Handleiding voor het bijhouden van conversies in Ad Grants

Conversies bijhouden is een kosteloze tool waarmee gewenste acties worden geregistreerd die uw websitebezoekers ondernemen nadat ze interactie met uw advertenties hebben gehad. Klikken meten het verkeer, terwijl conversies de waarde meten. Voorbeelden van conversiedoelen zijn geldgerelateerde acties, zoals donaties, aankopen, kaartverkoop, lidmaatschapskosten, en niet-geldgerelateerde acties, zoals aanmeldingen voor e-mailnieuwsbrieven, aanmeldingen van vrijwilligers, ingevulde lidmaatschapsformulieren, ingediende gegevensaanvragen, telefoontjes naar uw organisatie of tijd die is besteed aan het lezen van content op uw website.

Het Ad Grants-beleid vereist dat accounts die sinds januari 2018 zijn gemaakt en accounts die gebruikmaken van conversiegebaseerde strategieën voor Slim bieden conversies bijhouden, zoals hieronder wordt beschreven.

Zo kunt u zinvolle activiteiten op uw website bijhouden:

Bepalen welke trackingtool moet worden gebruikt (conversiebron)

Houd conversies bij met een tag uit uw Ad Grants-account of importeer doelen uit Google Analytics

Een conversie wordt bijgehouden door de toevoeging van code op uw site en wordt geactiveerd als een bezoeker iets doet op pagina's of met content waarin de code is geplaatst. Er zijn 2 hoofdopties waarbij kosteloze tools van Google worden gebruikt: u kunt de tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads gebruiken of doelen importeren uit Google Analytics.

We raden het gebruik van Google Analytics aan. Als u nog geen code voor conversies bijhouden op uw website heeft, raden we u aan Google Analytics te gebruiken.

Als uw site al Google Analytics heeft en u vertrouwd bent met de instellingen van uw web-trackingcode, hoeft u alleen nog maar doelen te maken en deze in uw Ad Grants-account te importeren.

Uw doel (conversieactie) bepalen

Selecteer een zinvolle conversieactie

De acties die u bijhoudt op uw site, moeten overeenkomen met de doelstellingen van uw organisatie. In de onderstaande lijst ziet u alle acties die aangeven dat een websitebezoeker betrokken is geweest bij uw organisatie.

Opties voor Google Analytics-doelen (importeren in uw Ad Grants-account)

Geaccepteerde typen Google Analytics-doelen

Bestemmingsdoel

Aanbevolen: Houd een bezoeker bij die de URL van een bedankpagina ziet, dat wil zeggen een URL die alleen wordt bereikt als iemand een zinvolle actie uitvoert op uw site.

Niet toegestaan: Uw homepage of een veelbezochte webpagina mag niet worden gebruikt als landingspagina voor een bestemmings-URL-doel, omdat het aantal conversies dat hiermee wordt gegenereerd, geen significant verschil in uw klikken weerspiegelt. Als u geen bedankpagina heeft, gebruikt u in plaats daarvan een slim doel.

Slim doel

Aanbevolen: Gebruik slimme doelen als u geen bestemmingsdoel heeft om bij te houden. Slimme doelen zijn een makkelijke manier om het systeem de meest waardevolle bezoeken als conversies te laten aanmerken (bijvoorbeeld door een conversie te tellen wanneer iemand die tot de top 5% verkeer van topkwaliteit behoort, uw site bezoekt. Dit wordt geïdentificeerd aan de hand van signalen zoals sessieduur, pagina's per sessie, locatie, apparaat en browser).

Gebeurtenis

Aanbevolen: Als u op uw site een knop heeft waarvan u wilt bijhouden wanneer erop wordt geklikt, gebruikt u Gebeurtenissen bijhouden. Als u bijvoorbeeld een knop 'Neem contact met ons op' heeft die naar een pop-upwidget leidt en niet naar een specifieke pagina 'Neem contact met ons op', gebruikt u het bijhouden van gebeurtenissen om de acties van uw bezoekers bij te houden. Omdat u het bestemmingsdoel in dit geval niet kunt gebruiken, kunt u in plaats daarvan de klik op de knop bijhouden.

Zorg ervoor dat u uw Google Analytics-doelen in Google Ads importeert nadat u ze heeft gemaakt.

