Prissättningsstrategi för hotellannonser

Traditionellt sett har hotell eller semesterboenden priser i lokal valuta som är tillgängliga för alla användare globalt. Dessa priser kallas offentliga priser.

Om inga begränsningar tillämpas (genom villkorsstyrda priser eller privata priser) anser vi på Google att offentliga priser är tillgängliga och bokningsbara av alla användare. Om du vill erbjuda priser som är inriktade på specifika användare kan du använda villkorsstyrda priser eller privata priser.

Exempel

Om boendet har ett inhemskt pris och ett pris för resten av världen ska du skicka ett inhemskt villkorsstyrt pris och ett villkorsstyrt pris för resten av världen i stället för ett offentligt pris och ett internationellt pris. Om det offentliga priset är lägre än det internationella priset tror vi att internationella resenärer kan boka till vilket som helst av priserna och visar det offentliga priset för resenärerna.

Om du har ett offentligt pris och en internationell resenärsrabatt kan du skicka det offentliga priset med ett villkorsstyrt pris för resten av världen. Google väljer det bästa möjliga priset bland de tillgängliga.

Eftersom det inte krävs offentliga priser i ditt prisflöde kan du implementera en prissättningsstrategi utan offentligt pris och använda villkorsstyrda priser och privata priser för att definiera annonsutrymmet helt. Du kan se ett exempel på villkorsstyrda priser utan offentligt pris i vår utvecklarhandbok.

Obs! Du bör bara använda en prissättningsstrategi utan offentligt pris när den återspeglar ditt prissättningssystem och du är medveten om att

• strategin utan offentligt pris kan begränsa pristäckningen, eftersom det sannolikt finns användare som inte omfattas av villkorsstyrda eller privata priser
  • strategin utan offentligt pris kan skapa en stor ökning av antalet priser som måste överföras.

I den här artikeln beskriver vi de olika priser som du kan använda i dina annonser utifrån kriterier som användarens enhet, land, beläggning eller om användaren är kvalificerad för exklusiva rabatter.

På den här sidan

Priser för geografisk inriktning

Du kan bara inrikta dig på användare på landsnivå. Vi stöder inte priser som inriktas på en lägre nivå, som delstat, prefektur, stad eller latitud/longitud.

Inrikespriser och internationella priser

Inrikespriserna är inriktade på användarlandet i landet för hotellet eller semesterboendet. Internationella priser eller priser för resten av världen gäller användare utanför semesterboendets land.

Skillnaderna med landspriser ligger i implementeringen. En prisregel för inrikesflyg (med <IsDomestic/>) som tillämpas på en egendom motsvarar en landsprisregel som är inriktad på egendomens lokala land. Du behöver inte definiera en prisregel för varje land där ditt konto har egendomar.

Ett pris per land

Strategin med ett pris per land gäller när du inte har ett pris som kan bokas av användare i hela världen, utan du i stället har ett pris för varje användarland.

I så fall använder du villkorsstyrda priser för att begränsa dem så att de endast kan bokas av det aktuella landet. Tänk på följande:

• Du har inget offentlig pris, vilket innebär att alla priser kopplas till en prisregel som är inriktad på ett användarland.
  • Det finns en prisregel per land. Exempel: us_rate, uk_rate och jp_rate
  • Du måste tagga dina priser med prisreglerna.
  • Om en pris riktar sig till mer än ett land:
    • Du kan ha en prisregel som är inriktad på båda länderna.
    • Du kan även skicka två priser som är taggade med en prisregel som är inriktad på ett av länderna.

Kampanjer för användare i vissa länder

Om du har en kampanj i vissa länder eller om du definierar dina priser efter land kan du använda landsspecifika priser.

Om du använder pull-priser eller ändrat pris ska du tänka på att landsspecifika priser ingår i villkorsstyrda priser hos Google. Läs mer om villkorsstyrda priser.

Om du använder ARI (tillgänglighet, priser och annonsutrymme) kan du definiera landsspecifika priser med hjälp av Kampanjer.

Lokala skatter och moms

Om ett hotell eller semesterboende debiterar olika skatter eller moms för turister jämfört med lokalbefolkningen, till exempel den malaysiska turistskatten och moms i Israel, måste alla varianter av skatt och momsbelopp skickas till Google enligt villkorsstyrda priser.

Mobil-/datorpriser

Om du har ett erbjudande för användare på mobila eller stationära enheter kan du använda villkorsstyrda priser för att inrikta dig på användare med den enhetstypen (för ARI använder du <Promotions/> ) samtidigt som det offentliga priset är tillgängligt för alla.

