Retningslinjer for henvisninger

En henvisning er når en bruker ser en pris på et Google-nettsted og klikker seg videre til partnerens landingsside og til slutt bestillingssiden. Google krever at du sørger for konsekvent og tydelig informasjon om rommet/prisen brukeren valgte på Googles nettsted, og at bestillingsflyten er enkel å gjennomføre, slik at henvisningen blir en positiv opplevelse.

Vi bruker følgende kriterier når vi skal evaluere henvisninger til nettsteder der man kan legge inn bestillinger. Hvis du ikke overholder disse kriteriene, kan prisen bli merket som unøyaktig.

1. Prisene må være nøyaktige og tilgjengelige for bestilling på nettet: Totalprisen brukerne ser på partnerens nettsted, må stemme med beløpet de har sett på Google for den valgte reiseruten, og hele prisen må vises. Brukerne må kunne gjennomføre bestillingen til den aktuelle prisen, og hotellet må bekrefte bestillingstransaksjonen innen 24 timer.
  2. Rommet og prisen en bruker har klikket på fra Google, må være godt synlige for brukeren på landingssiden din. Se «Tydelig visning av valgt rom og pris» nedenfor for mer informasjon og eksempler.
  3. Brukerne må komme til en side der det er enkelt å finne frem til og bestille den valgte romtypen og -prisen. Du finner mer informasjon i retningslinjene for bestilling fra landingssider.
  4. Den endelige totalprisen for bestillingen må vises før du ber om brukerinformasjon.
  5. Informasjonen som vises når brukerne ender opp på nettstedet ditt fra bestillingslinken, må være konsekvent, tydelig og detaljert. Du finner mer informasjon om hva som kreves gjennom bestillingsprosessen, i retningslinjene for informasjon på landingssiden og bestillingssiden.
  6. Sidene må lastes inn innen rimelig tid og fungere som de skal. Vi anser sider som ikke-fungerende hvis innhold (f.eks. bilder og beskrivelser), priser eller linker ikke lastes inn. Sider blir også ansett som ikke-fungerende hvis brukerne ikke kan samhandle med dem i mer enn 10 sekunder.

Prisen som brukerne ser på Google, skal vanligvis være den lavest tilgjengelige prisen på nettstedet ditt for hotellet, datoene, belegget og salgsstedet. Da tiltrekker du interesserte brukere, og du fremstiller nettstedet ditt på best mulig måte på Google. Vi mener det er til brukernes og partnernes beste at prisen på Google er den laveste som er tilgjengelig, men du kan bruke en annen gyldig pris hvis du av en eller annen grunn ikke kan bruke den laveste prisen.

Vi forstår at bestillingsprosessen er noe annerledes for metasøkpartnere enn for partnere som gjennomfører bestillingene på sine egne nettsteder. Se delen nedenfor for å forstå den forventede brukeropplevelsen hos metasøkpartnere.

Slik forventer vi at metapartnere henviser brukere

Noen partnere kan vise priser fra andre bestillingsleverandører (f.eks. ved metasøk). Disse partnerne er fortsatt ansvarlige for å vise riktige priser og gjøre det enkelt å bestille til prisen som er oppgitt på Google. Partnere som samler inn priser fra leverandører og sender brukerne videre til andre nettsteder (f.eks. metasøkpartnere) for å bestille, må overholde disse kriteriene for å unngå straffetiltak.

