Beleid voor verwijzingen

Dit beleid heeft betrekking op de ervaring van de gebruiker nadat deze een prijs op een Google-site heeft bekeken en vervolgens heeft doorgeklikt naar de landingspagina van een partner, en uiteindelijk naar de boekingspagina. Google vereist dat u de kamer/het tarief dat de gebruiker heeft geselecteerd op de site van Google consistent en duidelijk toont en een redelijk reserveringsproces heeft om gebruikers een positieve ervaring bij verwijzingen te geven.

We beoordelen de ervaring met verwijzingen op basis van de volgende criteria voor sites waar een boeking plaatsvindt. Als een van de volgende elementen niet wordt nageleefd, kan een prijs als onjuist worden gemarkeerd.

1. Prijzen moeten kloppen en online kunnen worden geboekt: de totale prijs die gebruikers op de site van een partner zien, moet overeenkomen met wat ze op Google zagen voor het geselecteerde reisschema en moet de volledige prijs vertegenwoordigen. Gebruikers moeten de boeking voor die prijs kunnen plaatsen en de transactie moet binnen 24 uur leiden tot een bevestigde boeking bij het hotel.
  2. De kamer en het tarief waarop de gebruiker heeft geklikt via Google, moeten prominent op de landingspagina worden getoond voor de gebruiker. Bekijk het gedeelte Prominente weergave van geselecteerde kamer en tarief hieronder voor meer informatie en voorbeelden.
  3. De gebruiker moet op een pagina terechtkomen waar de geselecteerde kamer en tarief makkelijk kunnen worden geboekt. Bekijk ons Beleid voor landingspagina's en boekingsprocessen voor meer informatie.
  4. Het uiteindelijke en totale boekingstarief moet worden getoond voordat gegevens van de gebruiker worden opgevraagd.
  5. De informatie die wordt getoond vanaf de landingspagina op uw site tot en met de boeking moet consistent, duidelijk en uitgebreid zijn. Neem het gedeelte Informatiebeleid voor landings- en boekingspagina's door voor meer informatie over wat er vereist is tijdens het proces.
  6. Pagina's moeten in een redelijke tijd worden geladen en volledig functioneel zijn. Een pagina wordt als niet-functioneel beschouwd als content (zoals afbeeldingen en beschrijvingen), prijzen of links niet worden geladen. Een pagina wordt ook als niet-functioneel beschouwd als een gebruiker de pagina langer dan 10 seconden niet kan gebruiken.

Het tarief dat gebruikers op Google zien, moet het laagste tarief zijn dat u op uw site aanbiedt voor dat hotel, periode, aantal personen en verkooppunt. Zo krijgt u de meeste gebruikersinteresse en wordt uw site het best getoond op Google. We vinden dat het ten goede komt aan gebruikers en partners als het tarief op Google het laagst beschikbare tarief is, maar u kunt een ander geldig tarief sturen in de zeldzame gevallen waarin u het laagste tarief niet kunt sturen.

We realiseren ons dat de ervaring voor partners met metazoekmachines iets anders is dan voor partners waarbij de boeking plaatsvindt op de site van de partner. Lees het onderstaande gedeelte om inzicht te krijgen in de verwachte ervaring voor partners met metazoekmachines.

De verwachte ervaring met verwijzingen voor partners met metazoekmachines

Sommige partners laten prijzen van andere boekingsproviders zien (bijvoorbeeld via functionaliteit voor metazoeken). Die partners zijn nog steeds verantwoordelijk voor het handhaven van nauwkeurige prijzen en een duidelijk pad om het tarief te boeken dat op Google is gevonden. Partners die tarieven van aanbieders verzamelen en gebruikers van de site naar de boekingslocatie sturen (bijvoorbeeld partners met metazoekmachines), moeten aan de volgende criteria voldoen om te voorkomen dat er sancties worden opgelegd.

