Nauwkeurig en actief conversies bijhouden

Het Google Ad Grants-beleid vereist dat conversies actief en nauwkeurig worden bijgehouden. Gebruik uw betrouwbare conversiegegevens om te zien welke zoekwoorden, advertenties en campagnes bezoekers naar uw site leiden die actie ondernemen, en om uw account te optimaliseren voor deze zinvolle resultaten.

Wat wordt bedoeld met conversies bijhouden?

Conversies bijhouden is een kosteloze tool die laat zien wat er gebeurt nadat iemand interactie met uw advertenties heeft gehad, bijvoorbeeld of die persoon een donatie heeft gedaan, iets heeft gekocht bij de winkel van uw goede doel, uw supportlijn heeft gebeld, zich heeft aangemeld voor uw nieuwsbrief, zich heeft aangemeld als vrijwilliger of uw app heeft gedownload. Als iemand een actie afrondt die u als waardevol heeft aangemerkt, wordt dit een conversie genoemd.

Waarom is Conversies bijhouden het installeren waard?

Krijg het beste rendement op uw Ad Grants-budget door uw resultaten bij te houden. Enkele voorbeelden van voordelen:

• U ziet welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes voor de meest waardevolle activiteit zorgen.
  • U heeft inzicht in het rendement op uw investering (ROI) en kunt beter onderbouwde beslissingen nemen over uw Ad Grants-budgetuitgaven.
  • Gebruik Slim bieden-strategieën zoals Aantal conversies maximaliseren, waarmee uw campagnes automatisch worden geoptimaliseerd op basis van de doelen die u heeft ingesteld en de maximum-CPC die is ingesteld als programmaregel voor campagnes met handmatig bieden kan worden overschreden.
  • U ziet hoeveel klanten interactie met uw advertenties hebben op een apparaat of in een browser en daarna een conversie genereren op een ander apparaat of in een andere browser. U kunt gegevens over conversies via verschillende apparaten en browsers en andere conversiegegevens bekijken in de rapportagekolom Alle conversies.

Check of er conversieacties zijn en er conversies worden geregistreerd

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Selecteer rechtsboven de periode Afgelopen 30 dagen.
  4. Bekijk de rij onderaan de tabel met resultaten 'Totaal: Account' en de kolom Conversies. Als u de kolom Conversies niet ziet, klikt u bovenaan de tabel op Kolommen en voegt u Conversies toe.
  5. Als er in de afgelopen 30 dagen 0 conversies zijn, moet u nagaan welke van de volgende problemen er spelen.
  6. Klik in het bovenste deelvenster op het icoon Tools. Klik onder de kolom Meting op Conversies.
    1. Als er geen conversieacties worden vermeld, stelt u Conversies bijhouden in.
    2. Als er conversieacties zijn, maar de conversieacties onder Status het volgende vermelden:

Conversies bijhouden instellen als u geen conversieacties heeft

Het Google Ad Grants-beleid vereist dat conversies actief en nauwkeurig worden bijgehouden. Gebruik uw betrouwbare conversiegegevens om te zien welke zoekwoorden, advertenties en campagnes bezoekers naar uw site leiden die actie ondernemen, en om uw account te optimaliseren voor deze zinvolle resultaten.

Met de functie Conversies bijhouden van Google Ads kunt u nagaan hoe effectief uw advertentieklikken tot waardevolle acties van websitebezoekers leiden, zoals donaties, aankopen, telefoongesprekken, app-downloads, registraties voor nieuwsbrieven, enzovoort. De instelprocedure is afhankelijk van het type conversie dat u bijhoudt. Als u 'Conversies bijhouden' wilt instellen, moet u daarom eerst een doel kiezen.

Klik hieronder op het betreffende gedeelte voor de actie die u wilt bijhouden.

• Een geldtransactie bijhouden

• Een nieuwe aanmelding, servicegebruiker, lead, ingediend formulier of download van een belangrijk document bijhouden

• Betrokkenheid bij uw websitecontent bijhouden

• Telefoongesprekken naar een hotline of supportnummer bijhouden

• Bijhouden wanneer een klant uw app installeert of een in-app actie afrondt

Opmerking

Ten minste één van de onderstaande conversietypen moet worden ingesteld zoals beschreven en als het account actief is, moet dit ten minste één conversie per maand genereren om aan de vereisten te voldoen. Conversietypen die hieronder niet worden vermeld, kunnen aan uw account worden toegevoegd, maar moeten worden uitgesloten van Conversies en de categorie Overig gebruiken.