Opties voor Google Ads-conversieacties

Website

Aanbevolen: Plaats de code op een bedankpagina die alleen door bezoekers wordt bereikt als deze een zinvolle actie uitvoeren op uw site.

Niet toegestaan: Uw homepage of een veelbezochte webpagina mag niet als landingspagina voor een websiteconversie worden gebruikt, omdat het aantal conversies dat hiermee wordt gegenereerd, geen significant verschil in uw klikken weerspiegelt. Als u geen bedankpagina heeft, installeert u Analytics en gebruikt u in plaats daarvan slimme doelen.

App

Aanbevolen: Als u mobiele apps promoot, kunt u Conversies bijhouden gebruiken om te zien hoe effectief uw advertentieklikken leiden tot app-installaties en in-app activiteit.

Telefoongesprek (Let op: Beschikbaarheid per land)

Aanbevolen: Als telefoongesprekken essentieel zijn voor uw organisatie, kunt u Conversies bijhouden gebruiken om te zien hoe effectief uw advertentieklikken tot telefoongesprekken leiden.

De juiste conversiecategorie selecteren

Ad Grants-beleid: De conversiecategorie Aankoop/verkoop moet worden gebruikt voor elke geldgerelateerde conversie, zoals donaties, verkoop van producten, lidmaatschapskosten of kaartverkoop.

Gebruik deze referentietabel om de categorie voor uw conversie te selecteren, ongeacht of u de functie Conversies bijhouden in uw Ad Grants-account gebruikt of doelen importeert vanuit uw Google Analytics-account.
Gebruik deze referentietabel om de categorie voor uw conversie te selecteren, ongeacht of u de functie Conversies bijhouden in uw Ad Grants-account gebruikt of doelen importeert vanuit uw Google Analytics-account.

Conversiecategorie

Conversiedoelen voor non-profitorganisaties
Aankoop/verkoop
  • Donaties
  • Aankopen
  • Lidmaatschapsverkoop
  • Kaartverkoop
Aanmelding
  • Aanmelding van vrijwilliger
  • Aanmelding voor e-mail/nieuwsbrief
  • Nieuw lidmaatschapsformulier ingevuld
  • Gratis accountregistratie
  • Aanmelding voor evenement
Lead
  • Informatie downloaden
  • Klikken om te bellen
  • Klikken om te e-mailen
  • Klikken naar sociale accounts
  • Contactformulieren indienen
  • Klikken op contactknoppen
Weergave van een belangrijke pagina
  • Bezoek aan de contactpagina als u geen contactformulier of -knop heeft
  • Tijd besteed aan sitedoelen
  • Pagina's per sessiedoel
  • Video's bekijken
Overig
  • Iets anders

Conversiewaarden instellen

Stel waarden voor uw conversies in, zodat u kunt bijhouden welke campagnetypen het meest effectief zijn.

Niet alle conversies zijn gelijk: bepaalde conversies zijn waardevoller voor uw doelen dan andere. Als u waarden toewijst aan uw conversies, kunt u de totale waarde van uw advertenties voor verschillende conversietypen meten in plaats van alleen het aantal conversies. Vervolgens kunt u de conversies met de hoogste waarde identificeren en zich hierop richten.

[Aanbevolen] Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken

Een transactiespecifieke waarde kan voor dezelfde conversie telkens verschillen. Als u online donaties accepteert, kan de ene donatieconversie bijvoorbeeld € 25 waard zijn en een andere € 100. U kunt unieke waarden bijhouden voor elke conversie voor verschillende typen conversies, zoals:

• Donaties
  • Aankopen
  • Lidmaatschapskosten
  • Kaartverkoop
  • Andere geldgerelateerde doelen

Als uw website de specifieke waarden van elke conversie toont en uw site niet naar een afzonderlijke bedankpagina voor elke conversie leidt, gebruikt u E-commerce bijhouden van Google Analytics of transactiespecifieke conversiewaarden van Google Ads om de dynamische waarden bij te houden.

In dat geval raden we u aan in de instellingen voor conversies tellen de optie Alle te selecteren, zodat elke donatie wordt meegeteld (ook als deze van dezelfde persoon afkomstig is), in plaats van alleen de eerste donatie van die persoon.

