Beleid tegen verboden praktijken

Google staat niet toe dat sites hoteladvertenties of gratis boekingslinks gebruiken waarvan het gedrag misleidend, verwarrend, onveilig, onwettig of ongepast is voor gebruikers. We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde en menselijke beoordeling om dit type gedrag te herkennen. Alle mogelijke schendingen worden beoordeeld door ons beleidsteam. Als ons beleidsteam vaststelt dat een account dit beleid schendt, nemen ze rechtstreeks contact op met de accounteigenaren met meer informatie. Schendingen kunnen leiden tot sancties voor prijsnauwkeurigheid en kunnen resulteren in een minimale opschorting van het account van 5 werkdagen als problemen niet worden opgelost tijdens een aangegeven waarschuwingsperiode. Daaropvolgende schendingen leiden tot langere opschortingen (tot aan permanente opschorting van herhaaldelijke overtreders toe). Ernstige schendingen kunnen leiden tot onmiddellijke opschorting van uw account. Hieronder volgen voorbeelden van de soorten content die door de service verboden zijn en die kunnen leiden tot opschorting of beëindiging van uw account.

Misbruik van het netwerk

Het volgende is niet toegestaan:
  • Schadelijke content, met name content die schade kan toebrengen aan of ongeautoriseerde toegang kan verlenen tot een computer, apparaat of netwerk.
    • Bijvoorbeeld: computervirussen, ransomware, wormen, Trojaanse paarden, rootkits, keyloggers, dialers, spyware, valse beveiligingssoftware en andere schadelijke programma's.
  • Pogingen om de gegevenskwaliteit en/of beleidsreviewprocessen te omzeilen, waaronder scores voor prijsnauwkeurigheid
    • Bijvoorbeeld: cloaking; gebruik van dynamische DNS om te schakelen tussen pagina's of producten, productgegevens of sitecontent manipuleren om onze geautomatiseerde systeemcontroles te omzeilen, crawlertoegang tot uw landingspagina's beperken
  • Steeds dezelfde onjuiste omleidingen voor landingspagina's

Onverantwoord verzamelen en gebruiken van gegevens

Advertentiepartners mogen geen misbruik maken van gebruikersgegevens of deze voor ongespecificeerde doeleinden gebruiken. Ook is het niet toegestaan om zonder gepaste beveiligingsmaatregelen informatie te verzamelen.
  • Voorbeelden van gebruikersinformatie die alleen moet worden verzameld als dit nodig is en waarmee zorgvuldig moet worden omgegaan, zijn: volledige naam, e-mailadres, postadres, telefoonnummer, nationaliteit, pensioengegevens, burgerservicenummer, btw-nummer, gegevens van ziektekostenverzekering, rijbewijsnummer, geboortedatum of de meisjesnaam van de moeder, en naast de bovenstaande informatie ook de volgende informatie: financiële status, politieke voorkeur, seksuele geaardheid, ras of etniciteit, en religie.
  • Het uiteindelijke en totale boekingstarief moet worden weergegeven voordat gegevens van de gebruiker worden opgevraagd.
  • Voorbeelden van onverantwoord verzamelen en gebruiken van gegevens:
    • De volgende gegevens via niet-beveiligde SSL-verbindingen (https://) verkrijgen:
      • Gebruikersnaam of e-mailadres in combinatie met wachtwoorden
      • Creditcard- of pinpasnummers
      • Nummers van bank- en investeringsrekeningen
      • Nummers van lopende rekeningen
      • Overboekingsnummers
      • Nationaliteit, pensioengegevens, burgerservicenummer, btw-nummer, gegevens van ziektekostenverzekering en rijbewijsnummer
    • Contactgegevens van gebruikers doorverkopen of afbeeldingen van gebruikers in advertenties of gratis boekingslinks gebruiken zonder dat zij hiervoor toestemming hebben gegeven
    • Onnodige gegevensverzameling
    • Gebruikersgegevens op een misleidende manier of zonder specifieke toestemming gebruiken
    • Gebruikers spam sturen

Meer informatie over verzameling en gebruik van gegevens

Verkeerde voorstelling

Het volgende is niet toegestaan:
  • Gebruikers vragen iets te kopen, te downloaden of een andere verplichting aan te gaan, zonder dat zij over alle relevante informatie beschikken en zonder dat ze uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven
  • Uzelf, uw bedrijf of aanbiedingen presenteren op een manier die niet nauwkeurig, realistisch en waarheidsgetrouw is
  • Vaak onjuiste prijzen geven, die niet worden weergegeven in de prijsnauwkeurigheid
  • Bestemmings-URL (landingspagina) herhaaldelijk niet beschikbaar
  • Gebruikers kunnen het betaalproces niet afronden
  • Aanbiedingen weergeven die niet op een betrouwbare manier kunnen worden geboekt
  • Belastingen en toeslagen voor Google-gebruikers mogen niet op een andere manier worden berekend dan voor niet-Google-gebruikers.

Google vragen om een beslissing over een opschorting te heroverwegen

Als u het niet eens bent met een beslissing over een opschorting en u wilt dat we ons standpunt heroverwegen, kunt u binnen 6 maanden na de opschortingsdatum een bezwaarschrift indienen. Bij de e-mailmelding over de opschorting vindt u een bezwaarformulier. Houd er rekening mee dat u ons na afloop van deze periode van zes maanden niet meer kunt vragen onze beslissing te heroverwegen.

U kunt per opschortingsbeslissing maar één bezwaarschrift indienen. Dien niet meerdere keren ongegronde bezwaarschriften in. Zorg dat u het beleid van Google begrijpt voordat u een bezwaarschrift indient. Als u een bezwaarschrift indient, moet u duidelijk en overtuigend bewijs toevoegen over waarom Google onze beslissing zou moeten heroverwegen. Als u dat niet doet, kunt u in de toekomst mogelijk geen bezwaarschrift meer indienen.

Nadat u een bezwaarschrift heeft ingediend, wordt uw verzoek snel beoordeeld en neemt Google contact met u op met een beslissing. Als uw bezwaar wordt afgewezen, moet u alle beleidsschendingen oplossen om te voldoen aan het beleid van Google voordat de opschorting wordt opgeheven.

Voor gebruikers in de EU waarop de Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie van toepassing is

Raadpleeg de mogelijkheden om te reageren op handhavingen van de Digital Services Act van de Europese Unie voor aanvullende bezwaaropties.

Aanvullende bronnen