Suosittelukokemusta koskeva käytäntö

Suosittelukokemus viittaa käyttäjän kokemukseen, kun hän katsoo hinnan Googlen sivustolta ja siirtyy sitten kumppanin laskeutumissivulle ja lopulta varaussivulle. Google edellyttää, että Googlen sivustolla valittu huone/hinta on yhdenmukainen ja selkeä ja että varausprosessi on kohtuullinen. Näin voidaan varmistaa, että suosittelukokemus on myönteinen.

Arvioimme suosittelukokemuksen seuraavien kriteerien perusteella niiden sivustojen osalta, joissa varaus tehdään. Jos et noudata jotakin seuraavista kriteereistä, hinta saatetaan merkitä epätarkaksi.

1. Hintojen on oltava paikkansapitäviä ja varattavissa verkossa: Kumppanin sivustolla näkyneen kokonaishinnan on vastattava hintaa, jonka käyttäjä näki Googlessa valitsemalleen matkasuunnitelmalle ja oltava lopullinen hinta. Käyttäjien on pystyttävä tekemään varaus kyseisellä hinnalla, ja tapahtumalle on saatava varausvahvistus hotellista 24 tunnin kuluessa.
  2. Huoneen ja hinnan, joita käyttäjä klikkasi Googlesta, on näyttävä selvästi käyttäjälle laskeutumissivulla. Katso lisätietoja ja esimerkkejä alla olevasta kohdasta Valitun huoneen ja hinnan selkeä näkyminen.
  3. Käyttäjän on saavuttava sivulle, jolta valittu huone ja hinta on helppo varata. Lue lisää laskeutumissivua ja varaamista koskevasta käytännöstä.
  4. Lopullisen kokonaisvaraushinnan on oltava näkyvissä, ennen kuin käyttäjätietoja pyydetään.
  5. Laskeutumissivulla ja varausprosessin aikana näkyvien tietojen on oltava yhdenmukaisia, selkeitä ja ymmärrettäviä. Lue laskeutumis- ja varaussivujen tietojen käytännöstä, millaista varausprosessia edellytetään.
  6. Sivujen on latauduttava kohtuullisessa ajassa ja niiden on oltava täysin toimivia. Sivua voidaan pitää toimimattomana, jos sisältö (esim. kuvat ja kuvaukset), hinnat tai linkit eivät lataudu. Sivun katsotaan myös olevan toimimaton, jos käyttäjä ei voi käyttää sivua yli 10 sekuntiin.

Käyttäjien Googlessa näkemän hinnan on yleensä oltava alhaisin hinta, jonka tarjoat sivustollasi kyseiselle hotellille, päivämäärille, majoittujien määrälle ja myyntipisteelle. Näin voit vangita käyttäjien kiinnostuksen ja edustaa sivustoasi Googlessa parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka näkemyksemme on, että käyttäjien ja kumppanien kannalta paras ratkaisu on näyttää Googlessa alhaisin hinta, voit lähettää toisen hyväksyttävän hinnan niissä harvoissa tapauksissa, joissa et voi lähettää alhaisinta hintaa.

Ymmärrämme, että metahakukumppaneiden kokemus on hieman erilainen kuin kumppaneiden, jotka tarjoavat varausmahdollisuuden omalla sivustollaan. Alla on tietoa metahakukumppaneiden odotetusta kokemuksesta.

Odotettu suosittelukokemus metahakukumppaneille

Osa kumppaneista voi näyttää hintoja muilta varauspalveluntarjoajilta (esimerkiksi tarjoten metahakutyyppisen toiminnon). Nämäkin kumppanit ovat vastuussa siitä, että asiakkaat näkevät paikkansapitäviä hintoja ja voivat varata Googlesta löytämänsä hinnan selkeän varausprosessin kautta. Jos kyseessä on kumppani, joka kokoaa hintoja palveluntarjoajilta ja ohjaa käyttäjät sivuston ulkopuolelle varaamaan (kuten metahakukumppani), rangaistusten välttäminen edellyttää seuraavien ehtojen täyttämistä:

