Verbruikerinligting vir Franse gebruikers

Wat Google Play is

Google Play is ’n diens wat jou help om programme, speletjies, flieks, boeke, tydskrifte of ander digitale inhoud ("Inhoud") te kry. Jy kan Google Play gebruik om deur Inhoud te blaai, dit op te spoor, af te laai, te gebruik, te huur, of te koop. Wanneer jy in die Europese Ekonomiese Gebied Inhoud op of met gebruik van Google Play aflaai, gebruik, huur, of koop (ongeag of jy vir daardie Inhoud betaal het of nie), sluit jy ’n afsonderlike kontrak met Google Commerce Limited.

Inhoud op Google Play

Inhoud wat jy op Google Play kry, kom van Google self af, asook vanaf derdepartyverskaffers, soos programontwikkelaars, rolprentateljees en boek- en nuusuitgewers (“Verskaffers”). Hierdie Verskaffers kan óf professionele óf nieprofessionele entiteite wees. Die aanbieding van Verskaffers se inhoud op Google Play kan enige tyd gestaak word ingevolge Google Play se diensbepalings, byvoorbeeld as ons uitvind dat dit nie aan ons inhoudbeleid voldoen nie of strydig is met toepaslike wetgewing.

Maak aankope

Jy kan Inhoud op Google Play koop met gebruik van beskikbare betaalmetodes wat jy by jou Google-rekening gevoeg het. Sien ons aanvaarde betaalmetodes op Google Play hier om meer te wete te kom.

Jy sal ’n item se koop- of huurprys, waar van toepassing, op daardie item se besonderhedebladsy sien, en ook in die aankoopdialoog voordat jy die aankoop voltooi. Jy sal ook ná die aankoop ’n e-poskwitansie ontvang. Jy kan meer te wete kom oor die nagaan van jou bestelgeskiedenis en oor ons beleide met betrekking tot terugbetalings op Google Play.

Kry ondersteuning

Sonder inkorting van die regswaarborg van voldoening bied Google geen kommersiële waarborg of versekering met betrekking tot inhoud op Google Play nie. Wanneer jy ’n program deur Google Play installeer, kan jy egter die ontwikkelaar vir ondersteuning kontak. Jy kan meer te wete kom oor hoe om ’n ontwikkelaar te kontak. Wanneer jy ’n boek, fliek of app op Google Play koop, kan jy Google ook direk vir ondersteuning kontak met die Kontak Ons-knoppie of by play-eu-support@google.com.

Lees ons terugbetalingsbeleid en Google Play se diensbepalings om meer te wete te kom oor hoe om ’n Google Play-aankoop te onttrek, te kanselleer, of terug te stuur om ’n terugbetaling te versoek.

Google gryp nie in in dispute wat jy dalk direk met Verskaffers het nie, en stel nie oplossings voor vir die oplossing van dispute tussen jou en Verskaffers nie.

Gradering en aanbieding van inhoud

Ons doelwit op Google Play is om Inhoud aan te bied wat ons dink jy sal geniet om te gebruik of te koop. Om Google Play vir gebruikers so interessant en nuttig moontlik te maak, word die uitleg, lys en bestel van inhoud op Google Play beïnvloed deur die gewildheid, gehalte en relevansie van die Inhoud, en ook jou vorige interaksies met en aankope op Google Play en ander Google-dienste.

Google Play kan Inhoud ook in groepe organiseer op grond van faktore soos programkenmerke (byvoorbeeld of ’n program ’n "multispeler"-speletjie is), gewildheid (byvoorbeeld "topranglyste"-kategorieë) en aankoopvolume (byvoorbeeld "topverdieners"- en "topverkopers"-kategorieë).

Wanneer jy die soekfunksies gebruik, probeer Google Play om relevante inhoud te wys deur te bepaal waarna jy soek (byvoorbeeld ’n spesifieke program of ’n kategorie programme), en om dan resultate te wys wat die beste by jou soeknavraag pas. Die hooffaktore wat die gradering van soekresultate beïnvloed, is hoe relevant elke Inhoud vir jou soeknavraag is, die gehalte van elke Inhoud se inprogramervaring (net vir programme en speletjies), en hoe gebruikers interaksie het met elke Inhoud op Google Play of nadat die Inhoud geïnstalleer is. Google Play neem ook in ag of ’n program vir ’n wye gehoor relevant en gepas sal wees wanneer soekresultate gegradeer word.

Google Play kan ook gepersonaliseerde aanbevelings wys met gebruik van inligting wat ons ingesamel het (soos programme wat vroeër geïnstalleer is) om programaanbevelings in ’n "Vir jou"-groepering te genereer.

Google Play lewer ook soms advertensies vir inhoud wat op Google Play beskikbaar is, en waarvoor Google deur die adverteerder betaal word. Advertensies op Google Play word altyd duidelik gemerk met ’n etiket soos "advertensies" of "geborg". Terwyl adverteerders kan betaal om meer prominent in die advertensiegedeelte gewys te word, kan niemand beter plasing in Play se soekresultate self koop nie. Daarby word advertensies net gewys as hulle verband hou met die soekterme wat jy ingevoer het. Dit beteken dat jy net advertensies sien wat werklik nuttig is.

Google vorder ’n diensfooi van Verskaffers in op grond van die verkope van programme en speletjies op Google Play of binne programme en speletjies.

Resensies op Google Play

Google Play sluit gebruikeroorsigte in van die inhoud wat op die platform beskikbaar is. Resensies kan direk van Google-gebruikers af kom, of van derde partye af wat gebruikersresensies aan Google verskaf. Ons betaal gebruikers nie vir resensies nie, en ons verbied ook ons ontwikkelaars om gebruikers vir resensies te betaal.

Ons gebruik verskillende maniere – van outomatiese nutsgoed tot mense as kontroleerders en eksterne verslae – om resensies wat dalk ons beleide oortree, te bespeur en te verwyder. Dit is egter moontlik dat sommige van die resensies wat jy op Google Play kry nie aan ons standaarde voldoen nie en nie ware gebruikerervarings weerspieël nie.

Wanneer Google Play-gebruikers resensies van speletjies of programme indien, maak ons seker dat daardie gebruikers die betrokke speletjies of programme werklik geïnstalleer het. Gebruikers moes eers die programme en speletjies geïnstalleer het waarvoor hulle resensies kan indien.

Google doen egter nie kontrolerings om te bevestig dat Google Play-gebruikers wat resensies van boeke, flieks of reekse gee die betrokke boeke, flieks of reekse gebruik of gekoop het voordat hulle hul resensies ingedien het nie.

Google monitor ook nie resensies wat nie van Google Play-gebruikers af kom en wat deur derdepartyverskaffers aan Google verskaf word nie. Ons kan daarom nie bevestig dat sulke resensies van verbruikers af kom wat werklik die Inhoud gekoop of geïnstalleer het waarna hulle verwys nie.

Ons stel gebruikers in kennis as ons ’n resensie afwys, tensy ons redelikerwys meen dat ons die sekuriteit van Google Play en die nakoming van Google Play se beleide sou ondermyn deur dit te doen. Gebruikerresensies op Google Play is oor die algemeen toeganklik totdat die gebruiker wat die resensie geskryf het die resensie hul Google-rekening uitvee, of totdat die program, speletjie, boek of ander inhoud waaroor dit gaan nie meer op Google Play beskikbaar is nie.