Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Je Google Play-land wijzigen

Als je naar het buitenland verhuist, wil je misschien je Google Play-land wijzigen. Het Google Play-land bepaalt welke content wordt weergegeven in de Google Play Store. De apps, games en andere content in de Google Play Store kunnen per land verschillen.

• Je kunt je Play-land maar 1 keer per jaar veranderen. Als je het land wijzigt, kun je het land gedurende een jaar niet meer wijzigen.
    • Als je het land wijzigt, kun je het Google Play-saldo uit het oude land niet gebruiken in het nieuwe land.
    • Je hebt misschien geen toegang meer tot bepaalde boeken, films, tv-programma's, games en apps.
  • Als je het land wilt wijzigen, moet je een nieuw land instellen in Google Play.
    • Als je een nieuw land wilt instellen, moet je je in dat land bevinden en beschikken over een betaalmethode voor het nieuwe land.

Je Google Play-land wijzigen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Account- en apparaatvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Tik op het land waarvoor je een account wilt toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een betaalmethode voor dat land toe te voegen.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Tussen bestaande landenprofielen schakelen
Belangrijk: Je kunt je Play-land maar 1 keer per jaar wijzigen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Accountvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Als je het land wilt wijzigen, tik je op de naam van het gewenste land.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Ik zie de optie niet om een land toe te voegen
In de volgende situaties zie je deze optie misschien niet:
  • Je hebt het land in het afgelopen jaar gewijzigd.
  • Je bevindt je momenteel niet in een nieuw land. Dit wordt gebaseerd op je IP-adres.
  • Je maakt deel uit van een Google Play-gezinsbibliotheek.

Problemen oplossen als je het Google Play-land updatet

Als je je Google Play-land niet kunt wijzigen of de optie daarvoor niet wordt weergegeven, probeer je het volgende:

Je cachegeheugen en gegevens wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan OK.
Ervoor zorgen dat je app is geüpdatet
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Play Store-versie. De app wordt geüpdatet of je krijgt een melding dat je versie up-to-date is.
Een betalingsprofiel verwijderen

Als je problemen ondervindt bij het updaten van je land in Google Play, kun je het volgende proberen:

1. Maak een nieuw betalingsprofiel.
  2. Verwijder je oude landspecifieke betalingsprofiel.

Wat er gebeurt als je je land verandert

Google Play-saldo
Belangrijk: Je kunt je Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.

Je Google Play-saldo is gekoppeld aan je Google Play-land. Als je resterend Google Play-saldo hebt en van land verandert, kun je dat saldo niet gebruiken in het nieuwe land.

Je saldo blijft gekoppeld aan het oude land. Als je weer terugschakelt naar het oude land, kun je het opnieuw gebruiken.

Google Play Points
Je Google Play-punten zijn gekoppeld aan je Google Play-land. Als je van land verandert, raak je alle punten kwijt en wordt je level niet overgezet naar je nieuwe land.
Google Play Pass

Je Google Play Pass-abonnement wordt gewoon automatisch verlengd.

Als Play Pass beschikbaar is in je nieuwe land: Je toegang blijft gelijk.

Als Play Pass niet beschikbaar is: je hebt nog steeds toegang tot apps die zijn geïnstalleerd op je apparaat, maar je kunt geen extra Play Pass-apps doorzoeken of installeren. Meer informatie over hoe je je Google Play Pass-abonnement beheert

Tip: Sommige apps zijn niet beschikbaar in bepaalde landen.