Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Items ordenen met mappen in team workspaces

Orden de items van uw team workspace en beheer gedeelde toegang.

Looker Studio Pro-functie

De functies die we in dit artikel beschrijven, zijn beschikbaar voor Looker Studio Pro-gebruikers.

Looker Studio Pro downloaden

Gebruikers kunnen mappen en submappen gebruiken om items (rapporten en gegevensbronnen) te ordenen in team workspaces. Gebruikersrollen in mappen worden overgenomen op het niveau van de team workspace. Zie het artikel Rollen en rechten voor meer informatie over rollen en rechten voor mappen in team workspace.

Als u mappen in team workspaces wilt gebruiken, geldt dit:

Nadat uw organisatie Looker Studio Pro heeft gekocht en een Google Cloud-project heeft gekoppeld, heeft u toegang tot bestaande team workspaces en mappen via het linkernavigatiemenu. Bekijk het artikel Team workspaces maken, bewerken en verwijderen voor instructies om een nieuwe team workspace te maken in een project waar u bij hoort.

In dit artikel staat een overzicht van mappen in teamruimtes en hoe u het volgende doet:

Items in mappen bekijken

Zo krijgt u toegang tot een bestaande team workspace en de bijbehorende mappen:

1. Log in bij Looker Studio.

Een gebruiker selecteert de werkruimte Sales in het project datastudio-preprod-default om toegang te krijgen tot een lijst met mappen: Q1 revenue reports (opbrengstrapporten kwartaal 1), Q2 revenue reports (opbrengstrapporten kwartaal 2) en Q3 revenue reports (opbrengstrapporten kwartaal 3).

1. Vouw in het linkernavigatiemenu de vermelding voor uw project uit of klik op de projectnaam om de contentlijst te openen.
  2. Kies in de lijst de bestaande team workspace die u wilt openen.
  3. Klik in de mappenlijst op een mapnaam om de map te openen.

Zodra u in een map bent, kunt u items bekijken en naar aanvullende submappen navigeren door op de naam van het item of de submap te klikken.

U kunt items en mappen ook bewerken via de beschikbare opties in het inline menu Meer opties Meer opties van een map of item. Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van uw gebruikersrol in een team workspace. Enkele beschikbare opties zijn:

Als een item in een team workspace of map wordt gedeeld met een gebruiker die geen lid is van die team workspace, staat het item in het gedeelte Gedeeld met mij van het linkernavigatiemenu.

Navigeren in mappen

Mappen kunnen worden genest in team workspaces. De naam van de map waarin u zich bevindt, staat in de navigatiekop van de hoofdpagina.

Als u vanuit een submap wilt teruggaan naar een map of een team workspace, klikt u op het broodkruimelicoon Het icoon Navigeren. en kiest u in het dropdownmenu een map of root team workspace.

De werkruimte Sales en mappen Q1 revenue reports (opbrengstrapporten kwartaal 1) worden getoond in het dropdownmenu March revenue (opbrengst maart).

U kunt ook op de naam van de map of workspace in de navigatiekop van de hoofdpagina klikken om verschillende opties te openen.Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van uw gebruikersrol in een team workspace. Enkele beschikbare opties zijn:

Wijzigen hoe submappen en items worden getoond

Mappen en items in mappen worden standaard ingedeeld op basis van wanneer ze voor het laatst door u zijn geopend. Zo toont u items, mappen en submappen:

• Alfanumeriek: Selecteer de kolomkop Naam om mappen en items op naam te sorteren.
  • Tijdelijk: Selecteer het dropdownmenu Laatst geopend door mij in de navigatiekop van de hoofdpagina om items en mappen te bekijken op basis van specifieke gebeurtenissen. Opties zijn onder andere wanneer items of mappen voor het laatst door u zijn geopend, wanneer ze voor het laatst zijn aangepast, wanneer ze voor het laatst door u zijn aangepast of wanneer ze zijn gemaakt.

U kunt ook kiezen of u de rapporten of de gegevensbronnen waarnaar wordt verwezen in rapporten, wilt tonen door op het tabblad Rapporten of Gegevensbronnen te klikken in de navigatiekop van de hoofdpagina.

Mappen en items worden altijd los van elkaar gegroepeerd. Mappen worden bovenaan de pagina gezamenlijk geordend en gesorteerd. Rapporten en gegevensbronnen worden onderaan de pagina gezamenlijk geordend en gesorteerd.

