Ad Grantsin konversioseurannan opas

Konversioseuranta on maksuton työkalu, joka kertoo kävijöiden toivotuista toimista sivustollasi mainokseen reagoimisen jälkeen. Klikkaukset mittaavat liikennettä, kun taas konversiot mittaavat arvoa. Konversiotavoitteita voivat olla esimerkiksi maksutapahtumat, kuten lahjoitukset, ostokset, myydyt liput ja jäsenmaksut, sekä muut kuin maksutapahtumat, kuten sähköpostien tilaukset, uudet vapaaehtoiset, täytetyt jäsenyyslomakkeet, tietopyynnöt, puhelinsoitot organisaatioon tai verkkosivustolla käytetty aika.

Ad Grants ‐käytäntö edellyttää, että tammikuun 2018 jälkeen luoduilla tileillä ja konversioihin perustuvia Smart Bidding ‑strategioita käyttävillä tileillä otetaan käyttöön kelvollinen konversioseuranta alla kuvatulla tavalla.

Verkkosivuston merkityksellisen toiminnan seuraaminen:

Seurantatyökalun valitseminen (konversion lähde)

Seuranta tagilla Ad Grants ‐tilin kautta tai tavoitteiden tuominen Google Analyticsista

Konversioita seurataan lisäämällä sivustollesi koodi, joka käynnistyy kävijän reagoidessa sivuihin tai sisältöön, joihin koodi on sijoitettu. Googlen maksuttomia työkaluja voi käyttää kahdella tavalla: voit joko käyttää Google Adsin konversioseurantatagia tai tuoda tavoitteet Google Analyticsista.

Suosittelemme Google Analyticsin käyttöä. Jos sivustollasi ei vielä ole konversioseurantakoodia, suosittelemme Google Analyticsin käyttöä.

Jos sivustollasi on jo Google Analytics ja olet varma, että verkkoseurantakoodin asetuksesi ovat kunnossa, sinun tarvitsee vain luoda tavoitteita ja tuoda ne Ad Grants ‑tilillesi.

Tavoitteen määrittäminen (konversiotapahtuma)

Merkityksellisen konversiotapahtuman valinta

Verkkosivustollasi seuraamiesi toimintojen tulee vastata organisaatiosi tavoitteita. Huomioi alla olevasta luettelosta kaikki toiminnot, jotka ilmaisevat sivuston kävijöiden vuorovaikutuksen organisaatiosi kanssa.

Google Analyticsin tavoitevaihtoehdot (tuo Ad Grants ‑tilillesi)

Hyväksytyt Google Analyticsin tavoitetyypit

Kohdetavoite

Suositus: Seuraa kävijöitä, jotka näkevät kiitossivun URL-osoitteen. Kävijät ohjataan tähän osoitteeseen vain, kun he tekevät merkityksellisen toiminnon sivustollasi.

Kielletty: Etusivua tai usein avattua verkkosivua ei saa käyttää kohde-URL-osoitetta koskevan tavoitteen laskeutumissivuna, koska konversioiden määrä ei eroa merkittävästi klikkausten määrästä. Jos sivulla ei ole kiitossivua, käytä Älykästä tavoitetta.

Älykäs tavoite

Suositus: Jos sinulla ei ole seurattavaa kohdetavoitetta, käytä älykkäitä tavoitteita. Ne ovat helppo tapa saada järjestelmä määrittämään arvokkaimmat käynnit konversioiksi (laskemaan konversion, kun sivustollasi käy liikenteen laadun 5 prosentin parhaimmistoon kuuluva kävijä). Tämä tunnistetaan erilaisten signaalien, kuten istunnon keston, istuntokohtaisen sivumäärän, sijainnin, laitteen ja selaimen avulla.

Tapahtuma

Suositus: Jos sivustollasi on painike, jonka klikkauksia haluat seurata, käytä tapahtumaseurantaa. Esimerkki: jos sinulla ei ole Ota yhteyttä ‑sivua vaan Ota yhteyttä ‑painike, josta avautuu ponnahdusikkuna, käytä tapahtumaseurantaa. Tässä tapauksessa et voi käyttää kohdetavoitetta, mutta voit seurata painikkeen klikkauksia.

Muista tuoda Google Analyticsin tavoitteet AdWordsiin niiden luomisen jälkeen.

Google Adsin konversiotapahtumien vaihtoehdot

Sivusto

Suositus: Sijoita koodi kiitossivulle, jolle kävijä pääsee vain, kun hän tekee merkityksellisen toiminnon sivustollasi.