Schakel over naar slimme campagnes voor snelle en makkelijke installatie, minimaal doorlopend beheer en geautomatiseerde prestatie-inzichten. Zo bespaart u tijd en valt uw account niet onder de Ad Grants-vereisten voor prestaties en 'Conversies bijhouden'. Volg de inschrijvingshandleiding voor Google Ad Grants om uw account in te stellen.

Een geldtransactie bijhouden

Geldtransacties kunnen verschillende vormen hebben. Houd gekregen donaties, ticketverkoop, verkoop van producten in online winkels van goede doelen, kostengebaseerde boekingen van evenementen, services, afspraken, ledengroei of registraties voor inzamelingsacties bij.

Beleid: Zorg ervoor dat alle geldtransacties de categorie Aankoop/verkoop gebruiken.

Google Analytics gebruiken en transactiewaarden bijhouden

Tip

Het is een goed idee Google Analytics te installeren, de accounts te koppelen en tracking van doelen of e-commerce in te stellen om transactiegegevens te bekijken. U kunt echter niet alleen Google Analytics-doelen en -transacties in Conversies bijhouden van Google Ads importeren, maar ook Google Analytics-statistieken (zoals Bouncepercentage, Gem. sessieduur en Pagina's/sessie) bekijken op de Google Ads-tabbladen Campagnes en Advertentiegroepen.

1. Log in op uw Google Ads-account. Log in met dezelfde gebruikersnaam als u heeft gebruikt om uw Ad Grants-account te maken in deel 1.

2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon  en klik onder Meting op Conversies.

3. Klik op de plusknop .

4. Selecteer Importeren, selecteer Google Analytics en klik op Doorgaan.

5. Selecteer de doelstelling of transactie die voldoet aan de volgende vereisten en die u wilt importeren, en klik daarna op Importeren en doorgaan.

1. Als u geen gebruik maakt van e-commerce, moet u ervoor zorgen dat het doel waarmee een online transactie wordt bijgehouden een bestemmingsdoel is dat een bezoek aan de bevestigingspagina van de betaling bijhoudt.

2. Als u mensen doorverwijst naar buiten uw site om de transactie af te ronden bij een externe betalingsverwerker en de bevestiging of waarde niet kunt retourneren, stelt u Gebeurtenissen bijhouden in voor de laatste donatie- of aankoopknop.

3. We raden u aan e-commerce te gebruiken en transacties te importeren. Aangezien transacties alle geldtransacties op uw site moeten bijhouden, moet u geen andere doelen importeren die net als transacties ook waarden bijhouden, omdat dit waarschijnlijk leidt tot dubbele tellingen.

4. Klik op Gereed.

Nadat u uw Analytics-doelen heeft geïmporteerd, bewerkt u deze om de volgende instellingen op te slaan.

1. Klik op de naam van het geïmporteerde doel dat u wilt bewerken.

2. Klik rechtsonder op Instellingen bewerken.

3. Klik op Categorie. Selecteer 'Aankoop/verkoop' in het dropdownmenu voor de conversieactie die een transactie met geldwaarde rapporteert.

4. Klik op Waarde. Gebruik de instelling 'De waarde van Analytics gebruiken' zodra u de waardetracking nauwkeurig heeft vastgesteld in Analytics. Zet de optie Dezelfde valuta als in Analytics gebruiken aan of uit.

5. Klik op Aantal. Selecteer 'Alle'. Dit is het beste voor transacties, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw non-profitorganisatie. 'Eén' is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij maar één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw organisatie.

6. Klik op Conversieperiode en selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. Negentig dagen wordt aanbevolen om langere aankoopcycli (zoals donaties) vast te leggen.

7. Klik op View-through-conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Dertig dagen wordt aanbevolen om langere aankoopcycli (zoals donaties) vast te leggen.