1. Prijzen moeten nauwkeurig en online te boeken zijn: de totale prijs die de gebruikers op uw site bekijken, moet overeenkomen met wat ze op Google zagen voor het geselecteerde reisschema, moet een volledige weergave van de prijs zijn en de gebruiker moet de boeking tegen die prijs kunnen plaatsen op uw site of op de site van een partner.
  2. De kamer en het tarief waarop de gebruiker heeft geklikt via Google, moeten prominent worden getoond als de gebruiker op uw pagina terechtkomt. Ook als de prijzen worden geladen nadat een gebruiker op uw site is terechtgekomen, moet de optie waarop de gebruiker op Google heeft geklikt duidelijk zichtbaar zijn (bijvoorbeeld niet verborgen achter een tabblad Meer bekijken). Bekijk het gedeelte Prominente weergave van geselecteerde kamer en tarief hieronder voor meer informatie en voorbeelden.
  3. De gebruiker moet op een pagina terechtkomen waar de geselecteerde kamer en tarief makkelijk kunnen worden geboekt. Als de boeking plaatsvindt op uw site, moet u zich houden aan het Beleid voor landingspagina's en boekingsprocessen. Als de boeking plaatsvindt op een partnersite, moet het beleid worden gevolgd vanwege boeking op de site van de partner.
  4. Het uiteindelijke en totale boekingstarief moet worden getoond voordat gegevens van de gebruiker worden opgevraagd.
  5. De informatie die wordt getoond vanaf het moment dat de gebruiker op uw site terechtkomt tot en met de boeking moet consistent, duidelijk en uitgebreid zijn. Neem het gedeelte Informatiebeleid voor landings- en boekingspagina's door voor meer informatie over wat er vereist is tijdens het proces.

Prominente weergave van geselecteerde kamer en tarief

De kamer en het tarief waarop de gebruiker heeft geklikt op Google, moeten makkelijk te herkennen zijn als de gebruiker op uw site terechtkomt. Dat betekent dat het product duidelijk op de landingspagina moet worden getoond. We definiëren 'prominent' op verschillende manieren, afhankelijk van het type pagina waarop de gebruiker terechtkomt:

• In het geval van landingspagina's die een pagina voor kamerselectie of boeking zijn, moeten de kamer en het tarief zichtbaar en makkelijk te vinden zijn voor een gebruiker. Opties waarvoor overmatig scrollen nodig is om ze te bekijken, worden niet beschouwd als makkelijk te vinden.
  • In het geval van landingspagina's waar een gebruiker een hotel of aanbieder moet selecteren, moet het tarief dat de gebruiker op de site van Google heeft geselecteerd, worden onderscheiden in plaatsing en/of behandeling ten opzichte van andere tarieven om het voor de gebruiker duidelijk te maken.

We beseffen dat partnersites anders zijn ontworpen. Daarom geven we hieronder een paar voorbeelden van wat waarschijnlijk als een prominente plaatsing wordt beschouwd:

• Een tarief dat groter wordt weergegeven dan andere en op de hoogste positie op de pagina staat
  • Een primaire selectieknop voor een tarief dat op de hoogste positie op de pagina staat
  • Een tarief dat bijna bovenaan de pagina staat en een visuele indicatie heeft (bijvoorbeeld markering of tekst) die duidelijk maakt dat het de voorkeursoptie is
  • Een tarief dat aan de rechter- of linkerkant van een pagina is vastgezet, los van andere tarieven op de pagina

Als u wilt weten of de 'prominente' weergave op uw site aan onze criteria voldoet, kunt u contact opnemen met uw Google-vertegenwoordiger. Hieronder ziet u een paar visuele voorbeelden om u op weg te helpen.

Opmerking: Dit zijn maar een paar voorbeelden die mogelijk niet geschikt zijn voor alle partnersites.

Voorbeelden

De prijs die u op Google ziet, is het meest prominent (voldoende)

Google checkt landingspagina's regelmatig op naleving van dit beleid. Een controle kan bijvoorbeeld resulteren in een onvoldoende als de prijs tussen meerdere prijzen staat vermeld zonder duidelijk onderscheidende factor, de gebruiker moet scrollen om de prijs te vinden of een keer extra moet klikken om de prijs te bekijken.

Beleid voor landingspagina's en boekingspagina's

Op uw landingspagina moeten hetzelfde type kamer, incheckdatum, uitcheckdatum en dezelfde bezetting staan als de gebruiker op Google heeft geselecteerd. We raden u aan de landingspagina als boekingspagina te gebruiken. Als dat niet het geval is, moet de landingspagina:

• de gebruiker de mogelijkheid bieden een hotel te boeken zonder onnodige klikken die de gebruiker niet dichter bij het boeken brengen, of zonder dat de gebruiker het geselecteerde hotel of de datums opnieuw hoeft in te vullen.
  • de naam van het hotel duidelijk tonen.
  • de volgende stap aangeven die de gebruiker moet nemen om door te gaan met boeken.

Als de gebruiker doorklikt naar de boekingspagina (of als de landingspagina ook de boekingspagina is), moet de pagina:

• voldoen aan ons Beleid voor belastingen en tarieven.
  • De naam, de datums en de bezetting van het hotel voor het verblijf tonen.
  • Het tarief van de verwijzende klik (bijvoorbeeld: tarief waarop de gebruiker heeft geklikt op de landingspagina of tarief dat de gebruiker heeft geselecteerd op Google) moet makkelijk vindbaar zijn voor een gebruiker of overeenkomen met het tarief dat is gekoppeld aan de primaire boekingsknop (als er een primaire boekingsknop is).

