COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Lisätietoja Google Playn maan muuttamisesta

Jos muutat toiseen maahan, Google Playn maan vaihtaminen voi olla järkevää. Kaupassa näkemäsi sisältö valitaan Google Playn maan perusteella. Kaupan sovelluksissa, peleissä ja muussa sisällössä on maakohtaisia eroja.

• Playn maan voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.
    • Kun olet vaihtanut maan, et voi käyttää vanhan maasi Google Play ‑saldoa uudessa maassasi.
    • Saatat menettää joidenkin kirjojen, elokuvien, TV-ohjelmien, pelien ja sovellusten pääsyoikeudet.
  • Jos haluat vaihtaa maan, sinun on ensin lisättävä uusi maa Google Playhin.
    • Jotta voit lisätä uuden maan, sinun on oltava kyseisessä maassa ja sinulla on oltava siellä maksutapa.

Google Playn maan vaihtaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetuksetja sitten Yleiset ja sitten Tili- ja laiteasetukset ja sitten Maa ja profiilit.
  4. Valitse maa, jolle haluat lisätä tilin.
  5. Lisää maalle maksutapa seuraamalla ohjeita näytöllä.
Vinkki: Profiilin päivittymisessä voi kestää jopa 48 tuntia.
Eri maissa olevien profiilien välillä vaihtelu
Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Tiliasetukset ja sitten Maa ja profiilit.
  4. Jos haluat vaihtaa maata, napauta uuden maan nimeä.
Vinkki: Profiilin päivittymisessä voi kestää jopa 48 tuntia.
En löydä maanlisäysvalintaa
Vaihtoehto ei välttämättä ole näkyvissä, jos
  • olet vaihtanut maata viimeisen vuoden aikana
  • et ole sillä hetkellä uudessa maassa (tämä todetaan IP-osoitteesi perusteella)
  • käytät Google Play Koko perheen kirjastoa.

Ratkaisuja Google Playn maan vaihtamisongelmiin

Jos Google Playn maan vaihtaminen ei onnistu tai jos et näe kyseistä vaihtoehtoa, kokeile seuraavia keinoja:

Välimuistin tyhjentäminen ja datan poistaminen
  1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten OK.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Play Kaupan versio. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.
Maksuprofiilin poistaminen

Jos maan vaihtamisessa Google Playssa on ongelmia, näin voit koittaa ratkaista niitä:

1. Luo uusi maksuprofiili.
  2. Poista vanha maakohtainen maksuprofiilisi.

Kun maata vaihdetaan

Maan vaihtamisen vaikutukset Google Play ‑saldoon
Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.

Google Play ‑saldo on sidoksissa Google Playn maahan. Jos sinulla on Google Play ‑saldoa ja vaihdat maata, et välttämättä voi käyttää saldoa uudessa maassa.

Saldo on edelleen liitettynä vanhaan maahasi. Saat saldon uudelleen käyttöön vaihtamalla maan takaisin edelliseen.

Miten maan vaihtaminen vaikuttaa Google Play ‑pisteisiin
Google Play ‑pisteet ovat sidoksissa Google Playn maahan. Kun vaihdat maata, kaikki pisteesi katoavat eikä tasosi siirry uuteen maahan.
Google Play Pass

Google Play Pass ‑tilauksesi uusitaan jatkossakin automaattisesti.

Jos Play Pass on saatavilla uudessa maassasi: Pääsyoikeutesi pysyvät muuttumattomina.

Jos Play Pass ei ole saatavilla: Sinulla on edelleen pääsy laitteellesi asennettuihin sovelluksiin, mutta et voi selata tai asentaa uusia Play Passin sovelluksia. Lue lisää Google Play Pass ‑tilauksen ylläpitämisestä.

Vinkki: Kaikki sovellukset eivät ole saatavilla tietyissä maissa.