Kielletty: Etusivua tai usein avattua verkkosivua ei saa käyttää verkkosivustolla tapahtuvan konversion laskeutumissivuna, koska konversioiden määrä ei eroa merkittävästi klikkausten määrästä. Jos sinulla ei ole kiitossivua, asenna Analytics ja käytä älykkäitä tavoitteita

Sovellus

Suositus: Jos mainostat mobiilisovelluksia, voit käyttää konversioseurantaa selvittääksesi, kuinka tehokkaasti mainosten klikkaukset johtavat sovelluksen asennuksiin ja sovelluksen sisäiseen toimintaan.

Puhelu (huom. maakohtainen saatavuus)

Suositus: Jos puhelut ovat keskeinen osa organisaatiosi toimintaa, voit selvittää konversioseurannan avulla, kuinka tehokkaasti mainostesi klikkaukset tuottavat puheluita.

​Sopivan konversiokategorian valinta

Ad Grants ‑käytäntö: Konversiokategoriaa Osto/myynti on käytettävä kaikille maksuihin perustuville konversioille, esimerkiksi lahjoituksille, tuotemyynnille, jäsenmaksuille tai lipunmyynnille.

Valitse kategoria konversiollesi tästä viitetaulukosta riippumatta siitä, käytätkö konversioseurantaa Ad Grants ‑tililläsi vai tuotko tavoitteet tilillesi Google Analyticsista.
Valitse kategoria konversiollesi tästä viitetaulukosta riippumatta siitä, käytätkö konversioseurantaa Ad Grants ‑tililläsi vai tuotko tavoitteet tilillesi Google Analyticsista.

Konversiokategoria

Järjestön konversiotavoitteet
Ostos/myynti
  • Lahjoitukset
  • Ostokset
  • Uudet maksulliset jäsenyydet
  • Lipunmyynti
Rekisteröityminen
  • Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi
  • Sähköpostien tai uutiskirjeen tilaaminen
  • Uuden jäsenyyslomakkeen täyttäminen
  • Maksuttoman tilin luominen
  • Tapahtumaan ilmoittautuminen
Liidi
  • Tietojen lataaminen
  • Soitot klikkaamalla
  • Sähköpostin lähetys klikkaamalla
  • Some-tilin avaaminen klikkaamalla
  • Yhteydenottolomakkeen lähetys
  • Yhteydenottopainikkeen klikkaus
Etusivun katselu
  • Yhteydenottosivulla käynti, jos sinulla ei ole yhteydenottolomaketta tai ‑painiketta
  • Sivustolla käytetyn ajan tavoitteet
  • Istuntokohtaisen sivumäärän tavoitteet
  • Videoiden katselu
Muu
  • Jotain muuta

Konversioarvojen valinta

Kampanjatyyppien tehokkuuden seuranta konversioarvojen avulla

Kaikki konversiot eivät ole yhtä arvokkaita, vaan tietyistä konversioista voi olla muita enemmän hyötyä tavoitteidesi kannalta. Asettamalla konversioille arvoja voit mitata mainostesi tuomaa kokonaisarvoa eri konversiotyyppien yhteydessä pelkän konversioiden määrän sijaan. Tämän jälkeen voit tunnistaa arvokkaimmat konversiot ja keskittyä niihin.

[Suositus] Eri arvot kullekin konversiolle

Tapahtumakohtainen arvo voi olla eri jokaisella saman konversiotyypin toteutumiskerralla. Jos esimerkiksi otat vastaan lahjoituksia verkossa, yhden lahjoituskonversion arvo voi olla 25 euroa ja toisen 100 euroa. Voit seurata kunkin konversion yksilöllisiä arvoja useissa konversiotyypeissä, muun muassa näissä:

• Lahjoitukset
  • Ostokset
  • Jäsenyysmaksut
  • Lipunmyynti
  • Muut rahalliset tavoitteet

Jos kunkin konversion tarkat arvot näkyvät verkkosivustollasi ja sivusto ei vie erilliselle kiitossivulle kunkin konversion osalta, käytä Google Analyticsin verkkokaupan seurantaa tai AdWordsin tapahtumakohtaisia konversioarvoja seurataksesi dynaamisia arvoja.

Valitse tässä tapauksessa konversioiden laskenta-asetukseksi Kaikki. Näin jokainen lahjoitus lasketaan myös samalta henkilöltä sen sijaan, että vain tämän ensimmäinen lahjoitus laskettaisiin.

Alta löydät ohjeet yksilöllisten arvojen seuraamiseen suosituimmilla lahjoitusalustoilla:

Sama arvo kaikille konversioille:

Jos verkkosivustoasi ei ole asetettu näyttämään yksilöllistä myyntisummaa tai lahjoitusarvoa tai jos lahjoitusumman voi lisätä vain vapaaseen tekstikenttään, käytä keskimääräistä arvoa.