Hieronder vindt u stapsgewijze instructies om unieke waarden op een aantal van de populairste donatieplatforms bij te houden:

Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken:

Als uw website niet is ingesteld om een uniek verkoop- of donatiebedrag te tonen, of als er alleen maar een vrij tekstvak is om een donatiebedrag toe te voegen, gebruikt u in plaats hiervan uw gemiddelde waarde.

Als alle donaties bijvoorbeeld naar dezelfde bedankpagina leiden en u weet dat uw gemiddelde online donatie € 20 is, kunt u uw gemiddelde waarde instellen op € 20 voor alle bezoeken aan de bedankpagina.

Volg deze stappen om een conversiewaarde te wijzigen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon.
  3. Klik onder Meting op Conversies.
  4. Klik op de naam van de conversieactie die u wilt wijzigen.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op Waarde.
  7. Selecteer Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken.
  8. Geef de valuta en de gemiddelde waarde van elke donatie op in de dropdownmenu's.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik op Klaar.

Uw aantal conversies instellen

Zorg ervoor dat u elke zinvolle actie nauwkeurig telt

Houd bij hoe u conversies telt op basis van het type conversie dat u bijhoudt. U kunt ervoor kiezen alle conversies te tellen die plaatsvinden na een klik, of slechts één conversie die plaatsvindt na een klik.

Gebruik elke alleen als er extra waarde wordt toegevoegd met de extra conversie. Als een bezoeker zich na 1 advertentieklik bijvoorbeeld aanmeldt om mee te doen aan 2 liefdadigheidswedstrijden, is dit iets dat u waarschijnlijk wilt bijhouden als 2 conversies, dus selecteert u Alle.

Als er geen extra waarde wordt gegenereerd, selecteert u één. Als dezelfde persoon bijvoorbeeld dezelfde content 2 keer downloadt, wilt u dit waarschijnlijk als 1 conversie bijhouden, dus selecteert u 1.

Nadat u heeft besloten hoe u de conversies die u heeft gemaakt het beste kunt tellen, past u uw instellingen voor conversies tellen aan.

Uw conversieperiode bepalen

Neem alle conversies op die binnen een gepaste periode plaatsvinden

Een andere optie die u kunt aanpassen als u Conversies bijhouden instelt, is uw conversieperiode. U kunt het tijdsbestek, of de periode, aanpassen waarin u de conversie wilt tellen van iemand die op uw advertentie heeft geklikt.

De standaardperiode is ingesteld op 30 dagen. Dit betekent dat u conversies bijhoudt die binnen 30 dagen na de klik op uw advertentie zijn gerealiseerd.

Aanbevolen best practice: Verleng de conversieperiode voor acties waarvoor de overwegingsperiode langer is (zoals grote donaties of langere verplichtingen van vrijwilligers)

Non-profitorganisaties hebben vaak langere conversiecycli om actie te ondernemen nadat bezoekers meer over een organisatie te weten zijn gekomen, met name als het gaat om donaties. Daarom kunt u overwegen de periode op de maximale duur van 90 dagen in te stellen.

Neem alleen macro-acties aan het einde van de trechter op in Conversies

Zorg ervoor dat geautomatiseerde tools relevante informatie gebruiken

Deze instelling bepaalt welke conversieacties worden opgenomen voor gebruik door geautomatiseerde functies.

Voor slimme biedstrategieën zoals 'Aantal conversies maximaliseren' worden alle conversies waarbij 'Opnemen in conversies' op 'Ja' is ingesteld, door het systeem meegenomen bij het nemen van bodbeslissingen. De standaardinstelling is om deze op te nemen, maar u kunt ervoor kiezen bepaalde conversiedoelen uit te sluiten die minder waardevol zijn voor uw organisatie.

Stel 'Opnemen in conversies' in op 'Ja' voor conversies waarvoor slimme biedstrategieën op basis van conversies hoger moeten bieden.

Bepalen welk attributiemodel u gaat gebruiken

Bepaal hoeveel credit aan elke klik wordt toegekend voorafgaand aan een conversie

Voorafgaand aan een conversie kan iemand meerdere keren zoeken en interactie hebben met meerdere advertenties van dezelfde adverteerder. Met attributiemodellen kunt u kiezen hoeveel credit elke klik voor uw conversies ontvangt. U kunt de credit toeschrijven aan de eerste klik van de klant, aan de laatste klik, of aan een combinatie van meerdere klikken.

