browser.

Opmerking: Je ziet geen meldingen als je alle meldingen hebt uitgeschakeld voor je browser.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Bureaubladmeldingen'.
  4. Selecteer Nieuwe e-mailmeldingen aan, Belangrijke e-mailmeldingen aan of Meldingen voor nieuwe berichten uit.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: Als je inboxcategorieën gebruikt en meldingen hebt ingeschakeld voor nieuwe e-mails, ontvang je alleen meldingen over berichten in de categorie 'Primair'. Als je meldingen hebt ingeschakeld voor belangrijke e-mails, ontvang je meldingen voor alle berichten die zijn gemarkeerd als belangrijk.

Ik kan mijn e-mailmeldingen niet zien

Als je Windows 10 gebruikt, zie je meldingen buiten je internetbrowser. Zet Chrome-meldingen aan via het Windows-actiecentrum.

Meldingsgeluiden aan- of uitzetten

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll naar Bureaubladmeldingen.
  4. Klik op Nieuwe e-mailmeldingen aan of Belangrijke e-mailmeldingen aan.
  5. Selecteer naast Geluiden voor e-mailmeldingen een geluid uit de lijst.
  6. Als je geluiden voor e-mailmeldingen wilt uitzetten, selecteer je Geen.
  7. Scroll omlaag en dan klik op Wijzigingen opslaan.