Policy för hänvisningsupplevelser

Hänvisningsupplevelsen avser användarens upplevelse när användaren har tittat på ett pris på en Google-webbplats och därefter klickat vidare till en partners målsida och därefter bokningssidan. Google kräver att du håller en konsekvent och urskiljbar presentation av rummet/priset som användaren har valt på Googles webbplats och ett rimligt bokningsflöde för att säkerställa en positiv upplevelse av användarhänvisningen.

Vi utvärderar hänvisningsupplevelsen enligt följande kriterier för webbplatser där en bokning sker. Om du inte följer något av följande kan priset anges som felaktigt.

1. Priserna måste vara korrekta och bokningsbara online: det totala priset som användarna visar på en partners webbplats måste stämma överens med vad de har visat på Google för den valda resplanen och vara en fullständig beskrivning av priset. Användare måste kunna slutföra bokningen till det priset och transaktionen måste leda till en bekräftad bokning på hotellet inom 24 timmar.
  2. Det rum och pris som användaren klickar på från Google måste ha en framträdande plats för användaren på målsidan. Mer information och exempel finns i avsnittet Tydlig visning av valt rum och pris nedan.
  3. Användaren måste hamna på en sida som är enkel att navigera för att boka det valda rummet och priset. Mer information finns i vår policy för målsidor och bokning.
  4. Det slutliga och totala bokningspriset måste visas innan användarinformation begärs.
  5. Informationen som visas när kunden kommer till din webbplats via bokning måste vara konsekvent, tydlig och heltäckande. Läs avsnittet Informationspolicy för målsidor och bokningssidor om du vill veta vad som krävs i flödet.
  6. Sidorna måste läsas in i rimlig tid och ska fungera korrekt. En sida kan betraktas som inte fungerande om innehållet (t.ex. bilder och beskrivningar), priser eller länkar inte läses in. En sida betraktas även som inte fungerande om en användare inte kan interagera med sidan i mer än tio sekunder.

Vanligtvis är priset som användarna visar på Google det lägsta priset du erbjuder på webbplatsen för det aktuella hotellet, datumpar, beläggning och försäljningsställe. Det hjälper dig att samla så mycket användarintresse som möjligt och representera din webbplats på Google på bästa sätt. Vi anser att det är bra för användare och partner om Googles pris är det lägsta tillgängliga, men du kan skicka ett annat giltigt pris i de sällsynta fall då du inte kan skicka det lägsta priset.

Vi är medvetna om att upplevelsen skiljer sig något åt för våra metasökpartner och partner där bokning sker på partnerns webbplats. Läs igenom avsnittet nedan om du vill veta mer om den förväntade upplevelsen för metasökpartner.

Den förväntade hänvisningsupplevelsen för metapartner

Vissa partner kan visa priser från andra bokningsleverantörer (till exempel metasökfunktioner). Dessa partner ansvarar fortfarande för att upprätthålla korrekta priser och en tydlig sökväg till bokningspriset på Google. För de partner som sammanställer priser från leverantörer och skickar användare utanför webbplatsen för att boka (exempelvis metasökpartner) måste följande kriterier vara uppfyllda för att slippa påföljder.

1. Priserna måste vara korrekta och bokningsbara online: det totala priset som användarna ser på webbplatsen måste stämma överens med vad de har visat på Google för den valda resplanen. Det måste vara en fullständig representation av priset och användaren måste kunna slutföra bokningen till det priset på din eller en partners webbplats.
  2. Rummet och priset som användaren klickar på från Google måste visas tydligt på sidan när användaren kommer till din sida. Även om priserna läses in efter att användarna kommer till webbplatsen måste alternativet de klickade på på Google vara väl synligt (till exempel inte dolt bakom fliken Visa mer). Mer information och exempel finns i avsnittet Tydlig visning av valt rum och pris nedan.
  3. Användaren ska hamna på en sida där det är enkelt att navigera för att boka det valda rummet och priset. Om bokningen sker på din webbplats måste du följa policyn för målsida och bokning. Om bokningen sker på en partnerwebbplats måste policyn följas av bokningen på deras webbplats.
  4. Det slutliga och totala bokningspriset måste visas innan användarinformation begärs.
  5. Informationen som visas när kunden kommer till din webbplats via bokning bör vara konsekvent, tydlig och heltäckande. Läs avsnittet Informationspolicy för målsidor och bokningssidor om du vill veta vad som krävs i flödet.

Tydlig visning av valt rum och pris

Det rum och pris som användaren klickade på på Google ska vara lätt att identifiera när användaren hamnar på din webbplats. Alltså måste den vara tydligt synlig på målsidan. Vi definierar ”tydlig” olika beroende på vilken typ av sida användaren hamnar på:

• För målsidor som är ett rumsval eller en bokningssida måste rum och pris vara synligt och enkelt för användare att hitta. Alternativ som kräver överdriven scrollning anses inte vara lätta att hitta.
  • För målsidor som kräver att en användare väljer ett hotell eller leverantör ska det pris som användaren har valt från Googles webbplats skiljas åt i placering och/eller behandling från andra priser så att den är tydlig och uppenbar för användaren.

