Veiledning for konverteringssporing for Ad Grants og FrontStream Artez

Slik sporer du transaksjonsspesifikke konverteringer med FrontStream-verktøy for innsamling

Du kan måle hvor mye Ad Grants bidrar til innsamlingstiltakene dine, ved å spore de unike verdiene av hver konvertering, for eksempel engangsdonasjoner eller kjøp av arrangementsbilletter. Hvis du bruker FrontStream til å behandle donasjoner på nettstedet, hjelper denne veiledningen deg med å installere transaksjonsspesifikk sporing av konverteringsverdi for hver donasjon du mottar. Med denne sporingen får du en mer nøyaktig oversikt over hvor mange dollar du har samlet inn ved bruk av Ad Grants-kontoen din.

I delene nedenfor viser vi deg hvordan du kan spore transaksjonsspesifikke verdier på nettstedet ditt og Frontstream-sidene dine.

Før du begynner

Du må få på plass det vi lister opp nedenfor, før du kan konfigurere konverteringssporing av transaksjonsspesifikke verdier på nettstedet ditt og FrontStream-sidene dine:

Denne veiledningen dekker selve konfigureringen. Hvis du vil finne ut mer om hvordan konverteringssporing fungerer, og hvorfor det er lurt å bruke denne funksjonen, kan du lese artikkelen Om konverteringssporing.

Trinn 1: Knytt Google Analytics-kontoen til Google Ads-kontoen din

Ad Grants-kontoen kan bruke informasjon fra Google Analytics-kontoen din til å forbedre annonseresultatene dine. Følg denne veiledningen for å tilknytte kontoen din.

Hvis du bruker AdWords Express, blir endringene du gjør i Google Ads-kontoen, overført til AdWords Express-kontoen din. Følg veiledningen her.

Trinn 2: Konfigurer en egendefinert FrontStream-nettadresse

For å spore givernes bane fra (trinn 1) å se en annonse til (trinn 2) å besøke nettstedet ditt til (trinn 3) fullføre en donasjon eller registrere seg for et arrangement må den ideelle organisasjonen din konfigurere et underdomene, for eksempel https://sikker.denideelleorganisasjonendin.org/.

Følg veiledningen i brukerstøtten for FrontStream for å konfigurere dette.

Trinn 3: Legg til Google Analytics-kontoen i FrontStream-kontoen din

Du kan bruke én Google Analytics-konto til å spore atferd på og mellom nettstedet ditt og donasjonssidene dine på FrontStream.

Følg veiledningen for å legge til moduler i FrontStream-hjelpen for å legge til Analytics på FrontStream-sider.

Trinn 4: Slå på sporing av netthandel i Google Analytics

Du kan bruke funksjonen for sporing av netthandel til å spore donasjonene du mottar via FrontStream. Først må funksjonen slås på i Analytics-kontoen din. Slik gjør du dette:

•

• Klikk på Innstillinger for netthandel i RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen.

•

• Velg PÅ for Slå på netthandel. [Du trenger ikke å slå på «Utvidet netthandel».]

•

• Klikk på Neste trinn.

• Klikk på Send inn.

Du finner mer informasjon om denne funksjonen her.

Trinn 6: Legg til underdomenet ditt i ekskluderingslisten for henvisninger

Når en giver går fra primærdomenet ditt (denideelleorganisasjonendin.org) til FrontStream-siden på underdomenet ditt (sikker.denideelleorganisasjonendin.org), tolker Analytics det som at giveren har blitt henvist av det første domenet til det andre domenet, og Analytics oppretter en ny økt. Dette gjenspeiler ikke givernes opplevelse, så vi anbefaler at du konfigurerer en ekskluderingsliste.

Følg veiledningen for å implementere en ekskluderingsliste for henvisninger, og legg til eventuelle underdomener du har i forbindelse med donasjoner, spesielle arrangementer eller varer.

Trinn 7: Slå på konverteringssporing i Ad Grants-kontoen din

Vær oppmerksom på at det kan ta 24–48 timer etter at du har slått på sporing av netthandel i Analytics, før alle målene dine kan importeres til Ad Grants-kontoen.

Slå på konverteringssporing i Google Ads på følgende måte:

• Klikk på verktøyikonet øverst til høyre, og velg «Konverteringer» (under Måling).

• Klikk på -knappen øverst til venstre for å legge til en ny konvertering.

• Velg Importer.

• Velg alternativknappen «Google Analytics», og fortsett.

• Hvis du har slått på sporing av netthandel på riktig måte i Analytics, ser du en konvertering kalt «Transaksjoner». Velg denne og eventuelle andre konverteringer du har konfigurert i Analytics-kontoen til den ideelle organisasjonen.

• Velg Importer og fortsett.

• Klikk på Ferdig.

Nå kan du se hvilke annonser, søkeord og kampanjer som fører til donasjoner, samt donasjonsverdien som tilskrives hver enkelt kampanje. Hvis du vil navngi og tilpasse innstillingene for transaksjonskonverteringene dine, kan du følge veiledningen her.

Trinn 8 (valgfritt): By over den manuelle budgrensen på USD 2 ved å slå på «Maksimer antall konverteringer».

Gratulerer! Du er ferdig med den vanskelige delen, og nå kan du dra ekstra nytte av å la Google Ads finne flere potensielle givere. Dette kan gjøres ved å aktivere en budstrategi som maksimerer antall konverteringer.

Sånn gjør du det:

1. Gå til Kampanjer-delen i Google Ads i menyen til venstre, under «Anbefalinger» og over «Annonsegrupper».

2. Velg én eller flere kampanjer som har som mål å generere donasjoner i datavisningen.

3. I redigeringspanelet klikker du på Endre-linken i «Endre budstrategi»-delen.

4. Velg «Maksimer antall konverteringer».

5. Klikk på Bruk.