8. Klik op Opnemen in 'Conversies'. Selecteer 'Ja' om het bijhouden van geldtransacties op te nemen in de rapportkolom 'Conversies' en deze gegevens te gebruiken om uw strategie voor Slim bieden te beïnvloeden.

9. Klik op Attributiemodel en selecteer een geschikt model. We raden aan om Tijdsverval te kiezen.

10. Klik voor elk gedeelte op Opslaan en Gereed onderaan het venster.

Optie 2) Gebruik Conversies bijhouden van Google Ads voor uw website

Als u Google Analytics niet wilt installeren, de mogelijkheid heeft om betalingen op uw site te verwerken en uw site kunt bewerken om een conversietrackingcode (ook wel 'tag' genoemd) toe te voegen, kunt u een bezoek aan de bevestigingspagina voor de aankoop bijhouden via het bijhouden van bestemmingspagina's met Google Ads.

1. Log in op uw Google Ads-account. Log in met dezelfde gebruikersnaam als u heeft gebruikt om uw Ad Grants-account te maken in deel 1.

2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon  en klik onder Meting op Conversies.

3. Klik op de plusknop .

4. Selecteer Website.

5. Geef naast 'Naam van conversie' een naam op voor de conversie die u wilt bijhouden, zoals 'Eenmalige donatie', 'Maandelijkse donatie', 'Ticketaankoop' of 'Aankoop in online winkel'. Zo herkent u deze conversieactie later in conversierapporten.

6. Selecteer naast 'Categorie' de optie Aankoop/verkoop in het dropdownmenu.

7. Selecteer naast 'Waarde' hoe u de waarde van elke conversie wilt bijhouden.

• Selecteer 'Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken' als het totaalbedrag elke keer dat dezelfde conversie plaatsvindt kan verschillen, bijvoorbeeld als u de aankoop van producten of tickets met verschillende prijzen bijhoudt. Als u later de tag voor het bijhouden van conversies toevoegt, past u deze aan om transactiespecifieke waarden bij te houden.

• Selecteer 'Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken' als u meerdere conversieacties voor elke transactie wilt instellen en elke transactie een specifieke waarde bijhoudt. Stel bijvoorbeeld een conversieactie met een waarde van $ 10 in als iemand $ 10 doneert door een bezoek naar de bevestigingspagina www.example.com/thankyou10 bij te houden. Als u een donatie van $ 20 wilt bijhouden, moet u een 2e conversieactie met een waarde van $ 20 instellen om een bezoek naar de bevestigingspagina www.example.com/thankyou20 bij te houden.

8. Selecteer naast Aantal de optie Alle. Dit is het beste voor transacties, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw non-profitorganisatie. 'Eén' is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij maar één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw organisatie.

9. Klik op Conversieperiode en selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. Negentig dagen wordt aanbevolen om langere aankoopcycli (zoals donaties) vast te leggen.

10. Klik op View-through-conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Dertig dagen wordt aanbevolen om langere aankoopcycli (zoals donaties) vast te leggen.

11. Klik op Opnemen in 'Conversies'. Selecteer 'Ja' om gegevens van deze belangrijke conversieactie op te nemen in de rapportkolom 'Conversies' en deze te gebruiken om uw strategie voor Slim bieden te beïnvloeden.

12. Klik op Attributiemodel en selecteer een geschikt model. We raden aan om Tijdsverval te kiezen.

13. Klik op 'Maken en doorgaan'.

U krijgt een scherm te zien met de bevestiging dat u de conversieactie heeft gemaakt. Volg de instructies bij stap 2 om uw tag in te stellen. De tag moet worden geïmplementeerd voor 'Conversies bijhouden' om de actie als voltooid te beschouwen en uw account in aanmerking te laten komen voor activering.

Optie 3) Als u een platform van derden gebruikt om transacties te verwerken die op uw site zijn gestart (bijvoorbeeld PayPal, Classy, Ticketmaster)

Als u een externe betalingsverwerker gebruikt, importeert u deze doelen in Google Ads. Neem contact op met uw verwerker voor hulp of ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie als u gebruikmaakt van Classy, Frontstream Artez of Blackbaud Luminate.

De waarde van leads bijhouden

Als u een lead bijhoudt en zeker bent van de uiteindelijke waarde voor uw non-profitorganisatie, voegt u deze waarde toe en gebruikt u de categorie Aankoop/verkoop.

