Om Google Kids Space

På en Android-surfplatta kan du skaffa Google Kids Space, som hjälper barnen att upptäcka, skapa och utvecklas. Barnen kan få åtkomst till appar, böcker och videor som rekommenderas utifrån deras ålder och intressen. De kan även anpassa sin upplevelse genom att skapa en egen karaktär.

Rekommendationer om appar och böcker granskas av utbildnings- och medieexperter med inriktning på barn. YouTube Kids säkerställer att innehållet är lämpligt för åldersgruppen med hjälp av automatiska filter, manuell granskning och feedback från föräldrar.

Flera barn i en familj kan använda Google Kids Space på en surfplatta som har stöd för flera användare. Föräldrar kan skapa en användarprofil för varje barn med sin egen karaktär, sina intressen och sitt innehåll.

På samma sätt kan kontrollerade barn och vuxna dela en surfplatta med Kids Space genom att skapa separata användarprofiler om surfplattan har stöd för flera användare. Det ger varje användare en egen anpassad startskärm, egna konton, appar, inställningar med mera. Konfigurera Google Kids Space.

Det här behöver du

Enhetskompatibilitet

Google Kids Space är förinstallerat på surfplattor från följande tillverkare:

• Lenovo
  • Medion
  • Multilaser
  • Nokia
  • onn.
  • Pixel

Tips! Listan kanske inte innehåller alla tillverkare av surfplattor som är tillgängliga i ditt land eller din region. Google Kids Space kan också vara förinstallerat på andra surfplattor. Du ser om en enhet är kompatibel genom att titta efter en text liknande Levereras med Google Kids Space på enhetens förpackning eller på webbplatsen.

Konfigurera Google Kids Space

Kontrollera om enheten är kompatibel med Google Kids Space.

1. Slå på enheten och anslut till wifi.
  2. När du får frågan vem som ska använda enheten trycker du på Mitt barn.
    • Om du har konfigurerat surfplattan tidigare trycker du på Google Kids Space.
  3. Logga in på ditt barns befintliga Google-konto eller följ anvisningarna för att skapa ett nytt Google-konto för ditt barn.
  4. Tryck på Konfigurera.
  5. Redigera ditt barns inställningar för Google Kids Space.
    • Välj om ditt barn får installera rekommenderade appar i Google Kids Space med eller utan ditt godkännande.
    • Välj om du vill dölja rekommenderade appar med annonser.
  6. Tryck på Godkänn.
  7. När du har granskat inställningarna och apparna som är installerade på enheten kan du tillsammans med ditt barn välja intressen och skapa en karaktär.
  8. Tryck på Klart.

Använda Google Kids Space

När barn öppnar Google Kids Space ser de fem flikar med rekommenderade appar, spel, böcker och videor.
Viktigt! Bok- och videoinnehåll kanske inte är tillgängligt i alla regioner. Videoinnehållet är beroende av YouTube Kids-appens tillgänglighet. Google Play Böcker-appen krävs för bokinnehåll. Flikarna Läsa, Titta och Göra visas inte i regioner där innehållet inte är tillgängligt. Tillgängligheten för appar, böcker och videoinnehåll kan ändras utan föregående meddelande.

Fliken Hem

På fliken Hem får barnet åtkomst till aktiviteter i Google Kids Space och förslag på saker att utforska.

Fliken Spela

På fliken Spela hittar barnet appar som rekommenderas av Google Kids Space. Läs mer om hur appar på fliken Spela väljs ut.

Föräldrar kan installera andra appar än de som rekommenderas av Google Kids Space via Google Play Butik. Öppna föräldramenyn och tryck på Lägg till fler appar.

Viktigt! Som standard krävs vårdnadshavarens godkännande för att installera appar från Google Play.

Fliken Läs

Beroende på land eller region har barnet åtkomst till följande på fliken Läsa:

• Kostnadsfria böcker – utvalda av experter. Vissa av dessa böcker är licensierade från utgivare specifikt för Google Kids Space och är annars inte tillgängliga utan kostnad.
  • Böcker som har köpts via Google Play Böcker eller barnböcker i familjens bibliotek.

Tips! Du kan behöva installera Google Play Böcker för att få åtkomst till fliken Läsa.

Fliken Titta

Beroende på land eller region hittar ditt barn rekommenderade videor från YouTube Kids på fliken Titta. Google Kids Space rekommenderar videor från YouTube Kids som är kreativa och roliga. Oavsett om barnen vill få nya kunskaper, sjunga eller skratta så kan de utforska videor om ämnen och karaktärer de gillar.

Tips! Du måste konfigurera YouTube Kids innan ditt barn kan få tillgång till rekommenderat innehåll på fliken Titta.

Fliken Skapa

Beroende på region hittar barnet rekommenderade videor om offlineaktiviteter från YouTube Kids på fliken Skapa. Barnen kan skapa, upptäcka och öva sina färdigheter med rekommenderade videor om allt från enkla ritaktiviteter till knasiga vetenskapsprojekt.
Du måste konfigurera YouTube Kids innan ditt barn kan få tillgång till rekommenderat innehåll på fliken Göra.

Tips! Via Family Link eller ditt barns enhet kan du hantera inställningarna för Google Kids Space.

Så används din data

Mer information om vår datahantering finns i integritetsmeddelandet för Family Link.