Als het tarieftype waarop de gebruiker heeft geklikt via het boekingsproces niet beschikbaar is, wordt dit beschouwd als een schending van de nauwkeurigheid.

Informatiebeleid voor landingspagina's en boekingspagina's

Tarieven die op uw landingspagina worden aangeboden, moeten identiek zijn wat betreft inbegrepen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld teruggave, wifi, punten enzovoort) aan tarieven die worden aangeboden aan gebruikers die een zoekopdracht rechtstreeks via uw boekingssite starten.

De landingspagina moet aan de volgende vereisten voldoen:

• De naam van het hotel tonen.
  • Hetzelfde type kamer, incheckdatum, uitcheckdatum, bezetting, taal en basistarief laten zien als de gebruiker op Google heeft geselecteerd.
  • Optionele betalingen, tarieven en services niet standaard toevoegen aan de totale prijs.
  • Volg ons Teruggavebeleid als het tarief in aanmerking komt voor teruggave.

De boekingspagina moet aan de volgende vereisten voldoen:

• De naam van het hotel tonen.
  • Hetzelfde type kamer, incheckdatum, uitcheckdatum, bezetting, taal en basistarief laten zien als de gebruiker op Google heeft geselecteerd.
  • Alle verplichte belastingen en toeslagen bovenop het juiste basistarief vermelden.
  • Optionele betalingen, tarieven en services niet standaard toevoegen aan de totale prijs.
  • Volg ons Teruggavebeleid als het tarief in aanmerking komt voor teruggave.

Wat is het beleid voor interstitial-pagina's die vóór de landingspagina worden getoond?

Google beschouwt de landingspagina als de pagina waarop gebruikers terechtkomen na omleiding via een klik op een verwijzende link op een Google-site. Deze stabiele pagina staat aan het einde van eventuele omleidingen en verandert niet zonder handmatige tussenkomst van de gebruiker.

Interstitial-pagina's zijn webpagina's die vóór de landingspagina worden weergegeven en na enige tijd automatisch omleiden naar de landingspagina. We raden u af om interstitial-pagina's tussen Google-sites en uw landingspagina's te tonen. Als u echter een interstitial moet tonen, gebruik dan een partnermerk dat overeenkomt met de verwijzende link op Google.

Wat gebeurt er als ik dit beleid schend?

Google gebruikt een combinatie van geautomatiseerde en menselijke beoordeling om ervoor te zorgen dat ons beleid wordt nageleefd. Overtredingen van ons beleid voor verwijzingen leiden ertoe dat een prijs als onjuist wordt beschouwd of de partner wordt gezien als een partner die systematisch niet aan het beleid voldoet. Handhaving is mogelijk op prijs-, accomodatie- of accountniveau. Raadpleeg de pagina met ons Beleid voor prijsnauwkeurigheid voor meer informatie over de acties die Google kan ondernemen in reactie op een lage prijsnauwkeurigheid.

Google vragen om een beslissing over opschorting te heroverwegen

Als u het niet eens bent met een opschorting en wilt dat we onze beslissing heroverwegen, kunt u binnen zes maanden na de opschortingsdatum een bezwaarschrift indienen. In de e-mailmelding over de opschorting vindt u een bezwaarformulier. Houd er rekening mee dat u ons na afloop van deze periode van zes maanden niet meer kunt vragen onze beslissing te heroverwegen.

U kunt per opschortingsbeslissing maar één bezwaarschrift indienen. Dien niet meerdere keren ongegronde bezwaarschriften in. Zorg dat u het beleid van Google begrijpt voordat u een bezwaarschrift indient. Als u een bezwaarschrift indient, moet u duidelijk en overtuigend bewijs meesturen over waarom Google de beslissing moet heroverwegen. Als u dat niet doet, kunt u in de toekomst mogelijk geen bezwaarschrift indienen.

Nadat u een bezwaarschrift heeft ingediend, wordt uw verzoek zo snel mogelijk beoordeeld en neemt Google contact met u op met een beslissing. Als Google uw bezwaar afwijst, wordt de opschorting pas opgeheven als u alle beleidsschendingen heeft opgelost en voldoet aan het beleid van Google.

Voor gebruikers in de EU die onder de Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie vallen

Voor aanvullende bezwaaropties raadpleegt u de mogelijkheden om te reageren op handhavingen van de Digital Services Act van de Europese Unie.