Läs mer om hur du byter land i Google Play

Landet i Google Play avgör vilket innehåll du ser i butiken och i appar. Appar, spel och annat innehåll i butiken och i appar kan variera beroende på land.

• När du har skapat en betalningsprofil måste du vänta i 12 månader innan du kan ändra land i Play. Det går bara att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du inte byta igen på ett år.
    • När du byter land kan du inte använda saldot i Google Play för det gamla landet i det nya landet.
    • Det kan hända att du förlorar åtkomsten till vissa böcker, filmer, tv-program, spel och appar.
  • Om du vill ändra land måste du ange ett nytt land i Google Play.
    • Om du vill göra detta måste du befinna dig i det nya landet och ha en betalningsmetod därifrån.

Ändra land i Google Play

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt följt av Konto- och enhetsinställningar följt av Land och profiler.
  4. Tryck på landet du vill lägga till ett konto för.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och lägg till en betalningsmetod för landet.
Tips! Det kan ta upp till 48 timmar innan profilen uppdateras.
Byta mellan landsprofiler
Viktigt! Du måste vänta i 12 månader efter att du skapade en betalningsprofil innan du kan ändra land i Play. Det går att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du inte byta igen på ett år.
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt följt av Kontoinställningar följt av Land och profiler.
  4. Om du vill byta land trycker du på det land du vill ändra till.
Tips! Det kan ta upp till 48 timmar innan profilen uppdateras.
Jag hittar inte alternativet för att lägga till ett land
Alternativet visas kanske inte i följande fall:

Åtgärda problem när du uppdaterar landet i Google Play

Om det inte går att ändra land i Google Play eller om du inte hittar alternativet kan du testa följande:

Hantera betalningsprofil
  1. Logga in på Google Pay.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Leta reda på Land/region under Betalningsprofil.
    • Där visas den nuvarande inställningen för land på Play.
  4. Om uppgiften inte stämmer skapar du en ny profil för rätt land.

Läs mer om hur du byter land på Google Play.

Tips! Om du nyligen har bytt land väntar du i minst 48 timmar så att ändringen hinner träda i kraft.

Rensa cacheminnet och data
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Skrolla nedåt och tryck på Google Play Butik Google Play.
  4. Tryck på Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av OK.
Kontrollera att appen har uppdaterats
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Version av Play Butik. Appen kommer att uppdateras, eller så meddelas du att du redan har den senaste versionen.
Byta SIM-kort
  • Om telefonen har ett SIM-kort och du har flyttat till ett annat land nyligen kan du behöva ett nytt SIM-kort. Kontakta mobiloperatören om detta.
  • När du har fått ett nytt SIM-kort i det nya landet startar du om telefonen. Testa sedan att använda Play Butik igen.
  • Om enheten saknar SIM-kort kan du hoppa över det här steget.
Minska saldot i Play

Om du har ett högre saldo i Play är vad som är tillåtet i det nya landet kan du behöva använda en del av saldot. Se efter vad maxgränsen är i ditt land.

Kontrollera att betalningsprofilen är aktuell
  1. Logga in på Google Pay.
  2. Om du har fler än en profil:
    1. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp till vänster bredvid ditt namn.
    2. Välj profilen du vill redigera.
  3. Gör ändringarna.
    • Du kan ändra uppgifter som adress och betalningsmetoder.
  4. Spara ändringarna.
Godkänn uppdaterade användarvillkor

Användarvillkoren för Play ser inte likadana ut i alla länder. Du kan behöva godkänna de uppdaterade villkoren i det nya landet.

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Titta efter en vara med ett pris som är högre än 0 USD.
  3. Tryck på priset.
    • Du behöver inte slutföra transaktionen.
  4. I kassan uppmanas du att godkänna användarvillkoren.
  5. Följ anvisningarna.
  6. När du har godkänt villkoren kan du avbryta transaktionen.

Fler felsökningssteg

Om du har testat alla steg ovan och det har gått mer än 24 timmar kan du testa de här felsökningsstegen.

Rensa cacheminnet och data i Google Play-tjänster
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation eller Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt för att hitta appen Google Play-tjänster.
  4. Tryck på Google Play-tjänster följt av Lagring följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Rensa all data följt av OK.
Rensa cacheminnet och data i Nedladdningshanteraren
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation eller Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt för att hitta appen Nedladdningshanterare.
  4. Tryck på Nedladdningshanterare följt av Lagring följt av Rensa cacheminne.
  1. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Rensa all data följt av OK.
Avinstallera och ominstallera uppdateringar för Play Butik
  1. Kontrollera att anslutningen till wifi är stabil.
  2. Leta reda på Play Butik-appen Google Play på enhetens start- eller appskärm.
  3. Tryck länge på Play Butik-appen Google Play.
  4. Tryck på Appinformation Information.
  5. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Avinstallera uppdateringar.
  6. Om du blir tillfrågad om standardversionen av Play Butik-appen ska återställas trycker du på OK.
Ta bort Google-kontot och lägg till det igen

När du tar bort kontot tas viss information bort från enheten. Säkerhetskopiera all viktig information innan du gör detta.

Läs mer om hur du tar bort ett konto och lägger till det igen.

Få mer hjälp

Om du har testat alla steg ovan och problemet kvarstår kan du återställa enheten till standardinställningarna. Försök sedan att ändra land igen.

Vad händer när du byter land?

Detta händer med saldot i Google Play när du byter land
Viktigt! Det går att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du inte byta igen på ett år.

Saldot i Google Play är kopplat till landet i Google Play. Om du ändrar land medan du har saldo i Google Play kan du inte använda saldot i det nya landet.

Saldot är fortfarande kopplat till det gamla landet. Du kan använda saldot igen om du byter tillbaka till det gamla landet.

Vad händer med dina Google Play-poäng när du byter land
Dina Google Play-poäng är kopplade till landet i Google Play. När du byter land förlorar du alla poäng, och din nivå överförs inte till det nya landet.
Google Play Pass

Din prenumeration på Google Play Pass förnyas fortfarande automatiskt.

Om Play Pass är tillgängligt i det nya landet: Din åtkomst är oförändrad.

Om Play Pass inte är tillgängligt: Du har fortfarande åtkomst till appar som är installerade på enheten, men du kan inte bläddra bland appar eller installera fler Play Pass-appar. Läs mer om hur du hanterar prenumerationen på Google Play Pass.

Tips!  Vissa appar är inte tillgängliga i alla länder.