1. Hintojen on oltava paikkansapitäviä ja varattavissa verkossa: Käyttäjän sivustollasi näkemän kokonaishinnan on vastattava hänen Googlessa näkemäänsä hintaa valitulle matkasuunnitelmalle ja oltava todellinen kokonaishinta. Käyttäjän on myös pystyttävä tekemään varaus kyseisellä hinnalla sivustollasi tai yhteistyökumppanin sivustolla.
  2. Huoneen ja hinnan, joita käyttäjä klikkasi Googlesta, on näyttävä selvästi käyttäjälle sivullasi. Vaikka hinnat ladattaisiin käyttäjän saavuttua sivustolle, käyttäjän Googlessa klikkaaman vaihtoehdon on oltava selvästi näkyvillä (eikä esimerkiksi piilossa Näytä lisää ‐välilehdellä). Katso lisätietoja ja esimerkkejä alla olevasta kohdasta Valitun huoneen ja hinnan selkeä näkyminen.
  3. Käyttäjän on saavuttava sivulle, jolta valittu huone ja hinta on helppo varata. Jos varaus tapahtuu sivustollasi, sinun on noudatettava laskeutumissivua ja varausprosessia koskevaa käytäntöä. Jos varaus tapahtuu kumppanin sivustolla, käytäntöä on noudatettava siellä.
  4. Lopullisen kokonaisvaraushinnan on oltava näkyvissä, ennen kuin käyttäjätietoja pyydetään.
  5. Laskeutumissivulla ja varausprosessin aikana näkyvien tietojen on oltava yhdenmukaisia, selkeitä ja ymmärrettäviä. Lue laskeutumis- ja varaussivujen tietojen käytännöstä, millaista varausprosessia edellytetään.

Valitun huoneen ja hinnan selkeä näyttäminen

Käyttäjän Googlessa klikkaaman huoneen ja hinnan on oltava helposti tunnistettavissa, kun käyttäjä saapuu sivustollesi. Valitun vaihtoehdon tulee siis näkyä selkeästi laskeutumissivulla. Selkeysvaatimukseen vaikuttaa, millaiselle sivulle käyttäjä päätyy:

• Jos laskeutumissivu on huoneenvalinta- ja varaussivu, huoneen ja hinnan on oltava selkeästi näkyvillä. Vaihtoehdot, jotka edellyttävät liiallista vierittämistä, eivät ole helposti näkyvillä.
  • Jos käyttäjän on valittava laskeutumissivulla hotelli tai palveluntarjoaja, Googlen sivustolta valitun hinnan on erotuttava asettelunsa tai esitystapansa osalta muista hinnoista, jotta käyttäjä voi tunnistaa sen helposti.

Ymmärrämme, että kumppanien sivustot on toteutettu eri tavoin, joten alla on muutamia esimerkkejä siitä, mitä todennäköisesti pidetään hinnan selkeänä asetteluna:

• muita hintoja suuremmalla tekstillä merkitty hinta ylimpänä sivulla
  • ensisijainen valintapainike hinnalle, joka on ylimpänä sivulla
  • lähellä sivun yläosaa oleva hinta, jonka tunnistaa visuaalisesta merkinnästä (esim. korostuksesta tai tekstistä) ensisijaiseksi vaihtoehdoksi
  • sivun oikealle tai vasemmalle puolelle kiinnitetty hinta, joka erottuu sivun muista hinnoista.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, näkyvätkö hinnat sivustollasi vaatimustemme mukaisella tavalla, voit ottaa yhteyttä Googlen edustajaan. Alla on avuksesi joitakin visuaalisia esimerkkejä.

Huom. Nämä ovat vain esimerkkejä, eivätkä ne välttämättä ole käytäntöjen mukaisia kaikilla kumppanisivustoilla.

Esimerkkejä

Googlessa näkyvä hinta on selkein (hyväksytty toteutus)

Google tarkastaa säännöllisesti, noudattavatko laskeutumissivut tätä käytäntöä. Tarkastus voi johtaa hylkäämiseen, jos hinta on yksi monista eikä eroa muista hinnoista selvästi, jos hinnan näkeminen edellyttää vierittämistä tai klikkaamista ja niin edelleen.

Laskeutumissivua ja varaamista koskeva käytäntö

Laskeutumissivulla pitää näkyä sama huonetyyppi, saapumispäivä, lähtöpäivä ja majoittujien määrä, jotka käyttäjä valitsi Googlessa. Laskeutumissivun olisi hyvä olla varaussivu. Jos näin ei ole, seuraavien ehtojen on täytyttyvä:

• Laskeutumissivun on sallittava hotellin varaaminen ilman tarpeettomia klikkauksia, jotka eivät edistä varaamista, sekä ilman valitun hotellin tai päivämäärien valitsemista uudelleen missään vaiheessa.
  • Laskeutumissivulla on näyttävä selvästi hotellin nimi.
  • Laskeutumissivun on kerrottava, mikä on seuraava varausvaihe.

Kun käyttäjä siirtyy varaussivulle klikkaamalla (tai jos laskeutumissivu on myös varaussivu), sivun on täytettävä seuraavat ehdot:

• Varaussivun on oltava veroja ja maksuja koskevan käytäntömme mukainen.
  • Hotellin nimen sekä vierailun päivämäärien ja majoittujien määrän on näyttävä varaussivulla.
  • Viittaavan klikkauksen hinnan (esim. käyttäjän laskeutumissivulla klikkaaman tai Googlessa valitseman hinnan) on oltava helposti löydettävissä tai vastattava ensisijaiseen varauspainikkeeseen yhdistettyä hintaa (jos sivulla on ensisijainen varauspainike).

