De mobiele apparaten van uw organisatie beheren

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar G Suite Basic om deze functie te kunnen gebruiken.

Met Google Mobile Management kunt u mobiele apparaten in uw organisatie beheren, beveiligen en controleren. U kunt verschillende apparaten beheren, zoals telefoons, tablets en smartwatches. Mensen in uw organisatie kunnen hun persoonlijke apparaten voor het werk gebruiken (bring your own device, BYOD), maar u kunt ze ook apparaten laten gebruiken die eigendom zijn van het bedrijf.

Er zijn twee niveaus voor mobiel beheer: basis en geavanceerd. Elk beheerniveau bevat verschillende functies. Sommige geavanceerde functies, zoals apparaatcontrole en regels, zijn niet beschikbaar in alle versies. Zie Functies voor mobiel beheer vergelijken voor meer informatie.

Mobiel beheer op basisniveau

Met basisbeheer kunt u bedrijfsgegevens veilig houden door te vereisen dat op mobiele apparaten de schermvergrendeling of een wachtwoord wordt gebruikt. U kunt ook bedrijfsgegevens wissen van apparaten als deze zijn verloren of gestolen. In de Google-beheerdersconsole staat een lijst met apparaten die toegang hebben tot bedrijfsgegevens.

U hoeft niets te doen om basisbeheer in te schakelen, dit is standaard ingeschakeld. Zie Mobiel apparaatbeheer op basisniveau instellen als u het heeft uitgeschakeld. Gebruikers hoeven niets op hun apparaat te installeren als u het wilt beheren. Ze hoeven alleen maar met hun bedrijfsadres in te loggen op hun mobiele apparaat.

Opmerking: Mobiel beheer op basisniveau is wellicht niet standaard ingeschakeld voor sommige accounts. Zie Stay secure with default-on mobile management (Veilig blijven met mobiel beheer dat standaard is ingeschakeld) voor meer informatie.

Mobiel beheer op geavanceerd niveau

Gebruik geavanceerd beheer als u meer controle wilt over de mobiele apparaten die toegang hebben tot de gegevens van uw organisatie. U kunt het volgende:

• Sterkere apparaatwachtwoorden afdwingen.
  • Uw voorkeurs-apps voor op het werk beschikbaar maken voor gebruikers in een catalogus met aanbevolen apps (Android en iOS).
  • Werk- en privé-apps gescheiden houden op Android-apparaten met een werkprofiel.
  • De toegang tot apparaatinstellingen en -functies beperken, zoals mobiele netwerken, wifi en screenshots.
  • Naleving van het beleid dat u instelt controleren en rapporten ontvangen over gebruikers, apparaten en OS-versies.
  • Zie Geavanceerd mobiel beheer instellen voor informatie over het inschakelen van geavanceerd beheer.