Over Google Kids Space

Op je Android-tablet kun je Google Kids Space gebruiken, waarmee kinderen kunnen ontdekken, maken en groeien. Kinderen hebben toegang tot apps, boeken en video's die worden aanbevolen op basis van hun leeftijd en interesses. Ze kunnen hun beleving ook aanpassen door een eigen personage te maken.

Aanbevelingen voor apps en boeken worden beoordeeld door specialisten op het gebied van onderwijs en media voor kinderen. YouTube Kids gebruikt geautomatiseerde filters, handmatige beoordeling en feedback van ouders om ervoor te zorgen dat content geschikt is voor de leeftijd.

Meerdere kinderen in één gezin kunnen Google Kids Space gebruiken op een tablet die meerdere gebruikers ondersteunt. Ouders kunnen een gebruikersprofiel maken voor elk kind met een eigen speciaal personage, interesses en content.

Als je meerdere gebruikers kunt toevoegen op je tablet, kunnen kinderen met toezicht en volwassenen een tablet met Kids Space delen door aparte gebruikersprofielen te maken. Elke gebruiker krijgt dan onder andere een eigen startscherm, accounts, apps en instellingen. Google Kids Space instellen

Wat je nodig hebt

Apparaatcompatibiliteit

Google Kids Space is vooraf geïnstalleerd op tablets van deze fabrikanten:

• Lenovo
  • Medion
  • Multilaser
  • Nokia
  • onn.
  • Pixel

Tip: Deze lijst bevat misschien niet alle tabletfabrikanten die beschikbaar zijn in jouw land of regio. Op andere tablets is Google Kids Space misschien ook vooraf geïnstalleerd. Als je wilt weten of een apparaat werkt met Kids Space, zoek je op de doos van het apparaat of op de website naar de badge Bevat Google Kids Space.

Google Kids Space instellen

Check of je apparaat compatibel is met Google Kids Space.

1. Zet het apparaat aan en maak verbinding met wifi.
  2. Als er wordt gevraagd wie het apparaat gaat gebruiken, tik je op Mijn kind.
    • Als je de tablet eerder al hebt ingesteld, tik je op Google Kids Space .
  3. Log in op het Google-account van je kind of volg de aanwijzingen om een nieuw Google-account voor je kind te maken.
  4. Tik op Instellen.
  5. Bewerk de Google Kids Space-instellingen voor je kind.
    • Kies of je kind aanbevolen apps in Google Kids Space met of zonder jouw goedkeuring mag installeren.
    • Kies of je aanbevolen apps met advertenties wilt verbergen.
  6. Tik op Accepteren.
  7. Nadat je de instellingen en geïnstalleerde apps op het apparaat hebt gecheckt, werk je samen met je kind om interesses te kiezen en een personage te maken.
  8. Tik op Klaar.

Google Kids Space gebruiken

Als kinderen Google Kids Space openen, krijgen ze 5 tabbladen met aanbevolen apps, games, boeken en video's.
Belangrijk: Boeken en videocontent zijn misschien niet in alle regio's beschikbaar. Videocontent is afhankelijk van de beschikbaarheid van de YouTube Kids-app. Voor boeken is de Google Play Boeken-app vereist. De tabbladen Lezen, Kijken en Maken worden niet getoond in regio's waarin content niet beschikbaar is. De beschikbaarheid van apps, boeken en videocontent kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Tabblad Home

Op het tabblad Home heeft je kind toegang tot activiteiten en suggesties van Google Kids Space.

Tabblad Spelen

Op het tabblad Spelen vindt je kind apps die worden aanbevolen door Google Kids Space. Meer informatie over hoe apps op het tabblad Spelen worden geselecteerd

Behalve de door Google Kids Space aanbevolen apps kunnen ouders ook andere apps installeren via de Google Play Store. Open het menu voor ouders en tik op Meer apps toevoegen.

Belangrijk: Standaard is toestemming van een ouder vereist om apps te installeren via Google Play.

Tabblad Lezen

Afhankelijk van je land of regio heeft je kind op het tabblad Lezen toegang tot het volgende:

• Kosteloze boeken, geselecteerd door experts. Voor sommige boeken hebben de uitgevers speciaal voor Google Kids Space een licentie verleend, terwijl ze anders niet kosteloos toegankelijk zouden zijn.
  • Boeken die zijn gekocht via Google Play Boeken of kinderboeken uit de gezinsbibliotheek.

Tip: Je moet misschien Google Play Boeken installeren om het tabblad Lezen te kunnen openen.

Tabblad Kijken

Afhankelijk van je land of regio vindt je kind op het tabblad Kijken aanbevolen video's van YouTube Kids. Google Kids Space raadt video's van YouTube Kids aan die creatief en leuk zijn. Of ze nu willen leren, zingen of lachen: kinderen kunnen video's bekijken over de onderwerpen en personages die ze leuk vinden.

Tip: Voordat je kind toegang heeft tot aanbevolen content op het tabblad Kijken, moet je YouTube Kids instellen.

Tabblad Maken

Op het tabblad Maken heeft je kind, afhankelijk van de regio, toegang tot aanbevolen video's over offline activiteiten die afkomstig zijn van YouTube Kids. Kinderen kunnen content maken en ontdekken, en hun vaardigheden op de proef stellen met aanbevolen video's over allerlei onderwerpen, van eenvoudige tekenactiviteiten tot maffe wetenschapsprojecten.
Voordat je kind toegang heeft tot aanbevolen content op het tabblad Maken, moet je YouTube Kids instellen.

Tip: Via Family Link of het apparaat van je kind beheer je de instellingen van Google Kids Space.

Hoe je gegevens worden gebruikt

Ga naar de Privacyverklaring voor Family Link voor meer informatie over ons gegevensbeleid.