1. Prisene må være nøyaktige og tilgjengelige for bestilling på nettet: Totalprisen brukerne ser på nettstedet ditt, må stemme med prisen de har sett på Google for den valgte reiseruten, og hele prisen må vises. Brukerne må også kunne gjennomføre bestillingen til denne prisen på ditt eller en partners nettsted.
  2. Rommet og prisen en bruker har klikket på fra Google, må være godt synlige for brukeren på landingssiden. Selv om prisene lastes inn etter at brukerne kommer til nettstedet ditt, må alternativet som brukerne klikket på på Google, vises klart og tydelig (for eksempel ikke være skjult bak en «Se mer»-fane). Se «Tydelig visning av valgt rom og pris» nedenfor for mer informasjon og eksempler.
  3. Brukerne skal komme til en side der det er enkelt å finne og bestille den valgte romtypen og -prisen. Hvis brukerne bestiller på nettstedet ditt, må du følge retningslinjene for bestilling fra landingssider. Hvis brukerne gjennomfører bestillingen på et partnernettsted, må dette nettstedet følge disse retningslinjene.
  4. Den endelige totalprisen for bestillingen må vises før du ber om brukerinformasjon.
  5. Informasjonen som vises når brukerne ender opp på nettstedet ditt fra bestillingslinken, skal være konsekvent, tydelig og detaljert. Du finner mer informasjon om hva som kreves gjennom bestillingsprosessen, i retningslinjene for informasjon på landingssiden og bestillingssiden.

Tydelig visning av valgt rom og pris

Når en bruker har klikket på romtype og -pris på Google, skal det være enkelt for brukeren å finne dem igjen på landingssiden din. Så de må være godt synlige på landingssiden. Vi definerer «godt synlige» avhengig av hvilken type side brukerne kommer til:

• På landingssider der brukeren velger rom eller legger inn en bestilling, må romtypen og -prisen være godt synlige og enkle å finne. Informasjon som brukerne må rulle mye på siden for å se, anser vi ikke som enkel å finne.
  • Hvis en landingsside krever at brukerne velger hotell eller leverandør, må prisen som brukerne valgte på Googles nettsted, enkelt kunne skilles fra de andre prisene.

Siden designet av partnernettsteder varierer, har vi tatt med noen eksempler på hva vi anser som godt synlige plasseringer:

• en pris som vises med større skrift enn de andre, og som står øverst på siden
  • en knapp øverst på siden for å velge prisen
  • en pris som står nesten øverst på siden og har en visuell indikator (f.eks. fremheving eller tekst), som viser at dette er det foretrukne alternativet
  • en pris som er festet til høyre eller venstre på siden, atskilt fra de andre prisene på siden

Hvis du har spørsmål om hvorvidt den «godt synlige» visningen på nettstedet ditt oppfyller kriteriene våre, kan du kontakte Google-representanten din. Nedenfor finner du noen visuelle eksempler som kan være til hjelp.

Merk: Dette er bare eksempler og muligens ikke kompatible implementeringer for alle partnernettsteder.

Eksempler

Prisen som vises på Google, er den mest synlige (godkjent)

Google sjekker landingssidene regelmessig for å se at partnerne våre overholder disse retningslinjene. Hvis prisen ikke er lett å skille blant flere andre priser, eller hvis brukerne må rulle på siden for å finne prisen eller klikke seg frem til den osv., kan det hende landingssiden ikke består sjekken.

Retningslinjer for bestilling fra landingssider

Landingssiden må vise samme romtype, innsjekkingsdato, utsjekkingsdato og antall gjester som brukeren valgte på Google. Vi anbefaler å bruke landingssiden som bestillingsside. Når dette ikke er tilfellet, må landingssiden

• gi brukeren mulighet til å bestille hotellrom uten unødvendige klikk eller å måtte skrive inn hotell eller datoer på nytt
  • vise navnet på hotellet tydelig
  • vise brukeren hvordan hen kan fortsette videre til bestillingen

Når brukeren klikker seg videre til bestillingssiden (eller hvis landingssiden også er bestillingssiden), må siden

• overholde retningslinjene for avgifter og gebyrer
  • vise hotellnavn, datoer og antall gjester for oppholdet
  • Det må være enkelt for brukeren å finne prisen som sto på siden som brukeren ble henvist fra (f.eks. prisen som brukeren klikket på på landingssiden, eller prisen som brukeren valgte på Google). Hvis ikke må prisen samsvare med prisen som sto oppgitt på den første bestillingsknappen (hvis det var en bestillingsknapp tidligere i prosessen).