Een nieuwe aanmelding, servicegebruiker, lead, ingediend formulier of download van een belangrijk document bijhouden

Houd alle belangrijke acties op uw site bij die relevant zijn voor uw organisatie. Bijvoorbeeld: aanmelding van vrijwilligers, aanmelding van servicegebruikers, aanmelding voor een nieuwsbrief, ondertekening van een toezegging of petitie, afspraken, verzoeken om meer informatie of downloads van een document. Nadat de actie is afgerond, moet de gebruiker een bevestigings- of bedankpagina te zien krijgen. Houd deze pagina bij via tracking voor webpagina's. Als u geen bevestigingspagina heeft, kunt u het aantal klikken op de knop bijhouden.

Optie 1) Gebruik Google Analytics om een weergave van de bevestigingspagina of een klik op een knop bij te houden

Tip

Het is een goed idee Google Analytics te installeren, de accounts te koppelen en het bijhouden van doelen in te stellen om de weergave van een bevestigingspagina bij te houden. Daarnaast kunt u uitsluitend via Analytics (en niet via Google Ads) betrokkenheid bijhouden via weergaven van een YouTube-video of klikken op een knop met behulp van Gebeurtenissen bijhouden. Als u importeert vanuit Analytics, kunt u ook gebruikmaken van statistieken (zoals Bouncepercentage, Gem. sessieduur en Pagina's/sessie) op de Google Ads-tabbladen Campagnes en Advertentiegroepen.
  1. Log in op uw Google Ads-account. Log in met dezelfde gebruikersnaam als u heeft gebruikt om uw Ad Grants-account te maken in deel 1.

2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon  en klik onder Meting op Conversies.

3. Klik op de plusknop .

4. Selecteer Importeren, selecteer 'Google Analytics' en klik op Doorgaan.

5. Selecteer de doelstelling of transactie die voldoet aan de volgende vereisten en die u wilt importeren, en klik daarna op Importeren en doorgaan.

• Zorg ervoor dat het doel waarmee een online transactie wordt bijgehouden, een bestemmingsdoel is dat een bezoek aan de bevestigingspagina van de betaling bijhoudt.

• Als u geen bevestigingspagina heeft of als u mensen doorverwijst naar buiten uw site om de actie af te ronden en de bevestiging niet kunt retourneren, stelt u Gebeurtenissen bijhouden in en houdt u een klik op de laatste verzendingsknop bij. Gebeurtenissen zijn gebruikersinteracties met content op een webpagina of een scherm die afzonderlijk kunnen worden bijgehouden. Downloads, klikken op mobiele advertenties, gadgets, Flash-elementen, ingesloten AJAX-elementen en weergaven van video-content zijn voorbeelden van acties die u als gebeurtenissen kunt bijhouden.

6. Klik op Gereed.

Nadat u uw Analytics-doelen heeft geïmporteerd, bewerkt u deze om de volgende instellingen op te slaan.

1. Klik op de naam van het geïmporteerde doel dat u wilt bewerken.

2. Klik rechtsonder op 'Instellingen bewerken'.

3. Selecteer naast 'Categorie' de optie 'Aanmelding' of 'Lead', afhankelijk van de conversieactie. Opmerking: Selecteer Aankoop/verkoop niet, tenzij u een geldige geldwaarde voor de betreffende actie bijhoudt.

4. Selecteer naast Aantal de optie Eén. Dit is meestal het beste voor aanmeldingen en leads, waarbij naar verwachting maar één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw organisatie. In een aantal zeldzamere gevallen is 'Alle' mogelijk een geschiktere optie, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw non-profitorganisatie.

5. Klik op Conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. In de meeste gevallen wordt 90 dagen aanbevolen als dit overeenkomt met de periode die nodig is om een bezoeker te converteren naar een supporter of servicegebruiker voor uw non-profitorganisatie.

6. Klik op View-through-conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Dertig dagen wordt aanbevolen om langer conversiecycli (zoals aanmeldingen van vrijwilligers) vast te leggen.

7. Klik Opnemen in 'Conversies'. Selecteer 'Ja' om gegevens van deze belangrijke conversieactie op te nemen in de rapportkolom 'Conversies' en deze te gebruiken om uw strategie voor Slim bieden te beïnvloeden.

