Kontroller för smarta funktioner och anpassning i Gmail, Chat, Meet och andra tjänster från Google

Det finns två inställningar i Gmail som styr hur din data används i Gmail, Chat och Meet och hur den delas med andra produkter från Google.

Smarta funktioner i Gmail, Chat och Meet som är beroende av din data inkluderar:

Funktioner i andra produkter från Google som är beroende av data från Gmail, Chat och Meet inkluderar:

• Påminnelser om fakturor som förfaller i Assistent
  • Maps som visar restaurangbokningar
  • Travel som samlar dina resplaner
  • Google Pay som visar stamkundskort
  • Föreslagna offlinekartor för kommande resor
  • Cloud Search visar sökresultat från Gmail

När nya funktioner som är beroende av din data läggs till i dessa produkter, så styrs de också av samma inställningar.

Viktigt! Från och med den 25 januari är inställningarna ovan inaktiverade som standard om du bor i Europa. När ändringen har genomförts kommer flera funktioner i Gmail och andra produkter från Google inte att fungera om du inte aktiverar dessa inställningar. Följ anvisningarna nedan om du vill konfigurera dessa alternativ i Gmail-inställningarna.

Ändra inställningar för smarta funktioner och anpassning

Viktigt! Om du ändrar inställningarna för Gmail på webben, så tillämpas dessa även för Gmail-appen. Om du använder Gmail-appen men inte har fått något meddelande om dessa inställningar än, så rekommenderar vi att du uppdaterar appen. Om du inte kan uppdatera appen kan du ändra de här inställningarna från en webbläsare på en dator enligt beskrivningen ovan, men ändringarna kanske inte återspeglas korrekt i appen.

För Gmail, Chat och Meet:

1. Öppna gmail.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. På fliken Allmänt rullar du till Smarta funktioner och anpassning.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera smarta funktioner markerar eller avmarkerar du rutan.

För andra Google-produkter:

1. Öppna gmail.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. På fliken Allmänt rullar du till Smarta funktioner och anpassning i andra produkter från Google.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera datadelning för andra produkter markerar eller avmarkerar du rutan.