Sørg for at enheten din og appene dine fungerer med Google Play-tjenester

Med Google Play-tjenester holdes appene dine oppdatert og det sikres at de kjører som de skal, på Android-enheter.

Hva er Google Play Tjenester?

Google Play Tjenester knytter apper til andre Google-tjenester, for eksempel Google-pålogging og Google Maps. Google Play Tjenester er ikke det samme som Google Play Butikk-appen, men er integrert på Android-enheter.

Google Play Tjenester tapper ikke batteriet raskere og bruker heller ikke for mye mobildata. Du kan ikke avinstallere eller tvinge avslutning av Google Play Tjenester.

Viktig: Google Play-tjenester støttes bare på enheter med Android 5.0 (API-nivå 21) eller høyere. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Løs problemer med Google Play-tjenester

Trinn 1: Sørg for at Google Play Tjenester er oppdatert

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler etterfulgt av Se alle appene.
  3. Rull ned, og trykk på Google Play-tjenester.
  4. Rull ned, og trykk på Informasjon om appen.
  5. Trykk på Oppdater eller Installer. Hvis du ikke ser disse alternativene, følger du veiledningen i trinn 2 og trinn 3.

Trinn 2: Tøm bufferen og fjern dataene fra Google Play-tjenester

Viktig: Når du sletter data eller frigjør lagringsplass for Google Play-tjenester, kan det slette noe informasjon som er lagret på enheten din, blant annet reisekort, koronasertifikat og virtuelle betalingskort som er lagret i Google Pay. Det kan også hende du må autentisere betalingsmåtene dine på nytt i Google Pay og logge på Google-kontoen din igjen på alle enheter.
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apperetterfulgt av Se alle appene.
  3. Rull ned til «Google Play-tjenester».
  4. Trykk på Google Play-tjenester.
  5. Trykk på Lagring etterfulgt av Tøm bufferen.
  6. Trykk på Administrer plass etterfulgt av Fjern alle data.

Trinn 3: Tøm bufferen og fjern dataene i Play-butikken

Appen blir startet på nytt, noe som kan føre til at problemene løses.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler etterfulgt av Se alle appene.
  3. Rull ned og trykk på Google Play Butikk Google Play.
  4. Trykk på Lagring etterfulgt av Tøm bufferen.
  5. Trykk på Fjern data.
  6. Åpne Play-butikken igjen, og prøv å laste ned på nytt.

Hvis disse trinnene ikke fungerer, kan du se andre feilsøkingstrinn.