Een map maken

U kunt mappen maximaal 5 niveaus diep nesten.

Zo maakt u een map of submap:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Vouw in het linkernavigatiemenu de vermelding voor uw project uit of klik op de projectnaam om de contentlijst te openen.
  3. Kies in de lijst de bestaande team workspace waarin u een map wilt maken.
  4. Selecteer Het icoon Maken. Maken en kies dan Teammap in het dropdownmenu. U kunt ook de naam van de workspace of map selecteren en Nieuwe teammap maken kiezen in het dropdownmenu.
    • Als u een submap wilt maken in een bestaande map, kiest u de bestaande map in de lijst met mappen in de team workspace en klikt u op  Het icoon Maken. Maken.
    • U kunt ook een bestaande map kiezen door het potloodje Het icoon Navigeren in team workspaces. te selecteren in het gedeelte Maken in van het menu  Het icoon Maken. Maken.
    • Als u zich in een bestaande map bevindt, kunt u ook op de naam van de map in de navigatiekop van de hoofdpagina klikken en Nieuwe teammap maken selecteren in het dropdownmenu.
  5. Voer in het venster Nieuwe teammap een naam in voor de teammap.
  6. Nadat u een naam voor de map heeft ingevoerd, selecteert u Maken.

Items in mappen beheren

U kunt geen mappen verplaatsen.

Nadat u een map heeft gemaakt in een team workspace, kunt u items naar de map verplaatsen of items uit de map verwijderen.

De rol die een gebruiker krijgt in een team workspace, bepaalt hoe de gebruiker items in mappen kan beheren. Niet alle rollen kunnen alle acties uitvoeren. Zie het artikel Rollen en rechten voor meer informatie over rollen en rechten voor mappen in team workspace.

Eén item naar een map verplaatsen

Zo verplaatst u een item naar een team workspace of naar een map in een team workspace:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Ga naar het tabblad Gegevensbronnen of Rapporten in een team workspace of map, of in de lijst op de homepage.
  3. Zoek de gegevensbron of het rapport dat u wilt verplaatsen.
  4. Plaats de cursor op de naam van de gegevensbron. Klik dan rechts op het icoon Meer opties Meer opties.
  5. Klik op Verplaatsen naar.
  6. Selecteer de locatie waarnaar u het item wilt verplaatsen.
  7. Controleer of er mogelijk rechten zijn gewijzigd in de pop-up.

Als u een item verplaatst van de lijst op de homepage naar een team workspace of van een bestaande team workspace naar een nieuwe team workspace, kan de gebruikerstoegang tot het item wijzigen.
  8. Klik op Verplaatsen.

De locatie van het item staat in de lijst op de homepage in de kolom Locatie.

Meerdere items naar een map verplaatsen

Ze verplaatst u meerdere items naar een team workspace of naar een map in een team workspace:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Ga naar het tabblad Gegevensbronnen of Rapporten in een team workspace of map, of in de lijst op de homepage.
  3. Zoek de gegevensbronnen of rapporten die u wilt verplaatsen.
  4. Als u meerdere aangrenzende items wilt selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de gegevensbronnen of rapporten.
    Als u meerdere niet-aangrenzende items wilt selecteren, houdt u de Ctrl-toets (pc) of de Command-toets (Mac) ingedrukt en klikt u op de gegevensbronnen of rapporten.
  5. Klik onder de zoekbalk van Search Looker Studio op het icoon Geselecteerde items verplaatsen Het icoon Verplaatsen..
  6. Selecteer de locatie waarnaar u de items wilt verplaatsen.

Als u items verplaatst van de lijst op de homepage naar een team workspace of van een bestaande team workspace naar een nieuwe team workspace, kan de gebruikerstoegang tot de items wijzigen.
  7. Klik in het dialoogvenster Items verplaatsen op Bevestigen om de items naar de geselecteerde map te verplaatsen.

De locatie van de items wordt getoond in de lijst met homepages in de kolom Locatie.

Eén item uit een map naar de prullenbak verplaatsen

Zo verplaatst u een item in een map naar de prullenbak:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Ga naar het tabblad Gegevensbronnen of Rapporten in een team workspace of een map in een team workspace.
  3. Zoek het item dat u wilt verwijderen.
  4. Plaats de cursor op de naam van de gegevensbron. Klik dan rechts op het icoon Meer opties Meer opties.
  5. Klik op Verwijderen.