Aanbevolen best practice: Overweeg eens een ander attributiemodel te gebruiken dan laatste klik

We raden u aan om Tijdsverval (ook wel Waterfall-model genoemd) te gebruiken. Hierdoor wordt de waarde zo verdeeld dat er meer wordt toegeschreven aan de laatste interactie. Als één conversie bijvoorbeeld is voorafgegaan door vier klikken op advertenties, krijgt elke klik een fractie van de conversies, bijvoorbeeld 0,4, 0,3, 0,2 en 0,1.

Uw conversiegegevens gebruiken om Slim bieden te informeren

Ad Grantees die gebruikmaken van geautomatiseerde biedstrategieën op basis van conversies, zoals Aantal conversies maximaliseren, Doel-CPA en Doel-ROAS, kunnen hoger bieden dan de biedlimiet van $ 2,00 van het programma.

Het is belangrijk om conversies nauwkeurig bij te houden, zodat slimme biedstrategieën nauwkeurige inzichten gebruiken om hoger te bieden voor waardevolle klikken voor uw organisatie.

Stel uw biedstrategie in op Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren

Gebruik een op conversies gebaseerde Slim bieden-strategie en laat het systeem hoger bieden voor een doelgroep waarvan de kans groter is dat die uw online doelen voltooit.

Er geldt voor Ad Grants een beperking van $ 2 voor kosten per klik (CPC). Deze CPC kan echter worden overschreden om te zorgen dat begunstigden meer relevante bezoekers aantrekken voor conversiegebaseerde Slim bieden-strategieën.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen in het paginamenu voor deze campagne.
  5. Open Bieden en klik daarna op Biedstrategie wijzigen.
  6. Selecteer Aantal conversies maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS in het dropdownmenu. We adviseren Aantal conversies maximaliseren te kiezen.
  7. Klik op Opslaan.

Problemen met Conversies bijhouden oplossen

Ad Grants-beleid: Conversies bijhouden moet elke maand alleen geldige conversies melden.

Als u een ongewoon laag aantal of geen conversies registreert

Als u de Google Ads-conversietag gebruikt

Check of uw conversietag werkt: Ga naar uw conversies en bekijk de kolom Status voor het bijhouden van conversies. Plaats de muisaanwijzer op de tekstballon naast 'Conversies vastleggen' om uw status te bepalen. Volg de hints om het probleem te verhelpen. Zie Uw tag voor het bijhouden van conversies checken.

Check of de code/tag op de juiste plaats staat: Nadat u op elke conversie heeft geklikt die u heeft toegevoegd, ziet u het tabblad Webpagina's met een overzicht van de URL's van alle pagina's waarop u conversies bijhoudt. Dit zijn de pagina's waar u uw conversietag heeft toegevoegd. Ga naar deze URL's en gebruik Google Tag Assistant om na te gaan of er problemen zijn met de code.

Als alles goed lijkt te werken, maar er geen conversies worden geregistreerd, doet u het volgende:

• Controleer of u de code exact heeft gekopieerd en op uw site heeft geplakt.

• Check of er geen andere apps en/of plug-ins zijn die de code verstoren.

• Remarketing- en conversiecodes lijken erg op elkaar, dus controleer of deze niet met elkaar zijn verward.

Als u Google Analytics-doelen gebruikt

Zie: Doelen worden niet bijgehouden in Analytics

Als u een ongewoon groot aantal conversies of een hoog conversiepercentage registreert

Pas uw instellingen voor het tellen van conversies aan: Ga naar het gedeelte Conversies in Google Ads en check de kolom Herhalingsratio. Als de herhalingsratio voor al uw conversies erg hoog lijkt, past u de instelling voor tellen aan.
Verwijder dubbele tags op uw site: Gebruik Google Tag Manager, een Google-tool waarmee u makkelijk websitetags kunt updaten, zodat de kans kleiner is dat u dezelfde conversie per ongeluk meer dan één keer telt.
Verwijder Conversies bijhouden van Google Ads van veelbezochte pagina's: Als u doelen voor bekendheid en informatie wilt bijhouden, gebruikt u in plaats daarvan de Google Analytics-doeltypen Duur of Pagina's/schermen per sessie. Als u paginaweergaven of algemene websitepaden wilt bijhouden, gaat u naar Google Analytics.

Gidsen: