Smarte funksjoner og kontroller i Google-produkter

Du kan styre hvordan e-post-, chat- og videoinnhold samt relaterte data om hvordan du bruker disse produktene
  • brukes i Gmail, Chat og Meet
  • deles med andre Google-produkter

Kontrollen dekker smarte funksjoner i Gmail, Chat og Meet som kan bruke dataene dine til å forbedre modellene som driver funksjonene, blant annet

Her er noen smarte funksjoner i andre Google-produkter som kan bruke Gmail-, Chat- og Meet-dataene dine:

Hvis du er i EØS, Sveits, Storbritannia eller Japan, er innstillingene ovenfor slått av som standard. Du må slå på innstillinger i Gmail og andre berørte Google-produkter for at de skal fungere. Følg veiledningen nedenfor for å konfigurere disse alternativene i Gmail.

Merk at selv om du har slått av kontrollen for smarte funksjoner i Gmail, Chat og Meet, er enkelte smarte funksjoner med egne på/av-innstillinger fortsatt tilgjengelige. Data fra brukere som har valgt bort smarte funksjoner, brukes ikke til å forbedre modellene som driver funksjonene. Eksempler på dette omfatter

• sammendrag av samtaler
  • smartsvar i Chat

Endre innstillingene for smarte funksjoner og personlig tilpasning

Viktig: Når du endrer innstillingene via Gmail på nettet, gjelder endringene også for Gmail-mobilappen. Hvis du bruker Gmail-mobilappen, men ikke blir varslet om endringene, bør du oppdatere appen. Ikke alle endringer du gjør på datamaskinen, gjenspeiles i mobilappen.

I Gmail, Chat og Meet:

1. Gå til Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger og så Se alle innstillinger.
  3. På «Generelt»-fanen ruller du til «Smarte funksjoner og personlig tilpasning».
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for å slå smarte funksjoner på eller av.

I andre Google-produkter:

1. Gå til Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger og så Se alle innstillinger.
  3. På «Generelt»-fanen ruller du til «Smarte funksjoner og personlig tilpasning i andre Google-produkter».
  4. Merk av eller fjern avmerkingen i boksen for å slå datadeling for andre produkter på eller av.
  5. Rull nedover og klikk på Lagre endringer.