Frigør plads

Hvis du vil downloade flere apps og medier eller have din telefon til at køre bedre, kan du frigøre plads på din telefon.

• Lagerpladsen er det sted, hvor du gemmer data, f.eks. musik og billeder.
  • Hukommelsen er det sted, hvor du kører programmer, f.eks. apps og Android-systemet.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Pixel-batteriet lærer løbende din adfærd at kende og optimerer sig selv baseret på din seneste appbrug. Når du konfigurerer en ny enhed eller gendanner din enheds fabriksindstillinger, kan der gå et par uger, før optimeringen fungerer optimalt. Du opnår de bedste resultater ved at lade Batterijustering og Batterioptimering være aktiveret.

Det er normalt, at batteriet på din Pixel aflades lidt mere end normalt efter en softwareopdatering. Det skyldes, at telefonen arbejder hårdt på at downloade og optimere den nye software og få alt op at køre.

Hvis du stadig oplever usædvanlig batteriafladning efter et par dage, kan du kontakte os, så vi kan hjælpe dig.

Frigør lagerplads

Fjern billeder
Hvis du sikkerhedskopierer med Google Fotos, kan du slette kopierne på din telefon eller tablet. Du kan se det sikkerhedskopierede indhold i appen, når din enhed har forbindelse til nettet. Se, hvordan du sletter billeder og videoer fra din enhed.
Fjern downloadet musik samt downloadede film og andre medier

Sådan slettes indhold fra Google Play:

1. Åbn Google Play-appen med indholdet, f.eks. Play Musik eller Play Film og TV.
  2. Tryk på menuen Menu Og så Indstillinger Og så Administrer downloads.
  3. Tryk på Downloadet Downloadet Og så Fjern.

Hvis du vil slette indhold fra andre kilder, skal du slette det i den app, som du brugte til at downloade indholdet.

Fjern apps og appdata

Luk apps, der ikke svarer

Du behøver normalt ikke at lukke dine apps. Hvis en app ikke reagerer, kan du prøve at lukke appen eller tvinge den til at standse. Se, hvordan du finder og retter fejl i forbindelse med apps, der ikke fungerer

Afinstaller de apps, du ikke bruger

Hvis du har afinstalleret en app, men du vil bruge den igen på et senere tidspunkt, kan du downloade den igen. Hvis du har betalt for appen, behøver du ikke at købe den igen. Se, hvordan du afinstallerer apps.

Ryd appens cache og data

Du kan som regel rydde en apps cache og data via appen Indstillinger på din telefon. Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Gå til enhedsproducentens website for at få flere oplysninger.

• Ryd cache: Sletter midlertidige data. Nogle apps kan være langsomme, næste gang du åbner dem.
  • Ryd lagerplads: Sletter permanent alle appdata. Prøv at slette dataene i appen først.
Arkivér automatisk apps for at frigøre plads

Din enhed kan automatisk arkivere apps, du ikke bruger så ofte, for at frigøre plads til nye apps. Når denne indstilling er aktiveret, fjernes de apps, du ikke bruger så ofte, men dine personlige data i appen gemmes. Appens ikon bliver på din enhed. Du kan downloade appen igen, så længe den er tilgængelig i Google Play.

Hvis du forsøger at installere en app, men ikke har nok plads, får du en notifikation om automatisk arkivering af apps. Sådan konfigurerer du, hvordan din enhed automatisk arkiverer apps:

1. Åbn appen Play Butik .
  2. Gå til Indstillinger og derefter Generelt.
  3. Aktivér eller deaktiver Arkivér automatisk apps.
Slet eller flyt filer

Slet downloadede filer

Du kan spare plads ved at slette downloadede filer, du ikke har brug for.

Kopiér filer til en computer

Du kan flytte filer og mapper til en computer via et USB-kabel og derefter slette dem fra din telefon eller tablet. Se, hvordan du overfører filer mellem din telefon og computer.

Tjek og frigør hukommelse

Du behøver normalt ikke at lukke dine apps. Hvis en app ikke reagerer, kan du prøve at lukke appen eller tvinge den til at standse. Se, hvordan du finder og retter fejl i forbindelse med apps, der ikke fungerer

Tip! Hvis du tror, at en app bruger for meget hukommelse, kan du slette appen. Se, hvordan du afinstallerer apps.