COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Lisätietoja Google Playn maan muuttamisesta

Jos muutat toiseen maahan, Google Playn maan vaihtaminen voi olla järkevää. Kaupassa näkemäsi sisältö valitaan Google Playn maan perusteella. Kaupan sovelluksissa, peleissä ja muussa sisällössä on maakohtaisia eroja.

• Playn maan voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.
    • Kun olet vaihtanut maan, et voi käyttää vanhan maasi Google Play ‑saldoa uudessa maassasi.
    • Saatat menettää joidenkin kirjojen, elokuvien, TV-ohjelmien, pelien ja sovellusten pääsyoikeudet.
  • Jos haluat vaihtaa maan, sinun on ensin lisättävä uusi maa Google Playhin.
    • Jotta voit lisätä uuden maan, sinun on oltava kyseisessä maassa ja sinulla on oltava siellä maksutapa.

Google Playn maan vaihtaminen

1. Avaa selaimella go to pay.google.com.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Siirry Maksuprofiili-osioon ja valitse Maa-/Alue‑kohdan vierestä Muokkaa Muokkaa.
  4. Voit luoda uuden Google Pay ‑profiilin ja linkittää sen uuteen maahan tai alueeseen:
    1. Valitse Luo uusi profiili.
    2. Seuraa ohjeita näytöllä.
      • Ensimmäisen maksutavan on oltava maassa tai alueella, johon lisäät profiilin.
      • Kun olet luonut profiilin, lisää muiden maiden tai alueiden maksutavat.
  5. Google Play Kaupan versio muuttuu automaattisesti uuden maan tai alueen mukaiseksi. Maan vaihtuminen voi kestää enintään 48 tuntia, mutta voit huomata muutoksen aiemminkin.

Ratkaisuja Google Playn maan vaihtamisongelmiin

Jos Google Playn maan vaihtaminen ei onnistu tai jos et näe kyseistä vaihtoehtoa, kokeile seuraavia keinoja:

Välimuistin tyhjentäminen ja datan poistaminen
  1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten OK.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Play Kaupan versio. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.
Maksuprofiilin poistaminen

Jos maan vaihtamisessa Google Playssa on ongelmia, näin voit koittaa ratkaista niitä:

1. Luo uusi maksuprofiili.
  2. Poista vanha maakohtainen maksuprofiilisi.

Kun maata vaihdetaan

Maan vaihtamisen vaikutukset Google Play ‑saldoon
Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.

Google Play ‑saldo on sidoksissa Google Playn maahan. Jos sinulla on Google Play ‑saldoa ja vaihdat maata, et välttämättä voi käyttää saldoa uudessa maassa.

Saldo on edelleen liitettynä vanhaan maahasi. Saat saldon uudelleen käyttöön vaihtamalla maan takaisin edelliseen.

Miten maan vaihtaminen vaikuttaa Google Play ‑pisteisiin
Google Play ‑pisteet ovat sidoksissa Google Playn maahan. Kun vaihdat maata, kaikki pisteesi katoavat eikä tasosi siirry uuteen maahan.
Google Play Pass

Google Play Pass ‑tilauksesi uusitaan jatkossakin automaattisesti.

Jos Play Pass on saatavilla uudessa maassasi: Pääsyoikeutesi pysyvät muuttumattomina.

Jos Play Pass ei ole saatavilla: Sinulla on edelleen pääsy laitteellesi asennettuihin sovelluksiin, mutta et voi selata tai asentaa uusia Play Passin sovelluksia. Lue lisää Google Play Pass ‑tilauksen ylläpitämisestä.

Vinkki: Kaikki sovellukset eivät ole saatavilla tietyissä maissa.