Vi inser att våra partnerwebbplatser har olika utformning, så för att göra det lättare för dig följer här några exempel på vad som skulle kunna anses vara tydliga placeringar:

• Ett pris som är högre än andra och längst upp på sidan
  • En primär urvalsknapp för ett pris som är längst upp på sidan
  • Ett pris som visas högst upp på sidan och som har en visuell indikation (till exempel har markerad text eller text) som anger att den är det önskade alternativet
  • Ett pris som är fäst till höger eller vänster på en sida, till skillnad från andra priser på sidan

Om du har frågor om huruvida en tydlig visning på din webbplats uppfyller våra kriterier kan du kontakta din Google-representant. Nedan finns några visuella exempel som kan hjälpa dig.

Obs! Dessa är endast exempel och är kanske inte kompatibla implementeringar för alla partnerwebbplatser.

Exempel

Priset som visas på Google är mest framträdande (Godkänd)

Google kontrollerar regelbundet att målsidan följer policyn. En kontroll kan leda till prisfel om priset ingår i flera priser utan tydlig skillnad, kräver scrollning för att hitta, kräver ytterligare ett klick för att visas osv.

Policy för målsida för bokning

Målsidan måste ha samma rumstyp, incheckningsdatum, utcheckningsdatum och beläggning som användaren har valt på Google. Målsidan uppmuntras att vara bokningssidan. I annat fall måste målsidan

• låta användaren fortsätta till en hotellbokning utan onödiga klick som inte tar användaren närmare bokningen eller skriva in det valda hotellet eller datumen igen när som helst i flödet.
  • tydligt visa hotellets namn.
  • indikera nästa steg för användaren som ska fortsätta till bokningen.

När användaren klickar sig vidare till bokningssidan (eller om målsidan också är bokningssidan) måste sidan

• följa vår policy för skatter och avgifter
  • visa hotellets namn, datum och beläggning för vistelsen.
  • Priset från hänvisningsklicket (till exempel det pris som användaren har klickat på från målsidan eller priserna som användaren har valt på Google) måste vara lätt att hitta för en användare eller motsvara priset som är kopplat till den primära bokningsknappen (om det finns en primär bokningsknapp).

En överträdelse av prissäkerhet avser pristypen som användaren klickar på inte är tillgänglig via bokningsflödet.

Informationspolicy för målsidor och bokningssidor

Priser som erbjuds på din målsida måste vara identiska för innehållet och villkoren (till exempel återbetalningsbarhet, wifi, poäng och så vidare) som priset som erbjuds de användare som påbörjar en sökning direkt från bokningswebbplatsen.

Målsidan måste

• visa hotellets namn
  • visa samma rumstyp, incheckningsdatum, utcheckningsdatum, antal gäster, språk och baspris som användaren har valt på Google
  • inte inkludera valfria betalningar, avgifter och tjänster i det totala priset som standard.
  • följa vår policy för återbetalningsbara avgifter om priset kan återbetalas.

Bokningssidan måste

• visa hotellets namn
  • visa samma rumstyp, incheckningsdatum, utcheckningsdatum, antal gäster, språk och baspris som användaren har valt på Google
  • inkludera alla obligatoriska skatter utöver det tillämpliga baspriset
  • inte inkludera valfria betalningar, avgifter och tjänster i det totala priset som standard.
  • följa vår policy för återbetalningsbara avgifter om priset kan återbetalas.

Vilken policy gäller för mellansidor som visas före målsidan?

Google betraktar målsidan som den sida där användarna faktiskt hamnar när de har blivit omdirigerade efter ett klick på en hänvisningslänk på en Google-webbplats. Denna stabila sida kommer att vara i slutet av eventuella omdirigeringar och kommer inte att ändras utan manuell interaktion med användaren.

Mellansidor är webbsidor som visas före målsidan och som automatiskt omdirigeras till målsidan efter en tid. Vi rekommenderar inte att du visar mellansidor mellan Google-webbplatser och målsidor. Men om du måste visa en mellansidesannons måste den vara varumärkt som partnervarumärke som matchar hänvisningslänken på Google.

Vad händer om jag inte följer policyn?

Google använder en kombination av automatiska och manuella utvärderingar för att säkerställa att de följer våra policyer. Överträdelser av vår policy för hänvisningsupplevelse leder antingen till att priset anses vara felaktigt eller att partnern anses systematiskt inte följa policyerna. Åtgärderna kan tillämpas på pris-, egendoms- och kontonivå. Läs igenom sidan Policy för prissäkerhet för mer information om åtgärder som Google kan vidta om priskorrektheten är låg.

Be Google att ompröva ett beslut om avstängning

Om du inte håller med om ett beslut om avstängning och vill att vi gör en omprövning kan du skicka in ett överklagande inom sex månader från avstängningsdatumet. Ett formulär för överklagande finns i aviseringsmeddelandet om avstängning. Efter utgången av denna sexmånadersperiod har du inte längre möjlighet att be oss ompröva vårt beslut.

Du kan bara skicka in ett överklagande för varje beslut om avstängning. Skicka inte in ogrundade överklaganden flera gånger. Se till att du förstår Googles policyer innan du skickar in ett överklagande. Tänk på att inkludera tydliga och övertygande bevis på varför Google ska ompröva beslutet när du skickar in ett överklagande. Om du inte gör det kanske du inte tillåts skicka in ett överklagande i framtiden.

När du har skickat in ett överklagande granskas din begäran och Google återkommer till dig med ett beslut. Om du får avslag på ditt överklagande måste du åtgärda alla policyöverträdelser så att Googles policyer följs för att häva avstängningen.

För användare i EU som omfattas av EU:s förordning om digitala tjänster (DSA)

Läs igenom lösningsalternativen i EU:s förordning om digitala tjänster om du vill ha fler möjligheter att överklaga.