Policy för förbjudna metoder

Google tillåter inte att webbplatser använder hotellannonser eller kostnadsfria bokningslänkar som är vilseledande, förvirrande, osäkra, olagliga eller kränkande gentemot användarna. Vi använder en kombination av automatiska och manuella utvärderingar för att upptäcka den här typen av beteenden, och alla potentiella överträdelser granskas av vårt policyteam. Om vårt policyteam upptäcker att ett konto bryter mot denna policy kontaktar de kontots ägare direkt med mer information. Överträdelser kan leda till påföljder för prissäkerhet och kan leda till att kontot stängs av i minst fem arbetsdagar om problemen inte åtgärdas under en angiven varningsperiod. Efterföljande överträdelser leder till längre avstängningar (upp till permanent avstängning för upprepade överträdelser). Allvarliga överträdelser kan leda till att kontot stängs av omedelbart. Följande är exempel på de typer av innehåll som är förbjudna av tjänsten och som kan leda till avstängning eller uppsägning av kontot.

Otillåten användning av nätverket

Följande är inte tillåtet:
  • Skadligt innehåll, i synnerhet innehåll som kan skada eller ge obehörig åtkomst till en dator, en enhet eller ett nätverk
    • Exempel: Datorvirus, utpressningsvirus, maskar, trojaner, rootkit, keylogger, modemkapare, spionprogram, falska säkerhetsprogram och andra skadliga program.
  • Försök att kringgå datakvalitets- och/eller policygranskningsprocesser, inklusive prissäkerhetsbetyg
    • Exempel: cloaking, användning av dynamisk DNS för att växla sida eller produkt, manipulera produktdata eller webbplatsinnehåll för att kringgå våra automatiska systemkontroller, begränsa sökrobotens åtkomst till målsidorna
  • Ständigt felaktiga omdirigeringar av målsidan

Oansvarig insamling och användning av data

Annonseringspartner får inte missbruka användaruppgifter eller samla in dem för oklara ändamål eller utan lämpliga säkerhetsåtgärder.
  • Exempel på användaruppgifter som endast ska samlas in vid behov och som måste hanteras varsamt: fullständigt namn, e-postadress, postadress, telefonnummer, personnummer, pensionsnummer, socialförsäkringsnummer, person-/organisationsnummer, sjukförsäkringsnummer, körkortsnummer, födelsedatum eller mammas flicknamn utöver ovanstående information, finansiell status, politisk tillhörighet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet eller etnicitet och religion.
  • Det slutliga och totala bokningspriset måste visas innan användaruppgifter begärs.
  • Exempel på oansvarig insamling eller användning av data:
    • Erhålla följande data via icke-säkra SSL-serveranslutningar (https://):
      • Användarnamn eller e-post i kombination med lösenord
      • Kredit- eller bankkortsnummer
      • Bank- och investeringskontonummer
      • Checkkontonummer
      • Nummer vid elektronisk överföring
      • Personnummer, pensionsnummer, socialförsäkringsnummer, person-/organisationsnummer, sjukförsäkringsnummer eller körkortsnummer
    • Sälja vidare användarnas kontaktuppgifter eller använda bilder på användarna i annonser eller kostnadsfria bokningslänkar utan deras samtycke.
    • Onödig datainsamling
    • Använda användaruppgifter på ett bedrägligt sätt eller utan särskilt samtycke.
    • Skicka skräppost till användare.

Läs mer om oansvarig insamling och användning av data

Felaktig framställning

Följande är inte tillåtet:
  • Uppmana användarna att påbörja ett köp, en nedladdning eller annan förbindande åtgärd utan att all relevant information har tillhandahållits eller att användaren har gett sitt uttryckliga samtycke.
  • Framställa dig själv, ditt företag eller dina erbjudanden på ett felaktigt, orealistiskt eller oärligt sätt.
  • Ofta uppge felaktiga priser som inte avspeglas i prissäkerhetsbetyget.
  • Måladressen (målsidan) är inte tillgänglig upprepade gånger.
  • Användarna kan inte slutföra betalningen.
  • Visa erbjudanden som inte kan bokas på ett tillförlitligt sätt.
  • Skatter och avgifter som debiteras för Google-användare ska inte beräknas på ett annat sätt än för användare utanför Google.

Be Google att ompröva ett beslut om avstängning

Om du inte håller med om ett beslut om avstängning och vill att vi gör en omprövning kan du skicka in ett överklagande inom sex månader från avstängningsdatumet. Ett formulär för överklagande finns i aviseringsmeddelandet om avstängning. Efter utgången av denna sexmånadersperiod har du inte längre möjlighet att be oss ompröva vårt beslut.

Du kan bara skicka in ett överklagande för varje beslut om avstängning. Skicka inte in ogrundade överklaganden flera gånger. Se till att du förstår Googles policyer innan du skickar in ett överklagande. Tänk på att inkludera tydliga och övertygande bevis på varför Google ska ompröva beslutet när du skickar in ett överklagande. Om du inte gör det kanske du inte tillåts skicka in överklaganden i framtiden.

När du har skickat in ett överklagande granskas din begäran och Google återkommer till dig med ett beslut. Om du får avslag på ditt överklagande måste du åtgärda alla policyöverträdelser så att Googles policyer följs för att häva avstängningen.

För användare i EU som omfattas av EU:s förordning om digitala tjänster (DSA)

Läs igenom lösningsalternativen i EU:s förordning om digitala tjänster om du vill ha fler möjligheter att överklaga.

Ytterligare resurser