Prijsstrategie voor hoteladvertenties

Traditioneel worden voor accommodaties tarieven in de lokale valuta getoond die voor alle gebruikers wereldwijd toegankelijk zijn. Deze tarieven noemen we openbare tarieven.

Als je geen beperkingen toepast (via voorwaardelijke of persoonlijke tarieven), gaan we er bij Google vanuit dat alle gebruikers de openbare tarieven kunnen gebruiken en boeken. Als je tarieven voor specifieke gebruikers wilt aanbieden, is het misschien handig om voorwaardelijke tarieven of persoonlijke tarieven te gebruiken.

Voorbeeld

Als je voor de accommodatie een binnenlands tarief en een tarief voor de rest van de wereld gebruikt, moet je een binnenlands voorwaardelijk tarief en een voorwaardelijk tarief voor de rest van de wereld sturen in plaats van een openbaar tarief en een internationaal tarief. Als het openbare tarief lager is dan het internationale tarief, denken we dat internationale reizigers zowel het openbare tarief als het internationale tarief kunnen boeken en tonen we het openbare tarief aan de reizigers.

Maar als je een openbaar tarief en een internationale reizigerskorting hebt, kun je het openbare tarief sturen met een voorwaardelijk tarief voor de rest van de wereld voor de korting. Google kiest dan de beste prijs uit de beschikbare prijzen.

Aangezien openbare tarieven niet vereist zijn in je prijsfeed, kun je een prijsstrategie zonder openbaar tarief implementeren en voorwaardelijke tarieven en persoonlijke tarieven gebruiken om je aanbod volledig te definiëren. In onze handleiding voor ontwikkelaars vind je een voorbeeld van voorwaardelijke tarieven zonder openbaar tarief.

Opmerking: Gebruik alleen een prijsstrategie zonder openbaar tarief als deze overeenkomt met je prijssysteem en je begrijpt dat:

• De prijsstrategie zonder openbaar tarief de prijsdekking kan beperken, omdat er waarschijnlijk gebruikers zijn voor wie de voorwaardelijke of persoonlijke tarieven niet gelden.
  • Bij de prijsstrategie zonder openbaar tarief het aantal tarieven dat moet worden doorgegeven, sterk kan toenemen.

In dit artikel bespreken we de verschillende tarieven die je in je advertenties kunt integreren op basis van criteria, zoals het apparaat van de gebruiker, het land, het aantal personen en of de gebruiker in aanmerking komt voor exclusieve kortingen.

Op deze pagina

Tarieven voor geografische targeting

Je kunt gebruikers alleen targeten op landniveau. We ondersteunen geen tarieven die een lager niveau targeten, zoals een staat, prefectuur, plaats of lengte-/breedtegraad.

Binnenlandse en internationale tarieven

Binnenlandse tarieven targeten het land van de gebruiker van het land van de accommodatie. Internationale tarieven of tarieven voor de rest van de wereld targeten gebruikers buiten het land van de accommodatie.

Het verschil met de landtarieven zit hem in de implementatie. Een regel voor binnenlandse tarieven (met <IsDomestic/>) die je toepast op een accommodatie, is gelijk aan een tariefregel voor landen die het land van de accommodatie target. Je hoeft niet een en dezelfde tariefregel te definiëren voor elk land waar je account accommodaties heeft.

Prijsstrategie met één tarief per land

De prijsstrategie met één tarief per land is van toepassing als je geen tarief hebt dat wereldwijd door gebruikers kan worden geboekt en in plaats daarvan één tarief hebt voor elk gebruikersland.

In dit geval moet je voorwaardelijke tarieven gebruiken om te beperken dat die tarieven alleen in het getargete land kunnen worden geboekt. Houd hier rekening mee:

• Je hebt geen openbaar tarief, wat betekent dat alle tarieven worden gekoppeld aan een tariefregel die een gebruikersland target.
  • Je hebt dan één tariefregel per land. Bijvoorbeeld: us_rate, uk_rate en jp_rate
  • Je moet je tarieven taggen met de tariefregels.
  • Als een tarief meer dan één land target geldt het volgende: ,
    • Je kunt een tariefregel instellen die beide landen target.
    • Je kunt ook 2 tarieven sturen, die elk zijn getagd met een tariefregel die een van de landen target.

Promoties voor gebruikers in bepaalde landen

Als je een promotie hebt in bepaalde landen of als je je tarieven per land definieert, kun je landtarieven gebruiken.

Als je pull-prijzen of gewijzigde prijzen gebruikt, moet je er rekening mee houden dat landtarieven deel uitmaken van voorwaardelijke tarieven bij Google. Meer informatie over voorwaardelijke tarieven

Als je beschikbaarheid, tarieven en voorraad (ARI) gebruikt, kun je de landtarieven definiëren met Promoties.

Lokale belastingen en btw

Als een accommodatie voor toeristen andere belastingen of btw berekent voor toeristen dan voor lokale bewoners, zoals de Maleisische toeristenbelasting en de btw voor Israël, moet je alle varianten van belasting- en btw-scenario's naar Google sturen met voorwaardelijke tarieven.

Tarieven voor mobiel/desktop

Als je een promotie hebt voor gebruikers op mobiele apparaten of desktops, kun je voorwaardelijke tarieven gebruiken om gebruikers op dat apparaattype te targeten (gebruik voor ARI <Promoties/>), terwijl de openbare prijs voor iedereen beschikbaar blijft.

