Anbefalinger og personlig tilpasning

Hvordan blir annonser personlig tilpasset?

Rangeringen av Shopping-annonser er som standard basert på en kombinasjon av annonsørbud og relevans, for eksempel brukerens søketermer og aktivitet.

Brukeren ser personlig tilpassede annonser på Google basert på parametere som

• informasjon om brukeren, for eksempel alder og kjønn, inkludert informasjon hen har oppgitt i Google-kontoen sin
  • aktivitet som er lagret i Google-kontoen, inkludert ting hen har sett etter på Google Søk eller Shopping-fanen, videoer hen har sett på YouTube, apper hen har installert på Android-enheten sin, og annonser eller innhold hen har samhandlet med
  • aktivitet lagret i Google-kontoen fra nettsteder som samarbeider med Google

Viktigheten av disse parameterne varierer og avgjøres av maskinlæringsmodeller for å gjøre Shopping-annonsene mest mulig relevante for brukerne. For eksempel kan ting brukeren tidligere har sett etter på Google Søk, og videoer hen har sett på YouTube, gi en pekepinn om brukerens interesser.

Hvordan blir oppføringer personlig tilpasset på Shopping-fanen?

Rangeringen av produktoppføringer på Shopping-fanen er som standard basert på relevans i forhold til brukerens søketermer. Brukeren ser personlig tilpassede oppføringer på Google basert på nylig aktivitet, for eksempel søk.

Innsamlingen av brukerdata styres av Nett- og appaktivitet. Bruken av data styres av innstillingene for personlige resultater

Den relative viktigheten av disse parameterne fastsettes av algoritmer for å gjøre oppføringene så relevante som mulig for brukerne.

Google bruker nettleseraktivitet

Google bruker nettleseraktiviteten din til å gi deg en personlig tilpasset handleopplevelse hvis du har gitt Google tillatelse til å bruke nettlesingsdataene dine. Denne aktiviteten inkluderer søk og klikk på Google-søkeresultatsiden.

For å gi deg bedre resultater på Google Shopping brukes den tidligere Google-aktiviteten din til

• å gi anbefalinger for varer du kan kjøpe
  • å rangere varer basert på relevans
  • å sende påminnelser basert på preferansene dine

Administrer innstillingene dine for personlig tilpasning

Slik slår du av personlig tilpasning basert på bestillingsloggen og Google-aktiviteten din:

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Gå til Aktivitetslagring.
  3. Slå av Nett- og appaktivitet.

Slik kan du finne og slette tidligere aktivitet samt velge at den ikke skal brukes til personlig tilpasning:

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Gå til Aktivitetslagring.
  3. Gå til Administrer aktivitet.

Du finner mer detaljert informasjon i Slett aktiviteten din.

Tips: Hvis du sletter tidligere aktivitet, kan det påvirke opplevelsen din når du bruker andre Google-tjenester, for eksempel Google Søk og Google-assistenten. Du kan når som helst slå på Nett- og appaktivitet igjen, slette aktivitet eller endre innstillingene dine på account.google.com.

Finn ut mer om Nett- og appaktivitet.