Esimerkiksi jos kaikki lahjoitukset johtavat samalle kiitossivulle ja tiedät verkkolahjoituksen olevan keskimäärin 20 euroa, voit asettaa kaikkien kiitossivun käyntien keskimääräiseksi arvoksi 20 euroa.

Näin voit muuttaa konversioarvoa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta.
  3. Klikkaa Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa muutettavan konversiotapahtuman nimeä.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Valitse Arvo.
  7. Valitse Määritä sama arvo kaikille konversioille.
  8. Valitse avattavasta valikosta kunkin lahjoituksen valuutta ja keskimääräinen arvo.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Klikkaa Valmis.

Konversioiden laskentatapa

Varmista, että lasket tarkasti jokaisen merkityksellisen tapahtuman

Päätä, miten lasket konversiot seurattavan konversiotyypin perusteella. Voit laskea kaikki klikkauksen jälkeen toteutuvat konversiot tai vain yhden klikkauksen jälkeen toteutuvan konversion.

Valitse kaikki vain, jos ylimääräinen konversio tuo lisäarvoa. Jos kävijä esimerkiksi ilmoittautuu kahteen hyväntekeväisyystapahtumaan klikattuaan mainosta kerran, se kannattaa laskea kahdeksi konversioksi, joten valitse kaikki

Jos lisäarvoa ei saada, valitse yksi. Jos esimerkiksi sama henkilö lataa saman sisällön kahdesti, tämä kannattaa laskea vain yhdeksi konversioksi, joten valitse yksi.

Kun olet valinnut parhaan tavan laskea luodut konversiot, muokkaa laskenta-asetuksia.

Määritä konversioikkuna

Laske kaikki konversiot, jotka tapahtuvat tietyllä ajanjaksolla

Toinen yksilöitävä vaihtoehto konversioseurannan määrittämiseen on konversioikkuna. Voit muuttaa ajanjaksoa eli ikkunaa, jolta haluat laskea mainostasi klikanneen henkilön konversion.

Oletusikkuna on 30 päivää, mikä tarkoittaa, että lasket konversiot, jotka ovat tapahtuneet 30 päivän sisällä mainoksesi klikkauksesta.

Suositeltu paras käytäntö: Pidennä konversioikkunaa toiminnoille, joiden huomiointi kestää kauemmin (esim. suuret lahjoitukset tai pitkäkestoiset vapaaehtoistehtävät).

Järjestöillä konversiosyklit ovat etenkin lahjoitusten osalta usein pidempiä toiminnon tekemiseen asti sen jälkeen, kun organisaatiosta on saatu tietoa, joten ikkunaksi kannattaa asettaa enimmäispituus eli 90 päivää.

​Konversiot-kohtaan vain suppilon loppuosan makrotason toiminnot

Varmista, että automaattiset työkalut käyttävät merkityksellisiä tietoja

Tämä asetus määrittää, mitkä konversiotapahtumat sisällytetään automaattisten ominaisuuksien käyttöön.

Smart Bidding ‑strategioissa, kuten konversiomäärän maksimoinnissa, järjestelmä sisällyttää hintatarjouspäätösten tekoa varten kaikki konversiot, joiden Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetus on Kyllä. Oletusasetuksena on sisällyttäminen, mutta voit halutessasi sulkea pois joitakin konversiotavoitteita, jotka eivät ole organisaatiosi kannalta niin arvokkaita.

Valitse Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetukseksi Kyllä niille konversioille, joista haluat konversioihin perustuvien Smart Bidding ‑strategioiden tekevän korkeampia hintatarjouksia.

Attribuutiomallin määrittäminen

Määritä, kuinka suuri attribuutio kullekin klikkaukselle annetaan ennen konversiota

Ennen konversiota henkilö voi tehdä useita hakuja ja reagoida useisiin saman mainostajan mainoksiin. Attribuutiomallien avulla voit valita, kuinka suuri osa konversiosta luetaan kunkin klikkauksen ansioksi. Voit lukea konversion asiakkaan ensimmäisen klikkauksen, viimeisen klikkauksen tai useiden eri klikkausten yhdistelmän ansioksi.

Suositeltu paras käytäntö: Harkitse muun attribuutiomallin kuin Viimeisen klikkauksen käyttämistä

Suosittelemme käyttämään Aikavaikutus-mallia (vesiputousmallia). Tällöin arvo jaetaan niin, että siitä kohdistetaan suurempi osuus viimeiselle interaktiolle. Esimerkiksi jos yhtä konversiota edeltää neljä mainosten klikkausta, jokainen klikkaus saa osan konversioista (esim. 0,4, 0,3, 0,2 ja 0,1).

