Ställa in en utgiftsbudget på Google Play

Du kan hålla koll på dina utgifter på Google Play och ställa in en budget.

Ange en budget

Du kan bara ställa in en budget i den valuta som följer av landsinställningen i din Google Play-profil. Läs mer om hur du byter land på Google Play.

Obs! Med budgetar kan du hålla koll på dina kostnader och få varningar när du spenderar ett visst belopp. De förbjuder inte transaktioner när du överskrider din budget.

Så här anger du en budget:

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Budget och historik.
  4. Tryck på Ange en budget.
  5. Ange ett belopp.
  6. Tryck på Spara.

Om du närmar dig budgetgränsen eller överstiger den får du ett meddelande när du köper något med kontot.

Tips! Budgethistoriken lagras per månad i Google-kontot, men tas bort efter ett år.

Ändra en budget

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Budget och historik.
  4. Tryck på Ändra budget.
  5. Välj belopp för din budget och tryck på Spara.

Ta bort en budget

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på telefonen.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Budget och historik.
  4. Tryck på Ta bort budget.

Ta reda på hur mycket av budgeten du har använt

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på telefonen.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Budget och historik.
  4. Du kan se hur mycket du har spenderat högst upp under den aktuella månaden.

Åtgärda problem med att ange eller ta bort en budget

Gör så här om ett felmeddelande visas när du försöker ange eller ta bort en budget:

1. Kontrollera din internet- eller mobildataanslutning.
  2. Försök igen.