Ändra teckenstorlek, teckenfärg med mera för e-böcker

Du kan ändra visningsfärg för de flesta e-böcker. För vissa e-böcker kan du även ändra teckenstorlek, teckenfärg och radavstånd.

Göra teckensnittet större

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Beroende på bok:
    • Tryck överst på skärmen. Tryck sedan på Visningsalternativ Visningsalternativ följt av Text följt av Öka textstorlek Lägg till.
    • Zooma in genom att dra isär två fingrar.

Tips! Om vyn är inställd på Ursprungliga sidor kan du behålla samma teckenstorlek senare. Aktivera Behåll zoomning i visningsalternativen.

Ändra teckensnitt, textjustering och radavstånd

Tips! Dessa alternativ finns inte för alla böcker.

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Tryck överst på skärmen följt av Skärmalternativ Visningsalternativ följt av Text.
  4. Ändra en inställning:
    • Teckensnitt:  Tryck på ett teckensnitt.
    • Radavstånd: Tryck på Öka radutrymmet Lägg till eller Minska radutrymmet Lägg till
    • Textjustering : Tryck på Standard, Vänster eller Justera.

Ändra sidlayout

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Tryck överst på skärmen följt av Skärmalternativ Visningsalternativ följt av Text.
  4. Under Sidlayout väljer du önskat format.
    • Automatisk: sidlayouten ställs in automatiskt beroende på din enhets riktning och skärmstorlek.
    • 1 sida: visa en sida i taget.
    • 2 sidor: visa två sidor i taget.

Obs! Det är inte alla böcker som erbjuder fler än en sidlayout.

Ändra färg och ljusstyrka

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Tryck överst på skärmen följt av Skärmalternativ Visningsalternativ följt av Ljus.
  4. Ändra färg eller ljusstyrka:
    • Om du vill göra skärmen ljusare justerar du ljusstyrkan med reglaget.
    • Om du vill ändra färgschemat trycker du på Ljust, Sepia eller Mörkt.

Tips! Om du ändrar tema på telefonen ändras färgen i Play Böcker. Om du till exempel byter till Mörkt tema används även ett mörkt färgschema i Play Böcker-appen.

Göra det lättare att läsa på natten

Med nattljus filtreras det blåa ljuset gradvis från skärmen när solen går ned. Det ersätts av ett varmare, gult ljus. När du väl har aktiverat funktionen får du alltid perfekta ljusinställningar.

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Tryck överst på skärmen And then Skärmalternativ Visningsalternativ And then Ljus.
  4. Aktivera Nattljus för läsning.

Tips! Du kan även aktivera Nattljus i telefonens inställningar. Om du använder nattljus på telefonen används även nattljuset för läsning i Play Böcker-appen.

Om du får problem med det gula ljuset besöker du Åtgärda problem med Google Play Böcker.

Visa läsförlopp

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en bok.
  3. Tryck var som helst på sidan för att visa läsningsstatistik.
    • Tryck två gånger till om du vill dölja statistiken.
    • Välj sidnummer genom att trycka på den övre halvan av sidan och använda skjutreglaget som visas.

Bläddra

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en mobil enhet.
  2. Öppna boken.
  3. Tryck mitt på sidan.
  4. Så här bläddrar du:
    • Svep åt vänster eller höger.
    • Använd skjutreglaget längst ned på skärmen.
  5. Om du vill återgå till startsidan trycker du på sidminiatyren på förloppsindikatorn.