Google Playn maan vaihtaminen

Jos muutat toiseen maahan, Google Playn maan vaihtaminen voi olla järkevää. Kaupassa näkemäsi sisältö valitaan Google Playn maan perusteella. Kaupan sovelluksissa, peleissä ja muussa sisällössä on maakohtaisia eroja.

• Playn maan voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Jos siis vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.
  • Kun olet vaihtanut maan, et voi käyttää vanhan maasi Google Play ‑saldoa uudessa maassasi.

Google Playn maan vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa maan, sinun on ensin lisättävä uusi maa Google Playhin. Jotta voit lisätä uuden maan, sinun on oltava kyseisessä maassa ja sinulla on oltava siellä maksutapa.

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Tili ja sitten Maa ja profiilit.
  3. Valitse maa, johon haluat luoda tilin.
  4. Lisää tässä maassa oleva maksutapa näkemiesi ohjeiden mukaisesti.
  5. Ensimmäisen maksutavan on oltava maassa, johon lisäät profiilia. Kun profiili on luotu, voit lisätä muissa maissa olevia maksutapoja.
  6. Kun lisäät maksutavan, uuteen maahan lisätään Google Payments ‑profiili. Google Play Kaupan versio vaihtuu automaattisesti uuteen maahan. Muutos tulee voimaan 24 tunnin sisällä.

Eri maissa olevien profiilien välillä vaihtelu

Jos olet jo luonut uuteen maahan profiilin, voit vaihdella vanhan ja uuden profiilin välillä.

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Tili ja sitten Maa ja profiilit. Näet kaksi maata: nykyisen Google Play ‑maasi ja asuinmaasi.
  3. Napauta maata, johon haluat vaihtaa. Maan vaihtuminen voi kestää enintään 24 tuntia.

Huom. Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos siis vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.

En löydä maanlisäysvalintaa

Vaihtoehto ei välttämättä ole näkyvissä, jos

Maan vaihtamisen vaikutukset Google Play ‑saldoon

Google Play ‑saldo on sidoksissa Google Playn maahan. Jos sinulla on Google Play ‑saldoa ja vaihdat maata, et välttämättä voi käyttää saldoa uudessa maassa.
Saldo on edelleen liitettynä vanhaan maahasi. Saat saldon uudelleen käyttöön vaihtamalla maan takaisin edelliseen.
Huom. Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos siis vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.

Google Play ‑maan vaihtamisongelmien korjaaminen

Jos Google Playn maan vaihtaminen ei onnistu tai jos et näe kyseistä vaihtoehtoa, kokeile seuraavia vaiheita:

Välimuistin tyhjentäminen ja datan poistaminen

1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten OK.

Sovelluspäivitysten tarkistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos pelille on saatavilla päivitys, sen kohdalla lukee Päivitä. Voit myös hakea tiettyä peliä.
  4. Valitse Päivitä.