Jos käyttäjän klikkaama hinta ei ole saatavilla varausprosessin aikana, kyseessä on tarkkuusrikkomus.

Laskeutumis- ja varaussivujen tietoja koskeva käytäntö

Laskeutumissivun hintojen on oltava identtiset niiden sisällön ja ehtojen osalta (esim. hyvitysmahdollisuus, Wi-Fi, pisteet jne.) verrattuna hintoihin, jotka tarjotaan haun suoraan varaussivustolta aloittaville käyttäjille.

Laskeutumissivulla

• pitää näkyä hotellin nimi
  • pitää näkyä sama huonetyyppi, saapumispäivä, lähtöpäivä, majoittujien määrä, kieli ja perushinta, jotka käyttäjä valitsi Googlessa
  • ei saa lisätä kokonaishintaan oletuksena valinnaisia maksuja, lisäkuluja tai palveluja
  • pitää noudattaa hyvitettäviä hintoja koskevaa käytäntöämme, jos hinta on hyvitettävä.

Varaussivulla

• pitää näkyä hotellin nimi
  • pitää näkyä sama huonetyyppi, saapumispäivä, lähtöpäivä, majoittujien määrä, kieli ja perushinta, jotka käyttäjä valitsi Googlessa
  • pitää näkyä kaikki pakolliset veromaksut perushinnan lisäksi
  • ei saa lisätä kokonaishintaan oletuksena valinnaisia maksuja, lisäkuluja tai palveluja
  • pitää noudattaa hyvitettäviä hintoja koskevaa käytäntöämme, jos hinta on hyvitettävä.

Mikä on Googlen käytäntö koskien ennen laskeutumissivua olevia välisivuja?

Google tulkitsee laskeutumissivuksi sen sivun, jolle käyttäjät lopulta päättyvät mahdollisten uudelleenohjausten jälkeen klikattuaan viittaavaa linkkiä Googlen sivustolla. Tämä sivu on uudelleenohjausten lopussa, eikä se vaihdu ilman käyttäjän toimintaa.

Välisivut ovat verkkosivuja, jotka näkyvät ennen laskeutumissivua ja joilta käyttäjä uudelleenohjataan laskeutumissivulle automaattisesti jonkin ajan kuluttua. Emme suosittele välisivujen käyttämistä Googlen sivustojen ja laskeutumissivujesi välillä. Jos välisivu on kuitenkin näytettävä, välisivulla on käytettävä kumppanibrändiä, joka vastaa Googlessa olevaa viittaavaa linkkiä.

Mitä tapahtuu, jos rikon tätä käytäntöä?

Google valvoo käytäntöjen noudattamista käyttämällä sekä automaattisia että tarkastajien tekemiä arviointeja. Suosituskokemuskäytännön rikkomukset voivat johtaa siihen, että hinta katsotaan epätarkaksi tai että kumppanin katsotaan rikkovan järjestelmällisesti käytäntöä. Rikkomuksiin voidaan puuttua hinta-, majoituspaikka- tai tilitasolla. Katso Hintojen tarkkuutta koskeva käytäntö ‐sivulta lisätietoja siitä, miten Google voi puuttua epätarkkoihin hintoihin.

Pyydä Googlea arvioimaan jäädytyspäätöstä uudelleen

Jos olet eri mieltä jäädytyspäätöksestä ja haluat meidän arvioivan tilanteen uudelleen, voit tehdä valituksen kuuden kuukauden sisällä jäädytyspäätöksestä. Valituslomake löytyy jäädytysilmoitusta koskevasta sähköpostista. Huomaa, että et voi enää tämän kuuden kuukauden ajanjakson jälkeen pyytää meitä arvioimaan päätöstä uudelleen.

Kustakin jäädytyspäätöksestä voi lähettää vain yhden valituksen. Älä lähetä perusteettomia valituksia. Varmista ennen valituksen lähettämistä, että ymmärrät Googlen käytännöt. Sisällytä valitukseen selkeät ja vakuuttavat todisteet siitä, miksi Googlen pitäisi harkita päätöstä uudelleen. Jos et tee niin, et välttämättä voi lähettää valitusta uudelleen.

Kun valitus on lähetetty, pyyntö tarkastetaan viipymättä ja Google ilmoittaa sinulle päätöksestä. Jos valitusta ei hyväksytä, sinun on ratkaistava kaikki käytäntörikkomukset Googlen käytäntöjen mukaisesti, jotta jäädytys voidaan poistaa.

Euroopan unionin Digital Services Actin (DSA) alaiset käyttäjät

Tutustu Euroopan unionin Digital Services Actin ratkaisuvaihtoehtoihin saadaksesi tietoa muista valitusvaihtoehdoista.