Guide til konverteringssporing i Ad Grants

Konverteringssporing er et omkostningsfrit værktøj, der rapporterer om ønskede handlinger, som besøgende på dit website foretager, efter de har interageret med dine annoncer. Antallet af klik måler trafikken, mens konverteringer måler værdien. Eksempler på konverteringsmål omfatter pengerelaterede handlinger såsom donationer, køb, billetsalg og medlemsgebyrer samt ikke-pengerelaterede handlinger som f.eks. mailtilmeldinger, tilmeldinger til frivilligt arbejde, udfyldelse af formularer for nye medlemmer, anmodninger om oplysninger, opkald til din organisation eller tid, der er brugt på at læse indhold på dit website.

Ad Grants-politikken kræver implementering af gyldig konverteringssporing som beskrevet i det følgende for konti, der er oprettet efter januar 2018, og konti, der anvender konverteringsbaserede Smart Bidding-strategier.

Sådan sporer du meningsfuld aktivitet på dit website:

Vælg, hvilket sporingsværktøj der skal bruges (konverteringskilde)

Spor med et tag fra din Ad Grants-konto, eller importér mål fra Google Analytics

En konvertering spores ved at tilføje kode på dit website og udløses af en bruger, der besøger sider eller indhold, hvor koden er placeret. Du kan primært vælge mellem to omkostningsfrie Google-værktøjer: Du kan bruge enten Google Ads-konverteringssporingstag eller importere mål fra Google Analytics.

Vi anbefaler, at du bruger Google Analytics. Hvis du endnu ikke har konverteringssporingskode på dit website, anbefaler vi, at du bruger Google Analytics.

Hvis dit website allerede har Google Analytics, og du er sikker på din konfiguration af websporingskoden, skal du kun oprette mål og importere dem til din Ad Grants-konto.

Fastsæt dit mål (konverteringshandling)

Vælg en meningsfuld konverteringshandling

De handlinger, du sporer på dit website, bør afspejle din organisations mål. Nedenfor kan du se en liste over handlinger, som du kan overveje. Handlingerne indikerer, at en besøgende har engageret sig i din organisation.

Indstillinger for mål i Google Analytics (importér til din Ad Grants-konto)

Godkendte Google Analytics-måltyper

Destinationsmål

Anbefaling: Spor en besøgende, der får vist webadressen til en side, der takker den besøgende. Webadressen skal være en side, der kun vises, når en bruger udfører en meningsfuld handling på dit website.

Ikke tilladt: Din startside eller en ofte besøgt webside må ikke bruges som landingsside for et destinationswebadressemål, da antallet af konverteringer ikke vil afspejle en væsentlig forskel i forhold til antallet af klik. Hvis du ikke har en "takkeside", skal du i stedet bruge et Smart mål.

Smart mål

Anbefaling: Brug Smarte mål, hvis du ikke har et destinationsmål at spore. Det er en nem måde at få systemet til at hjælpe dig med at identificere de mest værdifulde besøg som konverteringer (dvs. at tælle en "konvertering" for et besøg på dit website, der falder ind under de bedste 5 % for kvalitetstrafik. Dette findes ved hjælp af signaler som f.eks. sessionsvarighed, sider pr. session, placering, enhed og browser).

Hændelse

Anbefaling: Brug hændelsessporing, hvis du har en knap på dit website, som du vil spore, når der klikkes på den. Hvis du f.eks. har en knap med teksten "Kontakt os", der fører til en pop op-widget og ikke en specifik side med kontaktmuligheder, skal du bruge hændelsessporing til at spore. Da du ikke kan bruge destinationsmålet i dette tilfælde, kan du spore klikket på knappen i stedet.

Husk at importere dine Google Analytics-mål til AdWords, når du har oprettet dem.

Valgmuligheder for Google Ads-konverteringshandlinger

Website

Anbefaling: Placer koden på en "takkeside", der kun vises for besøgende, når de udfører en meningsfuld handling på dit website.

