Slik fungerer Google Shopping

Informasjon for forbrukere

Når du bruker Google Shopping, blar du gjennom produkter fra annonsører og selgere som har valgt å vise produktene sine på Google Shopping.

Med mindre noe annet er oppgitt, rangeres tilbudene på Google Shopping basert på relevans, inkludert søketermene dine og annen Google-aktivitet.  Enkelte annonsedata brukes til å gjøre kvaliteten på resultatene bedre.

Tilbud med etiketten «Sponset» betyr at annonsørbetalinger til Google også kan påvirke rangeringen og grupperingen av elementer. Google kompenseres for klikk på disse annonsene.

For Kjøp på Google-tilbud som vises på Google Shopping, mottar Google provisjon for hvert kjøp.

Hvis du vil tilpasse Google Shopping-resultatene dine, kan du sortere eller filtrere etter for eksempel pris, produktkategori og merke.

Du kan se aktiviteten din ved å gå til Min aktivitet i Google-kontoen din. Du kan også gå til Google-brukerstøtten for forbrukerannonser for å finne ut mer. Hvis du vil blokkere bestemte annonsører, velge bort personlig tilpassede annonser eller sjekke om du har valgt bort slike annonser, kan du gå til Annonseinnstillinger på Google. Finn ut mer om hvordan brukerne kan kontrollere informasjonen som brukes til å tilpasse opplevelsen deres.

Det kan hende Google Shopping-søkeresultatene ikke omfatter alle tilgjengelige produkter.

Produktinformasjon

Selgere og annonsører som viser produktene sine på Google Shopping, deltar i kommersiell aktivitet. De må overholde retningslinjene for Google Shopping, som inneholder detaljert informasjon hva som kan og ikke kan vises på Google Shopping.

Google Shopping fjerner varer som ikke overholder disse retningslinjene, og kan suspendere selgere som bryter disse retningslinjene.

Annonsører oppgir informasjon om produktene sine og oppdaterer oppføringene sine regelmessig. Når en annonsør har oppdatert en oppføring, kan det gå litt tid før den nye informasjonen vises i oppføringen på Google Shopping.

Anmeldelser

For å hjelpe deg med å ta produktavgjørelser samler vi anmeldelser gjennom Google Kundeanmeldelser-programmet. Disse anmeldelsene er helt frivillige, og anmelderne får ingen kompensasjon for å sende inn meningene sine.

Vi samler også inn anmeldelser fra annonsører, selgere og tredjepartsleverandører av anmeldelser. De er pålagt å oppgi alle anmeldelser (både positive og negative), og de kan ha gitt kompensasjon til anmeldere for å sende inn meningene sine.

Anmeldelsene behandles av et automatisk system før de vises på Google Shopping. Dette er for å luke ut nettsøppel og upassende språk. Nettsøppel omfatter anmeldelser der det samme innholdet er publisert flere ganger eller fra flere kontoer.

Når en anmeldelse er publisert, kan den ikke endres eller oppdateres, og vi kan ikke kontakte anmeldere eller be anmeldere om å oppdatere det de har skrevet. Vi kan imidlertid fjerne anmeldelser som rapporteres til oss, for å overholde juridiske plikter. En anmeldelse kan vises på Google Shopping like lenge som den anmeldte varen annonseres på Google.

Anmeldelser kan sorteres på en rekke ulike måter, også kronologisk.

Foreta et kjøp

Når du finner noe du liker på Google Shopping, ser du først og fremst prisen på varen og gjeldende avgifter. Med unntak av Kjøp på Google-tilbud kan du klikke på produktet for å gå til nettstedet til selgeren og kjøpe det.

Fraktkostnadene kan variere avhengig av sted, fraktmetode og selger, så det kan være lurt å sjekke den endelige prisen på nettstedet til selgeren. Der finner du også informasjon om eventuelle forsikringer og garantier.

Hver enkelt selger er ansvarlig for sin egen brukerstøtte. Hvis du har problemer med kjøpet ditt, kontakter du selgeren direkte.

