COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Laitteen ja sovellusten tukeminen Google Play Palveluilla

Google Play Palveluiden avulla sovelluksesi pysyvät ajan tasalla ja toimivat moitteetta Android-laitteilla.

Mikä on Google Play Palvelut?

Google Play Palvelut yhdistää sovellukset muihin Googlen palveluihin, kuten Google-sisäänkirjautumiseen ja Google Mapsiin. Google Play Palvelut on eri asia kuin Google Play Kauppa ‑sovellus, ja se sisältyy Androidiin.

Google Play Palvelut ei kuluta akkua loppuun nopeasti eikä käytä juurikaan mobiilidataa. Et voi pakottaa Google Play Palveluja sulkeutumaan tai poistaa sitä.

Google Play Palveluihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Vaihe 1: Varmista, että Google Play Palvelut on ajan tasalla

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas ja valitse Google Play Palvelut.
  4. Vieritä alas ja valitse Sovelluksen tiedot.
  5. Valitse Päivitä tai Asenna. Jos näitä vaihtoehtoja ei näy, suorita vaiheet 2 ja 3.

Vaihe 2: Tyhjennä Google Play Palvelujen välimuisti ja data

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas ja valitse Google Play Palvelut.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Hallinnoi tallennustilaa ja sitten Poista kaikki tiedot.
  6. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  7. Odota viisi minuuttia ja yritä latausta uudelleen.

Vaihe 3: Tyhjennä Google Play Kaupan välimuisti ja data

Sovelluksen uudelleenkäynnistys tyhjentää muistin, jolloin ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.

2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Poista tiedot.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Jos nämä vaiheet eivät auta, katso muita vianetsintäohjeita.