Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Ställa in en utgiftsbudget på Google Play

Du kan hålla koll på dina utgifter på Google Play och ställa in en budget.

Ange en budget

Du kan bara ställa in en budget i den valuta som följer av landsinställningen i din Google Play-profil. Läs mer om hur du byter land på Google Play.

Obs! Med budgetar kan du hålla koll på dina kostnader och få varningar när du spenderar ett visst belopp. De förbjuder inte transaktioner när du överskrider din budget.

Så här anger du en budget:

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Välj Ange en budget.
  4. Ange ett belopp och tryck på Spara.

Varje gång du köper något med kontot visas ett meddelande som talar om ifall du har överskridit budgeten eller är nära att göra det.

Obs! Budgethistoriken lagras per månad i Google-kontot, men tas bort efter ett år.

Ändra en budget

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Välj Ändra budget.
  4. Ändra beloppet och tryck på Spara.

Ta bort en budget

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Tryck på Ta bort budget.

Se hur mycket av budgeten du har använt

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.

Åtgärda problem med att ställa in eller ta bort en budget

Om du får ett felmeddelande när du ska ställa in eller ta bort en budget kollar du internet- eller mobildataanslutningen och försöker igen.