Merknad til kunder angående omsetnings- og forbruksavgift i Connecticut
Merknad om lovverket i Connecticut, Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(1): Det kan hende det må betales Connecticut-avgifter på kjøp som leveres til personer i delstaten. I Connecticut kreves det at kjøpere sender inn selvangivelse for forbruksavgifter de skylder, på varer der forhandleren ikke har krevd inn omsetningsavgift. Følg denne linken for å få mer informasjon.

Om Google Shopping

Google Shopping er:

• Effektivt: På Google Shopping brukes Googles søketeknologi, slik at du kan finne og utforske produkter fra butikker over hele nettet. Deretter får du informasjon om hvor du kan kjøpe de aktuelle produktene.
  • Omfattende: Finn alt fra vanlige til uvanlige produkter.
  • Raskt: Nesten umiddelbart etter at du har skrevet inn søket ditt, får du opp bilder av relevante produkter og linker til mer informasjon, inkludert butikkene som selger dem.

Vanlige spørsmål

Hva er Google Shopping?

Google Shopping er en ny opplevelse innen produktoppdagelse. Målet er å gjøre det enkelt for brukerne å utforske produkter, finne informasjon om ulike produkter, produktegenskaper og -priser og deretter kontakte selgere for å gjennomføre kjøpet.

Hvordan fungerer Google Shopping?

På Google Shopping kan brukerne se produktinformasjon som legges inn og oppdateres regelmessig av selgerne. Nettforhandlere sender inn feeder med produktinformasjon til Google Shopping. Fordi produktinformasjonen kommer direkte fra selgeren, kan vi vise de nyeste tilbudene samt oppdatert informasjon om priser og produkttilgjengelighet.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan produktfeeder og innsending fungerer, kan du gå til brukerstøtten for Google Merchant Center.

Hvordan kan jeg bruke Google Shopping til å finne nøyaktig det jeg leter etter?

Når du søker på Google Shopping, ser du en rekke filtre (f.eks. pris, størrelse, tekniske spesifikasjoner osv.) som du kan bruke til raskt å avgrense søket for å finne det rette produktet. Når du ser på sider med detaljert informasjon om enkelte klesprodukter (f.eks. kjoler, jakker og sko), får du også se varer som «ligner visuelt» på varene du har valgt. Dette er bare noen av de mange verktøyene på Google Shopping, og vi ser frem til å lansere flere i fremtiden.

Kan jeg søke etter produkter i en bestemt kategori?

Du kan avgrense resultatene dine etter kategori. Hvis du for eksempel søker etter «briller», ser du resultater for både solbrille- og vernebrillekategorier. Når du klikker på den ønskede kategorien, ser du bare resultatene for kategorien du har valgt.

Hvordan genereres produktene i «Nylig sett»-delen på Google Shopping?

Produktene som vises i «Nylig sett»-delen på Google Shopping, er hentet fra nett- og appaktiviteten din under Min aktivitet. Gå til Min aktivitet-siden din for å se eller slette varer.

Hvordan er Google Shopping sammenlignet med andre shoppingnettsteder?

Google Shopping er ingen nettbutikk. Vi samler derimot inn produktinformasjon fra selgere og gjør det mulig for deg å søke i disse produktene. Når du finner det du leter etter, kan du gå til butikkens nettsted for å kjøpe det. I noen tilfeller kan du kjøpe det via Google.

Hvordan genereres produktanbefalinger på Google Shopping? (Tilgjengelig i Frankrike, USA, Storbritannia, Tyskland og Japan)

Produktanbefalinger er basert på informasjon fra Google-kontoen din, inkludert nett- og appaktiviteten din. Hvis du vil se eller slette varer eller slå av anbefalinger, kan du gå til Min aktivitet.

Kan jeg kjøpe varer direkte på Google Shopping?

På Google Shopping kan du handle fra flere selgere og enkelt sammenligne produkter og priser. Hvis du ser et handlekurvikon ved siden av en vare, betyr det at den kan kjøpes direkte på Google-plattformen.

Hvor oppdatert er produktinformasjonen?

Mesteparten av informasjonen du ser på Google Shopping, er levert av forhandlerne som deltar. Når en forhandler oppdaterer informasjonen sin, for eksempel ved å endre prisene på et produkt, kan det ta litt tid før denne informasjonen blir vist på Google Shopping. Du bør derfor gå til produktlandingssiden til selgeren for å finne den mest oppdaterte informasjonen.