Toegang tot Managed Google Play

Met Managed Google Play kunnen organisaties apps implementeren en beheren op Android-apparaten en hebben eindgebruikers toegang tot een beheerde Google Play Store voor je organisatie. Organisaties moeten zich registreren bij Google om Managed Google Play te gebruiken en eindgebruikers hebben een account nodig om toegang te krijgen tot Managed Google Play op Android.

Registratieproces voor de organisatie

Als eerste logt de IT-beheerder in bij de externe EMM-provider en begint het proces om Android Enterprise in te stellen (zie de documentatie van je EMM-provider voor specifieke stappen). De gebruiker wordt doorgestuurd naar het registratieproces van Android Enterprise en wordt gevraagd om de naam van de organisatie in te voeren, plus het e-mailadres dat de IT-beheerder gebruikt om in te loggen om de organisatie te beheren.

Vanaf 2024 krijgen alle nieuwe organisaties die dit proces afronden een beheerd Google-domein. In bepaalde foutscenario's kan de organisatie worden gevraagd een reeks Managed Google Play-accounts te maken als reserveoptie.

Beheerde Google-domeinen

Met beheerde Google-domeinen kunnen klanten meerdere Google-producten gebruiken in hun organisatie. In de Google Beheerdersconsole kunnen IT-beheerders deze producten beheren. Google Workspace en Cloud Identity zijn 2 voorbeelden van producten die beheerde Google-domeinen gebruiken. Vanaf 2024 gebruiken alle nieuwe organisaties die Android Enterprise gebruiken, beheerde Google-domeinen om Android Enterprise naast andere Google-producten te beheren.

Eindgebruikers in organisaties die beheerde Google-domeinen gebruiken, kunnen met beheerde Google-accounts toegang krijgen tot Google-services, waaronder Managed Google Play. IT-beheerders kunnen meerdere EMM-instanties koppelen aan hun beheerde Google-domein. Elke instantie krijgt een unieke EMM-bindings-ID (ook wel een reeks-ID).

Nadat het beheerde Google-domein is gemaakt, kunnen IT-beheerders het gebruiken om accounts voor eindgebruikers te maken en te verwijderen, en deze identiteiten toe te voegen aan beheerde Android-apparaten (via hun EMM).

Opmerking: Beheerde Google-domeinen ondersteunen beheerde Google-accounts (aanbevolen) en Managed Google Play-accounts. Hier vind je meer informatie over de typen Google-accounts.

Voor een naadloze gebruikerservaring kunnen EMM's het Managed Google Play-iframe rechtstreeks in hun console integreren, zodat IT-beheerders apps kunnen bekijken en beheren. IT-beheerders kunnen ook met hun beheerdersaccount inloggen op play.google.com/work om deze acties uit te voeren. Toegang tot play.google.com/work is beperkt tot klanten met één EMM-binding.

Opmerking: Sommige Google-services (zoals Workspace Business Plus, Workspace Enterprise, Cloud Identity Premium) omvatten geavanceerd eindpuntbeheer. We raden klanten aan om deze functie uit te zetten voor hun hele organisatie of voor bepaalde organisatie-eenheden als ze een EMM van derden gebruiken. Zo zorgen ze voor een consistente gebruikerservaring als ze Android Enterprise-apparaten inschrijven en Managed Google Play gebruiken.

Op rollen gebaseerd beheer voor beheerde Google-domeinen

Beheerde Google-domeinen ondersteunen uitgebreide functies op basis van rollen. IT-beheerders kunnen extra beheerders toevoegen aan hun beheerde Google-domein en ze een beheerdersrol geven. Zie Mensen uitnodigen om lid te worden van je team en De rol van een teamlid wijzigen voor meer informatie.

Reeks Managed Google Play-accounts

Voor organisaties die geen beheerde Google-domeinen gebruiken: een reeks Managed Google Play-accounts is een reeks gebruikers, apparaten en beheerdersaccounts die worden gebruikt om apps te beheren voor je gebruikers. Je organisatie kan meerdere reeksen Managed Google Play-accounts hebben. Zie Reeks Managed Google Play-accounts beheren voor meer informatie.

De reeks heeft een reeks-ID, die 1-op-1 is gekoppeld aan elke EMM-instantie en die laat zien dat de EMM-instantie de reeks en bijbehorende gebruikersaccounts beheert. Als je een reeks verwijdert of de koppeling van de reeks met de EMM-instantie verwijdert, hebben gebruikers geen toegang meer tot Google Play. Zorg dus dat je het beheerdersaccount beveiligt.

Nadat de reeks Managed Google Play-accounts is gemaakt, kunnen IT-beheerders deze gebruiken om Managed Google Play-accounts voor eindgebruikers te maken en te verwijderen, en deze identiteiten te installeren op beheerde Android-apparaten (via hun EMM).

Opmerking: Beheerde Google-accounts worden niet ondersteund in bedrijven voor Managed Google Play-accounts. Organisaties die een reeks Managed Google Play-accounts gebruiken, kunnen alleen Managed Google Play-accounts gebruiken. Hier vind je meer informatie over de typen Google-accounts.

IT-beheerders kunnen ook met hun beheerdersaccount inloggen op play.google.com/work om de apps te bekijken en te beheren die zichtbaar zijn voor hun beheerde gebruikers. Voor een naadloze gebruikerservaring kunnen EMM's ook rechtstreeks in hun console een portal bieden waar IT-beheerders apps kunnen bekijken en beheren in plaats van naar play.google.com/work te gaan.

Op rollen gebaseerd beheer voor bedrijven van Managed Google Play-accounts

Een reeks Managed Google Play-accounts kent 2 beheerdersniveaus: Beheerder en Eigenaar. Zie Rollen toewijzen in Managed Google Play-accounts voor meer informatie over deze rollen.