Om du har en enhetsinriktad prissättningsstrategi måste du använda villkorsstyrda priser för att begränsa varje pris så att det endast går att boka på enhetstypen.

Priser för annat än dubbel beläggning

Priser för annat än dubbel beläggning avser priser för en person eller minst tre personer. Användarna kan välja beläggning i sökningen.

Här är några exempel på scenarier:

• rabatterade priser för en person
  • barnbeläggning
  • priser per person.

När Google visar dessa priser för användare gäller följande:

• Större beläggningsgrader kan ge utrymme till en lägre beläggningsgrad. Till exempel anses en användares sökning för tre gäster vara kvalificerad för en beläggningsgrad för fyra personer.
  • Det finns plats för barn i vuxens sällskap. Ett pris för tre vuxna anses till exempel vara kvalificerat för en användares sökning på två vuxna och ett barn.

För att kunna använda den här funktionen måste du uppdatera målsideskonfigurationen och prisflödet.

Målsida

Om du inte använder barnbeläggning bör du inkludera (NUM-GUESTS) i målsidesadressen. (NUM-GUESTS) omfattar både vuxna och barn.

Om du använder barnbeläggning ska du använda (NUM-ADULTS) och (NUM-CHILDREN). Du kan också använda (FOR-EACH-CHILD-AGE) och (CHILD-AGE) för att få reda på åldern för varje enskilt barn.

Prisflöde

Pull-pris och ändrat pris

Utöver att använda olika prisplaner kan partners med pull-priser eller ändrade priser använda <Rates/> för att ange flera priser för olika beläggningsscenarier.

Barnbeläggning stöds för närvarande bara i Ändrat pris (livefråga med kontext). Läs mer om barnbeläggning.

ARI

Partners som använder ARI kan skicka flera <BaseByGuestAmount/> för olika antal gäster.

Om du betalar med fast pris per person eller har plats för extra beläggning med extra avgifter, bör du tänka på följande:

• Om priserna varierar beroende på datum kan du överväga att använda <AdditionalGuestCharges/> för att skicka dem tillsammans med en <BaseByGuestAmount/> för lägsta beläggning.
  • Om priserna är mer statiska baserat på hotell eller semesterboende kan du använda <ExtraGuestCharges/>.
  • Priser med beläggning som är större än <Capacity/> för <RoomDasta/> ignoreras.

Futon och måltider för barn i Japan

Det går för närvarande inte att välja futon eller måltider till barn på grund av begränsningar i användargränssnittet. Trots detta rekommenderar vi att du alltid inkluderar avgifter för futon för barn och/eller måltider i det totala priset, eftersom Google kräver att alla potentiella avgifter eller debiteringar är tillgängliga för användarna även om de inte betalar.

Bonusmedlemspriser

Om du har rabatter för medlemmar i ditt bonusprogram kan du använda privata priser.

För att informera alla användare om din rabatt, oavsett om de är medlemmar i ett bonusprogram eller inte, kan du använda synliga medlemspriser och dolda medlemspriser. Google kräver att dessa bonuspriser är tillgängliga för alla användare, vilket innebär att det är kostnadsfritt att gå med i bonusprogrammet.

Om du bara vill inrikta dig på medlemmar som är kvalificerade för ditt bonusprogram kan du använda priser för målgruppslistor. För att göra det behöver du skapa en målgruppslista i Google Ads som ska representera medlemmar i ditt bonusprogram, och priserna visas endast för medlemmar.

Priser som inte stöds

Google kräver att alla priser som görs tillgängliga för användarna också ska kunna bokas av dem. Därför har vi inte stöd för vissa priser som användare inte kan filtrera bort ännu eller som vi inte kan verifiera om användarna kan få eller inte.

Här är några exempel på priser som inte stöds:

• Dagspriser: Gäster kan endast stanna under dagtid. Till exempel mellan 9.00 och 17.00.
  • Korta vistelser: I stället för övernattning stannar gästerna en kort tid, till exempel fyra timmar. Vistelsens längd måste vara minst tio timmar.
  • Priser för endast kön: Endast vissa kön kan boka priserna.
  • Priser för lokalbefolkning: Priser som kräver bevis på att du är en person med hemvist i landet vid incheckningen på en nivå under land (till exempel ort, delstat och prefektur).
  • Seniorpriser: Priser med krav på användarens ålder, till exempel 60 år eller äldre.
  • Studentpriser: Priser som endast kan bokas av studenter.