Lär dig det nya sättet att organisera ett rum. Läs mer om infogade trådar.

Smarta funktioner och inställningar i Google-produkter

Det går att styra hur innehåll i e-post, chatt och videoinnehåll samt relaterad data om hur du använder dessa produkter ser ut:
  • används i Gmail, Chat och Meet
  • delas med andra produkter från Google.

Kontrollen täcker smarta funktioner i Gmail, Chat och Meet som använder din data till att förbättra modellerna som driver smarta funktioner, inklusive:

Smarta funktioner i andra produkter från Google som kan använda din data i Gmail, Chat och Meet inkluderar:

Om du befinner dig i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Schweiz, Förenade kungariket eller Japan är inställningarna ovan inaktiverade som standard. Du måste aktivera inställningarna i Gmail och andra berörda Google-produkter så att de fungerar. Följ anvisningarna nedan om du vill konfigurera dessa alternativ i Gmail.

Tänk på att även om du har inaktiverat de smarta funktionerna i Gmail, Chat och Meet är vissa smarta funktioner med enskilda på/av-inställningar fortfarande tillgängliga. Dessa funktioner använder inte data som användaren har valt bort till att förbättra modellerna. Exempel på sådan data:

• Konversationssammanfattning
  • Smartsvar i Chat

Ändra inställningar för smarta funktioner och anpassning

Viktigt! Ändringar av inställningarna på Gmail-webben tillämpas även på Gmail-appen. Uppdatera appen om du använder Gmail-appen men inte får ett meddelande om ändringarna. Alla ändringar som du gör på datorn återspeglas inte i appen.

För Gmail, Chat och Meet:

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. På fliken Allmänt rullar du till Smarta funktioner och anpassning.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera smarta funktioner markerar eller avmarkerar du rutan.

För andra Google-produkter:

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. På fliken Allmänt rullar du till Smarta funktioner och anpassning i andra produkter från Google.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera datadelning för andra produkter markerar eller avmarkerar du rutan.