Als je een prijsstrategie met apparaattargeting hebt, moet je voorwaardelijke tarieven gebruiken om in te stellen dat gebruikers elk tarief alleen op het apparaattype kunnen boeken.

Tarieven voor niet-tweepersoons kamers

Tarieven voor niet-tweepersoons kamers verwijzen naar de tarieven voor 1 persoon of voor meer dan 3 personen. De gebruikers kunnen het aantal personen kiezen in de zoekopdracht.

Mogelijke scenario's zijn:

• Tarieven met korting voor 1 persoon
  • Tarieven met kinderen
  • Tarieven per persoon

Als Google deze tarieven toont aan gebruikers:

• Kun je tarieven voor een groter aantal personen gebruiken voor een kleiner aantal personen. Zo komt een gebruiker die een tarief zoekt voor 3 personen in aanmerking voor een tarief voor 4 personen.
  • Kun je tarieven voor een aantal volwassenen gebruiken voor volwassenen met kinderen. Zo komt een gebruiker die een tarief zoek voor 2 volwassenen en 1 kind in aanmerking voor het tarief voor 3 volwassenen.

Als je deze functie wilt gebruiken, moet je de configuratie van je landingspagina en je prijsfeed updaten.

Landingspagina

Als je geen tarieven met kinderen gebruikt, moet je (NUM-GUESTS) opnemen in de URL van je landingspagina. Bij (NUM-GUESTS) moet je zowel volwassenen als kinderen meetellen.

Als je wel tarieven met kinderen gebruikt, moet je (NUM-ADULTS) en (NUM-CHILDREN) gebruiken. Je kunt ook (FOR EACH CHILDE AGE) en (CHILD-AGE) gebruiken om de leeftijd van elk individueel kind te bepalen.

Prijsfeed

Pull-prijzen en gewijzigde prijzen

Partners die pull-prijzen of gewijzigde prijscategorieën gebruiken, kunnen naast verschillende tariefgroepen <Rates/> gebruiken om meerdere tarieven op te geven voor scenario's met verschillende aantallen personen.

Tarieven met kinderen worden momenteel alleen ondersteund in gewijzigde prijzen (Live query met context). Meer informatie over tarieven met kinderen

ARI

Partners die ARI gebruiken, kunnen meerdere <BaseByGuestAmount/> sturen voor een verschillend aantal gasten.

Als je flatrates voor een aantal personen gebruikt of extra kosten berekent bij meer personen, moet je rekening houden met het volgende:

• Als de tarieven per datum verschillen, is het misschien handig om <additionalGuestCharges/> met 1 <BaseByGuestAmount/> te sturen voor een minimaal aantal personen.
  • Als de tarieven per accommodatie vastomlijnder zijn, kun je <ExtraGuestCharges/> gebruiken.
  • Tarieven voor een aantal personen dat hoger is dan de <capacity/> van de <RoomData/> worden verwijderd.

Kinderfuton en maaltijden voor Japan

De selectie van kinderfuton en/of maaltijden wordt momenteel niet ondersteund vanwege UI-beperkingen. Toch raden we je aan altijd kosten voor kinderfuton en/of maaltijden op te nemen in je totale prijs, omdat Google vereist dat gebruikers alle mogelijke kosten moeten kunnen weten, zelfs als ze er uiteindelijk niet voor betalen.

Tarieven voor leden van loyaliteitsprogramma's

Als je kortingen aanbiedt voor leden van je loyaliteitsprogramma, kun je persoonlijke tarieven gebruiken.

Je kunt zichtbare ledentarieven en verborgen ledentarieven gebruiken om je korting aan alle gebruikers door te geven, ongeacht of ze lid zijn van je loyaliteitsprogramma. Google vereist dat je deze loyaliteitstarieven toegankelijk maakt voor alle gebruikers, wat inhoudt dat deelname aan je loyaliteitsprogramma kosteloos is.

Als je alleen leden wilt targeten die in aanmerking komen voor je loyaliteitsprogramma, kun je tarieven voor doelgroeplijsten implementeren. Hiervoor moet je in Google Ads een doelgroeplijst instellen die leden van je loyaliteitsprogramma vertegenwoordigt. De tarieven worden alleen getoond aan leden.

Niet-ondersteunde tarieven

Google vereist ook dat alle tarieven waartoe gebruikers toegang hebben, ook door hen kunnen worden geboekt. Daarom kunnen we geen tarieven ondersteunen waarop gebruikers nog niet kunnen filteren en ook geen tarieven waarvan we niet kunnen verifiëren of gebruikers hiervoor wel of niet in aanmerking komen.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van niet-ondersteunde tarieven:

• Dagtarieven: Gasten kunnen alleen overdag verblijven. Bijvoorbeeld van 9:00 tot 17:00 uur.
  • Tarieven voor kort verblijf: Gasten blijven niet slapen, maar zijn er maar kort, bijvoorbeeld 4 uur. De minimale verblijfsduur is 10 uur.
  • Genderspecifieke tarieven: Alleen bepaalde genders kunnen de tarieven boeken.
  • Tarieven voor lokale inwoners: Tarieven waarvoor de gebruiker bij het inchecken een bewijs moet overleggen van lokaal inwonerschap, een niveau lager dan het land (bijvoorbeeld plaats, staat en prefectuur).
  • Tarieven voor senioren: Tarieven die gelden vanaf een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld gebruikers van 60 jaar of ouder.
  • Studententarieven: Tarieven die alleen studenten kunnen boeken.