Ikke tilladt: Din startside eller en ofte besøgt webside må ikke bruges som landingsside for en websitekonvertering, da antallet af konverteringer ikke vil afspejle en væsentlig forskel i forhold til antallet af klik. Hvis du ikke har en "takkeside", skal du installere Analytics og bruge Smarte mål i stedet.

App

Anbefaling: Hvis du promoverer mobilapps, kan du bruge konverteringssporing som en hjælp til at se, hvor effektive dine annoncer er til at føre til appinstallationer og aktivitet i appen.

Telefonopkald (Vær opmærksom på landetilgængelighed)

Anbefaling: Hvis telefonopkald er afgørende for din organisation, kan du bruge konverteringssporing som en hjælp til at se, hvor effektivt dine annonceklik fører til telefonopkald.

​Vælg den relevante konverteringskategori

Ad Grants-politik: Konverteringskategorien Køb/salg skal bruges til alle pengebaserede konverteringer, f.eks. donationer, salg af produkter, medlemsgebyrer eller billetsalg.

Uanset om du bruger konverteringssporing på din Ad Grants-konto, eller du importerer mål til din konto fra Google Analytics, skal du bruge denne referencetabel til at vælge en kategori for din konvertering.
Uanset om du bruger konverteringssporing på din Ad Grants-konto, eller du importerer mål til din konto fra Google Analytics, skal du bruge denne referencetabel til at vælge en kategori for din konvertering.

Konverteringskategori

Ikke-indtægtsgivende konverteringsmål
Køb/salg
  • Donationer
  • Køb
  • Salg af medlemskaber
  • Billetsalg
Tilmelding
  • Tilmelding af frivillige
  • Tilmelding til mail/nyhedsbrev
  • Udfyldelse af formular for nyt medlemskab
  • Oprettelse af gratis konto
  • Tilmelding til begivenhed
Kundeemne
  • Downloads af oplysninger
  • Klik for at ringe
  • Klik for at sende en mail
  • Klik til konti på sociale medier
  • Indsendelser af kontaktformularer
  • Klik på en knap for at kontakte os
Visning af en vigtig side
  • Besøg på siden med kontaktmuligheder, hvis du ikke har en formular eller knap med "Kontakt os"
  • Mål for varighed på website
  • Mål for sider pr. session
  • Afspilning af videoer
Andet
  • Alt andet

Angiv konverteringsværdier

Angiv værdier for dine konverteringer, så du kan spore, hvilke kampagnetyper der er mest effektive

Ikke alle konverteringer er lige – nogle er mere værdifulde for dine mål end andre. Hvis du tildeler værdier til dine konverteringer, kan du måle den samlede værdi, der drives af dine annoncer for forskellige konverteringsformer, i stedet for kun antallet af konverteringer. Derefter kan du identificere og fokusere på konverteringerne med den højeste værdi.

Brug forskellige værdier for hver konvertering (anbefales)

En transaktionsspecifik værdi kan være forskellig, hver gang den samme type konvertering sker. Hvis du accepterer donationer online, kan én donationskonvertering f.eks. være 25 USD værd, mens en anden er 100 USD værd. Du kan spore unikke værdier for hver konvertering for flere typer konverteringer, f.eks.:

• Donationer
  • Køb
  • Medlemsgebyrer
  • Billetsalg
  • Andre pengerelaterede mål

Hvis dit website viser de specifikke værdier for hver konvertering, og dit website ikke fører til en separat takkeside for hver konvertering, skal du bruge Google Analytics' Sporing af e-handel eller AdWords' transaktionsspecifikke konverteringsværdier til at spore de dynamiske værdier.

Vi anbefaler, at du vælger "Alle" i indstillingerne for din konverteringsoptælling, hvis dette er tilfældet, så alle donationer regnes med, selv om de kommer fra den samme bruger, i stedet for kun den første donation fra den pågældende bruger.

Nedenfor finder du en trinvis vejledning i, hvordan du sporer unikke værdier på nogle af de mest populære donationsplatforme:

Brug samme værdi for hver konvertering:

Hvis dit website ikke er konfigureret til at vise et entydigt salgsbeløb eller en donationsværdi, eller hvis der kun er et tekstfelt, hvor der frit kan angives et donationsbeløb, skal du bruge din gennemsnitlige værdi i stedet.