Hvis pristypen som brukeren klikket på under bestillingen, blir utilgjengelig, anser vi dette som et brudd på retningslinjene.

Retningslinjer for informasjon på landingssiden og bestillingssiden

Prisene som tilbys via landingssiden din, må inkludere det samme og ha de samme betingelsene (f.eks. mulighet for refusjon, wifi, poeng osv.), som de som tilbys til brukere som søker direkte på bestillingsnettstedet ditt.

Landingssiden må

• vise hotellnavnet
  • vise samme romtype, innsjekkingsdato, utsjekkingsdato, antall gjester, språk og grunnpris som brukeren valgte på Google
  • ikke inkludere valgfrie kostnader, gebyrer eller tjenester i totalbeløpet som standard
  • følge retningslinjene for refunderbare priser hvis prisen kan refunderes

Bestillingssiden må

• vise hotellnavnet
  • vise samme romtype, innsjekkingsdato, utsjekkingsdato, antall gjester, språk og grunnpris som brukeren valgte på Google
  • inkludere alle obligatoriske avgifter og gebyrer i tillegg til den aktuelle grunnprisen
  • ikke inkludere valgfrie kostnader, gebyrer eller tjenester i totalbeløpet som standard
  • følge retningslinjene for refunderbare priser hvis prisen kan refunderes

Hvilke retningslinjer gjelder for interstitial-nettsider som vises før landingssiden?

Google betrakter landingssiden som der brukerne faktisk ender opp, etter eventuelle viderekoblinger, når de klikker på en henvisningslink. Eventuelle viderekoblinger skal føre til denne stabile siden, og den skal ikke endres uten at brukeren gjør noe for å endre den.

Interstitial-nettsider er nettsider som vises før landingssiden, og som automatisk viderekobler brukeren til landingssiden etter en stund. Vi fraråder bruk av interstitial-nettsider mellom Google-nettsteder og landingssider. Men hvis du må vise en interstitial-annonse, må den inneholde et partnermerke som stemmer med henvisningslinken på Google.

Hva skjer hvis jeg bryter disse retningslinjene?

Google bruker både automatiske og manuelle evalueringer for å sjekke at retningslinjene overholdes. Hvis du bryter retningslinjene for henvisninger, kan det føre til at prisene dine blir regnet som unøyaktige, eller at du blir ansett som en partner som systematisk ikke overholder retningslinjene. Vi kan innføre sanksjoner på pris-, hotell- eller kontonivå. Sjekk siden med retningslinjer for prisnøyaktighet for å finne ut mer om hvilke tiltak Google kan iverksette som følge av lav prisnøyaktighet.

Be Google om å revurdere en avgjørelse om suspensjon

Hvis du er uenig i en avgjørelse om kontosperring og ønsker at vi skal vurdere saken på nytt, kan du sende inn en anke innen seks måneder etter datoen for kontosperringen. Du finner et ankeskjema i e-postvarselet om sperring. Vær oppmerksom på at du etter denne perioden på seks måneder ikke lenger kan be oss om å revurdere avgjørelsen.

Det er bare mulig å sende inn én anke for hver avgjørelse om kontosperring. Vi ber om at du ikke sender inn gjentatte ubegrunnede anker. Før du sender inn en anke, må du sørge for at du forstår Googles retningslinjer. Når du sender inn anken, må du legge ved tydelige bevis på hvorfor Google bør revurdere avgjørelsen. Hvis du ikke gjør det, kan det hende at du ikke får lov til å sende inn anker senere.

Når du har sendt inn anken, blir forespørselen din gjennomgått, og Google tar kontakt med deg om avgjørelsen. Hvis anken ikke tas til følge, må du korrigere eventuelle brudd på retningslinjene for å overholde Googles retningslinjer, før sperringen kan oppheves.

For brukere i EU som dekkes av EUs Digital Services Act (DSA)

Gå gjennom løsningsalternativene i EUs Digital Service Act for å se flere alternativer for å anke avgjørelsen.