Smart Biddingin määrittäminen konversiodatan avulla

Ad Grants ‑avustuksen saajat, jotka käyttävät automaattisia konversioihin perustuvia hintatarjousstrategioita, kuten konversiomäärän maksimointi, CPA-tavoite ja ROAS-tavoite, voivat tehdä ohjelman 2 euron hintatarjousrajaa korkeampia hintatarjouksia.

Tarkka konversioseuranta on tärkeää, joten Smart Bidding ‑strategiat käyttävät tarkkoja vinkkejä tehdäkseen organisaatiollesi korkeampia hintatarjouksia arvokkaista klikkauksista.

Hintatarjousstrategiaksi Maksimoi konversiot tai Maksimoi konversioarvo

Käytä konversioihin perustuvaa Smart Bidding ‑strategiaa ja anna järjestelmän tehdä korkeampi hintatarjous siitä yleisöstä, joka täyttää verkkotavoitteesi todennäköisemmin.

Ad Grantsissa klikkauskohtaisen hinnan rajoitus on 2 euroa, mutta jotta avustuksen saajat saisivat merkityksellisempiä kävijöitä, tämä rajoitus voidaan ylittää konversioihin perustuvissa Smart Bidding ‑strategioissa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Valitse muokattava kampanja.
  4. Valitse tämän kampanjan sivuvalikosta Asetukset.
  5. Avaa Hintatarjoukset ja klikkaa Muuta hintatarjousstrategiaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Maksimoi konversiot, Maksimoi konversioarvo, CPA-tavoite tai Tavoiteltu mainostuotto. Suosittelemme Maksimoi konversiot ‑strategiaa.
  7. Klikkaa Tallenna.

Ohjeita konversioseurannan ongelmatilanteisiin

Ad Grants ‑käytäntö: Konversioseurannan on raportoitava kuukausitasolla vain kelvolliset konversiot.

Jos konversioita on epätavallisen vähän tai niitä ei ole lainkaan

Jos käytät Google Adsin konversiotagia

Tarkista, että konversiotagi toimii: Siirry konversioiden kohdalle ja tarkista Seurannan tila ‑sarake. Voit selvittää tilan viemällä hiiren Konversioita on kirjattu ‑viestisymbolin päälle. Ratkaise ongelma seuraamalla vihjeitä. Katso Tarkista konversioseurantatagi.

Tarkista, että koodi tai tagi on oikeassa paikassa: Kun olet klikannut kutakin lisäämääsi konversiota, näet Verkkosivut-välilehden, jolla näkyy niiden sivujen URL-osoitteet, joilla seuraat konversioita. Nämä ovat ne sivut, joihin olet lisännyt konversiotagin. Käy URL-osoitteissa ja tarkista Google Tag Assistantin avulla, onko koodissa ongelmia.

Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta konversioita kirjataan 0:

• Varmista, että olet kopioinut ja liittänyt koodin oikein sivustollesi.

• Tarkista, häiritsevätkö muut sovellukset ja/tai liitännäiset koodia.

• Uudelleenmarkkinointi- ja konversiokoodi näyttävät samanlaisilta, joten varmista, että ne eivät ole vaihtuneet keskenään.

Jos käytät Google Analyticsin tavoitteita

Katso Analytics ei seuraa tavoitteita.

Jos konversioita tallennetaan epätavallisen paljon tai konversioprosentti on korkea

Muokkaa laskenta-asetusta: Siirry Google Adsin Konversiot-osioon ja katso saraketta Toistoprosentti. Jos jonkin konversiosi toistoprosentti vaikuttaa korkealta, muuta laskenta-asetusta.
Poista päällekkäiset tagit sivustoltasi: Käytä Google Tag Manageria, Googlen työkalua, jolla voit helposti päivittää verkkosivuston tagit. Näin saman konversion laskeminen vahingossa useaan kertaan on epätodennäköisempää.
Poista AdWordsin konversioseuranta usein avatuilta sivuilta: Jos haluat seurata sisältöön liittyvää tietoisuutta ja oppimistavoitteita, käytä Google Analyticsin sivustolla vietettyä aikaa tai istuntokohtaista sivu- tai näyttömäärää mittaavia tavoitetyyppejä. Jos haluat seurata sivujen katselukertoja tai yleisiä sivustopolkuja, tutustu Google Analyticsiin.

Oppaat