Hvis alle donationer f.eks. fører til den samme "takkeside", og du ved, at din gennemsnitlige onlinedonation er 20 USD, kan du angive din gennemsnitlige værdi til 20 USD for alle besøg på "takkesiden".

Følg disse trin for at ændre en konverteringsværdi:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Konverteringer under "Måling".
  4. Klik på navnet på den konverteringshandling, du vil ændre.
  5. Klik på Rediger indstillinger.
  6. Klik på Værdi.
  7. Vælg "Brug samme værdi for hver konvertering"
  8. Angiv valutaen og gennemsnitsværdien for hver donation i rullemenuerne.
  9. Klik på Gem.
  10. Klik på Udfør.

Konfigurer optælling af konverteringer

Sørg for, at alle meningsfulde handlinger tælles nøjagtigt med

Spor, hvordan du tæller konverteringer baseret på den type konvertering, du sporer. Du kan vælge at tælle alle konverteringer, der finder sted efter et klik, eller kun én konvertering, der finder sted efter et klik.

Brug kun alle, når der tilføjes yderligere værdi med den ekstra konvertering. Tag f.eks. en bruger, der melder sig til at løbe to velgørenhedsløb efter et enkelt annonceklik. Dette ville du spore som 2 konverteringer, og du bør derfor vælge alle

Hvis der ikke skabes nogen yderligere værdi, skal du vælge en. Hvis f.eks. den samme bruger downloader det samme indhold to gange, ville du kun spore dette som 1 konvertering, og du bør derfor vælge en.

Når du har valgt den bedste måde at tælle de konverteringer, du har oprettet, skal du justere indstillingerne for optælling.

Identificer dit konverteringsvindue

Medtag alle konverteringer, der sker inden for en passende tidsramme

En anden tilpasningsmulighed, når du konfigurerer konverteringssporing, er dit konverteringsvindue. Du kan justere tidsrummet eller vinduet, som du vil tælle konverteringen fra, efter en bruger klikker på din annonce.

Standardvinduet er indstillet til "30 dage", hvilket betyder, at du sporer konverteringer, der sker inden for 30 dage efter klikket på din annonce.

Anbefalet bedste fremgangsmåde: Forlæng din konverteringsperiode for handlinger, der tager længere tid at overveje (f.eks. store donationer eller lange perioder med frivilligt arbejde)

Ikke-indtægtsgivende konverteringsmål har ofte længere konverteringscyklusser for handlinger, efter brugeren har fået oplysninger om en organisation – især hvad angår donationer – så du bør overveje at bruge den maksimale indstilling på "90 dage" for vinduet.

​Inkluder kun makrohandlinger i den nedre tragt i "Konverteringer"

Sørg for, at automatiserede værktøjer anvender relevante oplysninger

Denne indstilling afgør, hvilke konverteringshandlinger der medtages til brug af automatiske funktioner.

Alle konverteringer, hvor "Inkluder i konverteringer" er indstillet til "ja", medtages, så systemet kan træffe beslutninger om bud for smarte budstrategier såsom Maksimér antallet af konverteringer. Standardindstillingen er at medtage, men du kan vælge at ekskludere nogle konverteringsmål, der er mindre værdifulde for din organisation.

Vælg "ja" ud for "Inkluder i konverteringer" for konverteringer, som du vil have konverteringsbaserede smarte budstrategier til at byde højere på.

Vælg, hvilken tilskrivningsmodel du vil bruge

Vælg, hvor meget kredit der tilskrives hvert klik før en konvertering

Inden en konvertering kan en bruger foretage flere søgninger og interagere med flere annoncer fra den samme annoncør. Tilskrivningsmodeller giver dig mulighed for at vælge, hvor meget kredit hvert klik skal tilskrives for de konverteringer, du opnår. Du kan tilskrive værdi til kundens første klik, sidste klik eller en kombination af flere klik.

