Je Google Play-land wijzigen

Het Google Play-land bepaalt welke content je ziet in de Play Store en in apps. De apps, games en andere content in de Play Store en in apps kunnen per land verschillen.

• Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt, moet je 12 maanden wachten voordat je je Play-land kunt wijzigen. Je kunt je Play-land maar 1 keer per jaar veranderen. Als je het land wijzigt, kun je het land gedurende een jaar niet meer wijzigen.
    • Als je het land wijzigt, kun je het Google Play-saldo uit het oude land niet gebruiken in het nieuwe land.
    • Je hebt misschien geen toegang meer tot bepaalde boeken, films, tv-programma's, games en apps.
  • Als je het land wilt wijzigen, moet je een nieuw land instellen in Google Play.
    • Als je een nieuw land wilt instellen, moet je je in dat land bevinden en beschikken over een betaalmethode voor het nieuwe land.

Je Google Play-land wijzigen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Account- en apparaatvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Tik op het land waarvoor je een account wilt toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een betaalmethode voor dat land toe te voegen.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Tussen bestaande landenprofielen schakelen
Belangrijk: Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt, moet je 12 maanden wachten voordat je je Play-land kunt wijzigen. Je kunt je Play-land 1 keer per jaar veranderen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Accountvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Als je het land wilt wijzigen, tik je op de naam van het gewenste land.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Ik kan de optie om een land toe te voegen niet vinden
In de volgende situaties zie je deze optie misschien niet:
  • Je hebt het land in het afgelopen jaar gewijzigd.
  • Je bevindt je momenteel niet in een nieuw land. Dit wordt gebaseerd op je IP-adres.
  • Je maakt deel uit van een Google Play-gezinsbibliotheek.

Problemen oplossen als je het Google Play-land updatet

Als je je Google Play-land niet kunt wijzigen of de optie hiervoor niet kunt vinden, probeer je het volgende:

Betalingsprofiel beheren
  1. Log in bij Google Pay.
  2. Klik bovenaan op Instellingen.
  3. Ga onder Betalingsprofiel naar Land/regio.
    • In dit gedeelte vind je je huidige Play-land.
  4. Als het land niet klopt, maak je een nieuw profiel voor je land.

Meer informatie over hoe je het Google Play-land wijzigt

Tip: Als je het land recent hebt gewijzigd, moet je ten minste 48 uur wachten voordat de wijziging van kracht wordt.

Je cachegeheugen en gegevens wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan OK.
Ervoor zorgen dat je app is geüpdatet
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Play Store-versie. De app wordt geüpdatet of je krijgt een melding dat je versie up-to-date is.
Vervang de simkaart
  • Als je telefoon een simkaart heeft en je recent naar een ander land bent verhuisd, heb je misschien een nieuwe simkaart nodig. Neem voor hulp contact op met je serviceprovider.
  • Nadat je een nieuwe simkaart in je nieuwe land hebt gekregen, start je de telefoon opnieuw op. Probeer de Play Store daarna opnieuw te gebruiken.
  • Als je apparaat geen simkaart heeft, kun je deze stap overslaan.
Verlaag je Play-saldo

Als je Play-saldo te hoog is voor je nieuwe land, moet je misschien een deel van je saldo uitgeven om de drempelwaarde te bereiken. De maximumlimieten voor je land bekijken

Zorg dat je betaalmethode up-to-date is
  1. Log in bij Google Pay.
  2. Als je meer dan één profiel hebt:
    1. Klik linksboven naast je naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    2. Selecteer het profiel dat je wilt bewerken.
  3. Breng je veranderingen aan.
    • Je kunt informatie zoals je adres en betaalmethoden wijzigen.
  4. Sla de wijzigingen op.
Accepteer de geüpdatete Servicevoorwaarden

De Servicevoorwaarden van Play verschillen per land en je moet misschien akkoord gaan met de geüpdatete voorwaarden in je nieuwe land.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek een item met een vermelde prijs hoger dan 0 USD.
  3. Tik op de prijs.
    • Je hoeft de transactie niet te voltooien.
  4. Tijdens het afrekenen wordt je gevraagd de Servicevoorwaarden te accepteren.
  5. Volg de aanwijzingen.
  6. Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd, kun je de transactie afsluiten.

Meer stappen voor het oplossen van problemen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en er meer dan 24 uur zijn verstreken, probeer je deze stappen voor probleemoplossing.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag naar de app Google Play-services.
  4. Tik op Google Play-services en dan Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
Wis het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag naar de app Downloadbeheer.
  4. Tik op Downloadbeheer en dan Opslag en dan Cache wissen.
  1. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
Verwijder Play Store-updates en installeer deze opnieuw
  1. Zorg dat je bent verbonden met een betrouwbaar wifi-netwerk.
  2. Zoek de Play Store-app Google Play op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  3. Tik op de Play Store-app Google Play en houd vast.
  4. Tik op App-info Informatie.
  5. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Updates verwijderen.
  6. Als je wordt gevraagd of je de Play Store-app wilt terugzetten op de fabrieksversie, tik je op OK.
Je Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen

Als je je account verwijdert, wordt bepaalde informatie van je apparaat verwijderd. Maak een back-up van belangrijke informatie voordat je deze stap uitvoert.

Meer informatie over hoe je je account kunt verwijderen en opnieuw kunt toevoegen

Meer hulp

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt, kun je de fabrieksinstellingen terugzetten op je apparaat. Probeer vervolgens je land opnieuw te wijzigen.

Wat er gebeurt als je je land verandert

Google Play-saldo
Belangrijk: Je kunt je Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.

Je Google Play-saldo is gekoppeld aan je Google Play-land. Als je resterend Google Play-saldo hebt en van land verandert, kun je dat saldo niet gebruiken in het nieuwe land.

Je saldo blijft gekoppeld aan het oude land. Als je weer terugschakelt naar het oude land, kun je het opnieuw gebruiken.

Google Play Points
Je Google Play-punten zijn gekoppeld aan je Google Play-land. Als je van land verandert, raak je alle punten kwijt en wordt je level niet overgezet naar je nieuwe land.
Google Play Pass

Je Google Play Pass-abonnement wordt gewoon automatisch verlengd.

Als Play Pass beschikbaar is in je nieuwe land: Je toegang blijft gelijk.

Als Play Pass niet beschikbaar is: je hebt nog steeds toegang tot apps die zijn geïnstalleerd op je apparaat, maar je kunt geen extra Play Pass-apps doorzoeken of installeren. Meer informatie over hoe je je Google Play Pass-abonnement beheert

Tip: Sommige apps zijn niet beschikbaar in bepaalde landen.