Laitteen ja sovellusten tukeminen Google Play Palveluilla

Google Play Palveluiden avulla sovelluksesi pysyvät ajan tasalla ja toimivat sujuvasti Android-laitteilla.

Mikä on Google Play Palvelut?

Google Play Palvelut yhdistää sovellukset muihin Googlen palveluihin, kuten Google-sisäänkirjautumiseen ja Google Mapsiin. Google Play Palvelut on eri asia kuin Google Play Kauppa ‑sovellus, ja se sisältyy Androidiin.

Google Play Palvelut ei kuluta akkua loppuun nopeasti eikä käytä juurikaan mobiilidataa. Et voi pakottaa Google Play Palveluja sulkeutumaan tai poistaa sitä.

Tärkeää: Google Play Palveluita tuetaan vain laitteilla, joissa on Android 5.0 (API-taso 21) tai uudempi. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Google Play Palveluihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Vaihe 1: Varmista, että Google Play Palvelut on ajan tasalla

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas ja valitse Google Play Palvelut.
  4. Vieritä alas ja valitse Sovelluksen tiedot.
  5. Valitse Päivitä tai Asenna. Jos näitä vaihtoehtoja ei näy, suorita vaiheet 2 ja 3.

Vaihe 2: Tyhjennä Google Play Palvelujen välimuisti ja data

Tärkeää: Kun tyhjennät Google Play Palvelujen datan tai tallennustilan, joitakin laitteelle tallennettuja tietoja (esim. matkakortteja, COVID-kortteja ja Google Payhin tallennettuja virtuaalisia maksukortteja) voidaan poistaa. Sinun on ehkä myös todennettava maksutapasi uudelleen Google Payssa ja kirjauduttava takaisin Google-tilillesi kaikilla laitteilla.
  1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas kohtaan Google Play Palvelut.
  4. Valitse Google Play Palvelut.
  5. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  6. Valitse Hallinnoi tallennustilaa ja sitten Poista kaikki data.

Vaihe 3: Tyhjennä Google Play Kaupan välimuisti ja data

Sovelluksen uudelleenkäynnistys tyhjentää muistin, jolloin ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Poista data.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Jos nämä ohjeet eivät auta, katso muita ratkaisuja ongelmiin.