Anbefalet optimal løsning: Overvej at bruge en anden tilskrivningsmodel end sidste klik

Vi anbefaler at bruge Henfaldstid (også kaldet vandfaldsmodellen). Dette fordeler værdi, hvor der tildeles mere til den sidste interaktion. Hvis der f.eks. gik fire klik på annoncer forud for én konvertering, får hvert klik en brøkdel af konverteringerne, f.eks. 0,4, 0,3, 0,2 og 0,1.

Brug dine konverteringsdata som grundlag for smart budgivning

Ad Grantees, der bruger automatiske konverteringsbaserede budstrategier som f.eks. Maksimér antallet af konverteringer, mål-CPA og mål-ROAS, kan byde højere end programmets budgrænse på 2,00 USD.

Nøjagtig konverteringssporing er vigtig, så smarte budstrategier bruger nøjagtig indsigt til at byde højere på værdifulde klik til din organisation.

Angiv din budstrategi som Maksimér antal konverteringer eller Maksimér konverteringsværdier

Brug en konverteringsbaseret Smart Bidding-strategi, og lad systemet byde højere for en målgruppe, der er mere tilbøjelige til at opnå dine onlinemål.

Ad Grants har en grænse for pris pr. klik (CPC, Cost-per-click) på 2 USD, men for at hjælpe legatmodtagere med at tiltrække mere betydningsfulde besøgende kan denne pris overstiges ved konverteringsbaserede Smart Bidding-strategier.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre.
  3. Vælg den kampagne, du vil redigere.
  4. Klik på Indstillinger i sidemenuen for kampagnen.
  5. Åbn Budgivning, og klik på Skift budstrategi.
  6. Vælg Maksimér antal konverteringer, Maksimér konverteringsværdier, Mål-CPA eller Mål-ROAS i rullemenuen. Vi anbefaler Maksimér antal konverteringer.
  7. Klik på Gem.

Fejlfinding af konverteringssporing

Ad Grants-politik: Konverteringssporing skal kun rapportere om gyldige konverteringer hver måned.

Hvis du registrerer af et usædvanligt lavt antal eller ingen konverteringer

Hvis du bruger Google Ads-konverteringstagget

Tjek, om dit konverteringstag virker: Find dine konverteringer, og tjek kolonnen "Sporingsstatus". Hold markøren over meddelelsessymbolet for "Registrerer konverteringer" for at se din status. Følg vejledningen for at løse problemet. Se Tjek dit konverteringssporingstag.

Tjek, at koden/tagget er på det rigtige sted: Når du har klikket på hver konvertering, du har tilføjet, vil du se en fane ved navn Websider, som indeholder en liste over webadresser for de sider, hvor du sporer konverteringer. Det er de sider, hvor du har tilføjet dit konverteringstag. Besøg disse webadresser, og brug Google Tag Assistant til at se, om der er problemer med koden.

Hvis alt ser ud til at virke, men du registrerer 0 konverteringer:

• Sørg for, at du har kopieret og indsat koden præcist på dit website.

• Undersøg, om der er andre apps og/eller plugins, der forstyrrer koden.

• Remarketing- og konverteringskode ligner hinanden, så sørg for, at de ikke er blevet blandet sammen undervejs.

Hvis du bruger Google Analytics-mål

Se Analytics sporer ikke mål

Hvis du registrerer et usædvanligt højt antal konverteringer eller en høj konverteringsrate

Juster indstillingen for optælling: Gå til sektionen Konverteringer i Google Ads, og se kolonnen Gentagelsesrate. Hvis gentagelsesfrekvensen for nogen af dine konverteringer virker høj, skal du justere indstillingen for optælling.
Fjern identiske tags på dit website: Brug Google-værktøjet Google Tag Manager, som hjælper dig med nemt at opdatere websitetags for at mindske sandsynligheden for, at den samme konvertering ved et uheld tælles mere end én gang.
Fjern AdWords-konverteringssporing fra ofte besøgte sider: Hvis du vil spore indholdsbaserede bevidstheds- og uddannelsesmæssige mål, skal du i stedet bruge Google Analytics-måltyperne Varighed eller Sider/skærmbilleder pr. session. Hvis du vil spore sidevisninger eller almindelige websitestier, kan du tjekke Google Analytics.

Vejledninger