8. Klik op Attributiemodel en selecteer een geschikt model. We raden aan om Tijdsverval te kiezen.

9. Klik voor elk gedeelte op Opslaan en Gereed onderaan het venster.

Optie 2) Gebruik Conversies bijhouden van Google Ads voor uw website

1. Log in op uw Google Ads-account. Log in met dezelfde gebruikersnaam als u heeft gebruikt om uw Ad Grants-account te maken in deel 1.

2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon  en klik onder Meting op Conversies.

3. Klik op de plusknop .

4. Selecteer Website.

5. Geef naast Naam van conversie de naam op van de conversie die u wilt bijhouden, zoals 'aanmelding voor nieuwsbrief'. Zo kunt u deze conversieactie later terugvinden in conversierapporten.

6. Selecteer naast Categorie de optie Lead, Aanmelding of Overig in het dropdownmenu. Selecteer Aankoop/verkoop niet, tenzij u een geldige geldwaarde voor de betreffende actie bijhoudt.

7. Selecteer naast Waarde hoe u de waarde van elke conversie wilt bijhouden.

• U kunt ook kiezen voor Geen waarde gebruiken.

• U kunt ook 'Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken' gebruiken als u conversiewaarden wilt gebruiken die hetzelfde zijn als u meerdere conversieacties bijhoudt. U kunt op die manier afzonderlijke waarden vastleggen voor bijvoorbeeld telefoongesprekken en aanmeldingen. Op basis van de afzonderlijke waarden kunt u bruikbare vergelijkingen maken tussen twee verschillende conversieacties. Als u aan telefoongesprekken een waarde toekent van € 5 en aan aanmeldingen van € 20, betekent dit dat u aanmeldingen vier keer meer waard vindt dan telefoongesprekken. Andere voorbeelden van acties die bezoekers uitvoeren die waardevol kunnen zijn voor uw non-profitorganisatie: verzending van formulieren, verzoek om informatie over adoptie van huisdieren, leads voor autodonaties, terugbelverzoeken of een zoekopdracht voor de locatie van uw non-profitorganisatie.

• Als u de optie 'Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken' wilt gebruiken als het totaalbedrag elke keer dat dezelfde conversie plaatsvindt kan verschillen, bekijkt u sectie 1 'Een geldtransactie bijhouden' om een geldactie in te stellen.

8. Selecteer naast Aantal de optie Eén. Dit is meestal het beste voor aanmeldingen en leads, waarbij naar verwachting maar één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw organisatie. In een aantal zeldzamere gevallen is 'Alle' mogelijk een geschiktere optie, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw non-profitorganisatie.

9. Klik op Conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. In de meeste gevallen wordt 90 dagen aanbevolen als dit overeenkomt met de periode die nodig is om een bezoeker te converteren naar een supporter of servicegebruiker voor uw non-profitorganisatie.

10. Klik op View-through-conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Dertig dagen wordt aanbevolen om langer conversiecycli (zoals aanmeldingen van vrijwilligers) vast te leggen.

11. Klik op Opnemen in Conversies. Selecteer Ja om gegevens van deze belangrijke conversieactie op te nemen in de rapportkolom Conversies en deze te gebruiken om uw strategie voor Slim bieden te beïnvloeden.

12. Klik op Attributiemodel en selecteer een geschikt model. We raden aan om Tijdsverval te kiezen.

13. Klik op Maken en doorgaan.

U krijgt een scherm te zien waarin wordt bevestigd dat u de conversieactie heeft gemaakt. Volg de instructies bij stap 2 om uw tag in te stellen. De tag moet worden geïmplementeerd voor 'Conversies bijhouden' om de actie als voltooid te beschouwen en uw account in aanmerking te laten komen voor activering.

Betrokkenheid bij uw websitecontent bijhouden

Als u nog geen conversies meet, kunt u met slimme doelen en Google Analytics op een makkelijke manier uw beste sessies gebruiken als conversies. Slimme doelen maken gebruik van machine learning om tientallen signalen over uw websitesessies te onderzoeken, zodat kan worden bepaald welke hiervan waarschijnlijk tot conversies leiden. Elke sessie krijgt een score toegewezen en de 'beste' sessies worden omgezet in slimme doelen. Enkele voorbeelden van signalen in het model 'Slimme doelen' zijn 'Sessieduur', 'Pagina's per sessie', 'Locatie', 'Apparaat' en 'Browser'.