Meerdere items uit een map naar de prullenbak verplaatsen

Ze verplaatst u meerdere items uit een map naar de prullenbak:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Ga naar het tabblad Gegevensbronnen of Rapporten in een team workspace of een map in een team workspace.
  3. Zoek de gegevensbronnen of rapporten die u wilt verplaatsen.
  4. Als u meerdere aangrenzende items wilt selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de gegevensbronnen of rapporten.
    Als u meerdere niet-aangrenzende items wilt selecteren, houdt u de Ctrl-toets (pc) of de Command-toets (Mac) ingedrukt en klikt u op de gegevensbronnen of rapporten.
  5. Klik onder de zoekbalk van Search Looker Studio op het icoon Geselecteerde items verwijderen Verwijderen..
  6. Klik in het dialoogvenster Items naar de prullenbak verplaatsen? op Bevestigen om de gegevensbronnen naar de prullenbak te verplaatsen.

Verwijderde items bekijken

U kunt de specifieke items bekijken die zijn verwijderd uit een workspace of workspacemap. Zo bekijkt u de prullenbak voor een specifieke map of workspace:

1.  Log in bij Looker Studio.
  2. Ga naar een team workspace of een map in een team workspace.
  3. Klik op de naam van de map of workspace in de navigatiekop van de hoofdpagina.
  4. Klik op Prullenbak bekijken in het dropdownmenu.

U kunt items in de prullenbak herstellen of items definitief uit de prullenbak verwijderen als u de juiste rol heeft.

Op de pagina Een gegevensbron verwijderen staat meer informatie over hoe u gegevensbronnen herstelt en definitief verwijdert.

Bekijk de pagina Een rapport verwijderen voor meer informatie over hoe u rapporten herstelt en definitief verwijdert.

De naam van een map wijzigen

Gebruikers met de juiste rol kunnen de naam van mappen in team workspaces wijzigen.

Als u niet de juiste rol heeft, kunt u de optie om de naam van een map te wijzigen niet selecteren.

Zo wijzigt u de naam van een map:

1. Als u een map uit een lijst met mappen bekijkt, plaatst u de cursor op de mapnaam en klikt u op het icoon met 3 stippen Meer opties Meer opties

2. Kies Naam wijzigen.

Als u zich in een bestaande map bevindt, kunt u ook op de mapnaam in de navigatiekop van de hoofdpagina en dan op Naam wijzigen in het dropdownmenu klikken.

3. Voer in het venster Naam van teammap wijzigen een nieuwe naam in voor de map.

4. Nadat u een naam voor de map heeft ingevoerd, selecteert u Updaten.

Een map verwijderen

Mappen moeten leeg zijn voordat u ze kunt verwijderen. Als u een map verwijdert, is dat definitief. U kunt dat niet ongedaan maken.

U kunt mappen alleen definitief verwijderen.

Gebruikers met de juiste rol kunnen een map verwijderen.Als u niet de juiste rol heeft, kunt u de optie om een map te verwijderen niet selecteren.

Als u een map of submap verwijdert, verdwijnt de map definitief voor iedereen. Een map verwijderen kunt u niet ongedaan maken.

Zo verwijdert u een map uit een lijst met mappen:

1. Plaats de cursor op de mapnaam en klik op het icoon Meer opties Meer opties van de map.
  2. Kies Verwijderen

Zo verwijdert u een map vanuit de map:

1. Klik op de naam van de map in de navigatiekop van de hoofdpagina en klik op Map verwijderen in het dropdownmenu.
  2. Selecteer de optie Map verwijderen in de pop-up om te bevestigen dat u de map wilt verwijderen.

Goed om te weten

• U kunt mappen maximaal 5 niveaus diep nesten.
  • U kunt geen mappen verplaatsen.
  • Als u een item verplaatst van de lijst op de homepage naar een team workspace of van een bestaande team workspace naar een nieuwe team workspace, kan de gebruikerstoegang tot het item wijzigen.
  • Mappen moeten leeg zijn voordat u ze kunt verwijderen.
  • Als u een map verwijdert, is dat definitief. U kunt dat niet ongedaan maken.