Overzicht: Apparaten beheren met Google-eindpuntbeheer

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar G Suite Basic om deze functie te kunnen gebruiken.

Gebruikers willen op hun mobiele apparaten, laptops en desktops toegang hebben tot het Google-account en de services die ze gebruiken, om zo productief mogelijk te kunnen werken. Tegelijkertijd wilt u de gegevens van uw organisatie beschermen. Met Google-eindpuntbeheer kunt u de gegevens van uw organisatie veiliger houden op de mobiele apparaten, desktops, laptops en andere eindpunten van uw gebruikers.

Wat wilt u instellen?

Basisbeheer van mobiele apparaten aanpassen aan uw behoeften

Basisbeheer is standaard ingeschakeld en biedt kernfuncties voor beveiliging, zoals bescherming tegen hacken. Uw gebruikers hoeven geen apparaatbeheer-app te installeren bij deze optie.

Configuratie: Wordt automatisch toegepast, gebruikers hoeven niets te doen.

Beheeropties:

Meer informatie over basisbeheer

Geavanceerd beheer van mobiele apparaten instellen

Gebruik geavanceerd beheer als u meer controle wilt over de gegevens van uw organisatie. U kunt sterkere wachtwoorden vereisen, apparaten op afstand wissen, iOS-apps beheren, Android-werkprofielen gebruiken en meer.

Configuratie: Schakel deze optie in voor iedereen of selecteer bepaalde mobiele apparaatplatforms of organisatie-eenheden. Gebruikers moeten een beheer-app installeren op hun apparaten.

Beheeropties:

Geavanceerd beheer instellen

Computerbeheer instellen

U kunt bepalen welke laptops, desktops en andere eindpunten toegang kunnen krijgen tot de gegevens van uw organisatie. Ook kunt u informatie over die apparaten bekijken. U kunt apparaten blokkeren, gebruikers op afstand uitloggen en contextbewuste toegang gebruiken.

Computers beheren