De functie Slimme doelen stelt een drempel in door circa de top 5% van het Google Ads-verkeer naar uw site te selecteren om zo de beste sessies te bepalen. Zodra die drempel is ingesteld, past de functie 'Slimme doelen' deze toe op al uw websitesessies.

Instructies:

1. Schakel een slim doel in.

2. Nadat u een slim doel in Analytics heeft aangezet, importeert u dit in Google Ads.

Opmerking

Het is een goed idee slimme doelen te gebruiken als u de betrokkenheid bij uw online content wilt meten. Als u echter weergaven wilt bijhouden van een belangrijke pagina die geen bevestigingspagina is, moet u ervoor zorgen dat u een pagina bijhoudt waarop wordt aangegeven dat de gebruiker een actie heeft voltooid (in plaats van een vaak bezochte pagina of de homepage). Volg de stappen onder Een nieuwe aanmelding, servicegebruiker, lead, ingediend formulier of download van een belangrijk document bijhouden voor instructies.

Als u bijvoorbeeld geen contactformulier op uw site aanbiedt of u geen gebruik kunt maken van Gebeurtenissen bijhouden om een klik op de contactknop bij te houden, kunt u een bezoek aan de contactpagina met contactgegevens bijhouden als conversie.

De Google Analytics-doelen 'Pagina's/schermen per sessie' en Duur zijn niet toegestaan. Als u deze wilt gebruiken, moet u deze uitsluiten voor Conversies.

Telefoongesprekken naar een hotline of supportnummer bijhouden

Houd bij als iemand u belt via een telefoonnummer dat in uw advertenties of op uw website wordt vermeld, of als iemand op uw mobiele website op het telefoonnummer tikt. Meer informatie over belconversies bijhouden

Instructies:

Ad Grants-vereiste

Minimale gespreksduur van dertig seconden

Bijhouden wanneer een klant uw app installeert of een in-app actie afrondt

Houd het bij als iemand uw app installeert of een in-app actie afrondt (zoals een donatie of aanmelding) nadat op uw advertentie is geklikt. Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps

Instructies:

Tip: Houd meerdere typen conversies bij

Wilt u meerdere typen conversies uit bovenstaande lijst bijhouden? Dat kan. Voor elk type conversie dat u wilt bijhouden, kunt u een eigen conversieactie instellen. U kunt bijvoorbeeld één conversieactie instellen om donaties op uw website bij te houden en een andere om telefoongesprekken via uw advertenties bij te houden.

Als u meerdere conversieacties bijhoudt, bijvoorbeeld als u doelen uit Analytics importeert en ook Google Ads-conversies heeft gemaakt, moet u ervoor zorgen dat ze niet dezelfde actie meetellen. Gebruik de instelling 'Opnemen in Conversies' om te kiezen welke conversies u wilt opnemen in de rapportkolom 'Conversies'. Meer informatie

Geeft u de voorkeur aan geautomatiseerd campagnebeheer?

Schakel over naar slimme campagnes voor snelle en makkelijke installatie, minimaal doorlopend beheer en geautomatiseerde prestatie-inzichten. Zo bespaart u tijd en valt uw account niet onder de Ad Grants-vereisten voor prestaties en 'Conversies bijhouden'. Volg de inschrijvingshandleiding voor Google Ad Grants om uw account in te stellen.

Als uw conversieactie de status Geen recente conversies, Niet geverifieerd of Tag inactief heeft

Als u voldoende klikken heeft gekregen en het onwaarschijnlijk lijkt dat iemand de actie niet heeft afgerond, checkt u uw tag voor het bijhouden van conversies. Als er geen conversies zijn omdat er niet voldoende verkeer van uw advertenties komt, voegt u een ander doel toe dat iets hoger in de conversietrechter staat en aangeeft dat een gebruiker geïnteresseerd is in converteren. Voeg bijvoorbeeld een aanmelding voor een nieuwsbrief toe.