Uw Google Play-land wijzigen

Als u naar het buitenland verhuist, wilt u mogelijk uw Google Play-land wijzigen. Het Google Play-land bepaalt welke content wordt weergegeven in de Google Play Store. De apps, games en andere content in de Google Play Store kunnen per land verschillen.

• U kunt uw Play-land maar één keer per jaar veranderen. Als u het land wijzigt, kunt u het land gedurende een jaar niet meer wijzigen.
  • Als u het land wijzigt, kunt u het Google Play-saldo uit het oude land niet gebruiken in het nieuwe land.
  • U heeft mogelijk geen toegang meer tot bepaalde boeken, films, tv-programma's, games en apps.

Uw Google Play-land wijzigen

Als u het land wilt wijzigen, moet u een nieuw land instellen in Google Play. Als u een nieuw land wilt instellen, moet u zich in dat land bevinden en beschikken over een betaalmethode voor het nieuwe land.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Account.
  3. Zoek uw naam en land onder 'Land en profielen'.
  4. Als u geen betaalmethode heeft in het nieuwe land, volgt u de instructies op het scherm om een betaalmethode toe te voegen. Zo maakt u een nieuw Google-betalingsprofiel dat is gekoppeld aan het nieuwe land.
    • De eerste betaalmethode moet horen bij het land waarvoor u een profiel toevoegt.
    • Nadat u het profiel heeft gemaakt, kunt u betaalmethoden uit andere landen toevoegen.
  5. De Google Play Store wordt automatisch gewijzigd in het nieuwe land. Deze wijziging kan tot 24 uur duren.
Tussen bestaande landenprofielen schakelen

Belangrijk: U kunt uw Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als u het land wijzigt, moet u een jaar wachten voordat u het weer kunt wijzigen.

Als u al een profiel heeft ingesteld in een nieuw land, kunt u schakelen tussen uw oude en uw nieuwe account.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Account.
  3. Onder 'Land en profielen' worden twee landen weergegeven: uw huidige Google Play-land en het land waarin u zich momenteel bevindt.
  4. Tik op het land waarnaar u wilt schakelen. Het kan maximaal 24 uur duren voordat uw land volledig is geüpdatet.
De optie om een land toe te voegen, wordt niet weergegeven

In de volgende situaties wordt deze optie mogelijk niet weergegeven:

• U heeft het land in het afgelopen jaar gewijzigd.
  • U bevindt zich momenteel niet in een nieuw land. Dit wordt gebaseerd op uw IP-adres.
  • U maakt deel uit van een Google Play-gezinsbibliotheek.
Wat gebeurt er met uw Google Play-saldo wanneer u van land verandert?

Uw Google Play-saldo is gekoppeld aan uw Google Play-land. Als u resterend Google Play-saldo heeft en van land verandert, kunt u dat saldo niet gebruiken in het nieuwe land.

Uw saldo blijft gekoppeld aan het oude land. Als u weer terugschakelt naar het oude land, kunt u het opnieuw gebruiken.

Belangrijk: U kunt uw Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als u het land wijzigt, moet u een jaar wachten voordat u het weer kunt wijzigen.

Wat er gebeurt met uw Google Play-punten als u van land verandert

Uw Google Play-punten zijn gekoppeld aan uw Google Play-land. Als u van land verandert, raakt u alle punten kwijt en wordt uw level niet overgezet naar uw nieuwe land.

Problemen bij het wijzigen van uw Google Play-land oplossen

Als u uw Google Play-land niet kunt wijzigen of de optie daarvoor niet wordt weergegeven, probeert u het volgende:

Uw cachegeheugen en gegevens wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan OK.
Ervoor zorgen dat uw app is geüpdatet
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Play Store-versie. De app wordt geüpdatet of u ontvangt een melding dat uw versie up-to-date is.