Je Google Play-land wijzigen

Als je naar het buitenland verhuist, wil je misschien je Google Play-land wijzigen. Het Google Play-land bepaalt welke content wordt weergegeven in de Google Play Store. De apps, games en andere content in de Google Play Store kunnen per land verschillen.

• Je kunt je Play-land maar één keer per jaar veranderen. Als je het land wijzigt, kun je het land gedurende een jaar niet meer wijzigen.
  • Als je het land wijzigt, kun je het Google Play-saldo uit het oude land niet gebruiken in het nieuwe land.
  • Je hebt misschien geen toegang meer tot bepaalde boeken, films, tv-programma's, games en apps.

Je Google Play-land wijzigen

Als je het land wilt wijzigen, moet je een nieuw land instellen in Google Play. Als je een nieuw land wilt instellen, moet je je in dat land bevinden en beschikken over een betaalmethode voor het nieuwe land.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Account.
  3. Zoek je naam en land onder Land en profielen.
  4. Als je geen betaalmethode hebt in het nieuwe land, volg je de instructies op het scherm om een betaalmethode toe te voegen. Zo maak je een nieuw Google-betalingsprofiel dat is gekoppeld aan het nieuwe land.
    • De eerste betaalmethode moet horen bij het land waarvoor je een profiel toevoegt.
    • Nadat je het profiel hebt gemaakt, kun je betaalmethoden uit andere landen toevoegen.
  5. De Google Play Store wordt automatisch gewijzigd in het nieuwe land. Landwijzigingen kunnen tot 48 uur duren, maar het kan ook zijn dat de wijziging eerder wordt doorgevoerd.
Tussen bestaande landenprofielen schakelen

Belangrijk: Je kunt je Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.

Als je al een profiel hebt ingesteld in een nieuw land, kun je schakelen tussen je oude en je nieuwe account.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Account.
  3. Onder Land en profielen zie je 2 landen: je huidige Google Play-land en het land waarin je je momenteel bevindt.
  4. Tik op het land waarnaar je wilt schakelen. Landwijzigingen kunnen tot 48 uur duren, maar het kan ook zijn dat de wijziging eerder wordt doorgevoerd.
De optie om een land toe te voegen, wordt niet weergegeven

In de volgende situaties wordt deze optie mogelijk niet weergegeven:

• Je hebt het land in het afgelopen jaar gewijzigd.
  • Je bevindt je momenteel niet in een nieuw land. Dit wordt gebaseerd op je IP-adres.
  • Je maakt deel uit van een Google Play-gezinsbibliotheek.

Wat er gebeurt als je je land verandert

Google Play-saldo

Je Google Play-saldo is gekoppeld aan je Google Play-land. Als je resterend Google Play-saldo hebt en van land verandert, kun je dat saldo niet gebruiken in het nieuwe land.

Je saldo blijft gekoppeld aan het oude land. Als je weer terugschakelt naar het oude land, kun je het opnieuw gebruiken.

Belangrijk: Je kunt je Play-land maar één keer per jaar wijzigen. Als je het land wijzigt, moet je een jaar wachten voordat je het weer kunt wijzigen.

Google Play Points

Je Google Play-punten zijn gekoppeld aan je Google Play-land. Als je van land verandert, raak je alle punten kwijt en wordt je level niet overgezet naar je nieuwe land.

Google Play Pass

Je Google Play Pass-abonnement wordt gewoon automatisch verlengd.

Als Play Pass beschikbaar is in je nieuwe land: Je toegang blijft gelijk.

Als Play Pass niet beschikbaar is: Je hebt nog steeds toegang tot apps die zijn geïnstalleerd op je apparaat, maar je kunt geen extra Play Pass-apps doorzoeken of installeren. Meer informatie over hoe je je Google Play Pass-abonnement beheert

Tip: Sommige apps zijn niet beschikbaar in bepaalde landen.

Problemen bij het wijzigen van je Google Play-land oplossen

Als je je Google Play-land niet kunt wijzigen of de optie daarvoor niet wordt weergegeven, probeer je het volgende:

Je cachegeheugen en gegevens wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan OK.
Ervoor zorgen dat je app is geüpdatet
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Play Store-versie. De app wordt geüpdatet of je krijgt een melding dat je versie up-to-date is.
Een betalingsprofiel verwijderen

Als je problemen ondervindt bij het updaten van je land in Google Play, kun je het volgende proberen:

1. Maak een nieuw betalingsprofiel.
  2. Verwijder je oude landspecifieke betalingsprofiel.