Google Playn maan vaihtaminen

Jos muutat toiseen maahan, Google Playn maan vaihtaminen voi olla järkevää. Kaupassa näkemäsi sisältö valitaan Google Playn maan perusteella. Kaupan sovelluksissa, peleissä ja muussa sisällössä on maakohtaisia eroja.

• Playn maan voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Jos siis vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.
  • Kun olet vaihtanut maan, et voi käyttää vanhan maasi Google Play ‑saldoa uudessa maassasi.
  • Saatat menettää joidenkin kirjojen, elokuvien, TV-ohjelmien, pelien ja sovellusten käyttöoikeuden.

Google Playn maan vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa maan, sinun on ensin lisättävä uusi maa Google Playhin. Jotta voit lisätä uuden maan, sinun on oltava kyseisessä maassa ja sinulla on oltava siellä maksutapa.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Tili.
  3. Valitse Maa ja profiilit ‑kohdasta nimesi ja maasi.
  4. Jos sinulla ei ole maksutapaa uudessa maassa, lisää sellainen näkemiesi ohjeiden mukaan. Kun lisäät maksutavan, uuteen maahan lisätään Google Payments ‑profiili.
    • Ensimmäisen maksutavan on oltava maassa, johon lisäät profiilia.
    • Kun profiili on luotu, voit lisätä muissa maissa olevia maksutapoja.
  5. Google Play Kaupan versio muuttuu automaattisesti uuden maan mukaiseksi. Muutos tulee voimaan 24 tunnin sisällä.
Eri maissa olevien profiilien välillä vaihtelu

Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.

Jos olet jo luonut uuteen maahan profiilin, voit vaihdella vanhan ja uuden profiilin välillä.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Tili.
  3. Näet Maa ja profiilit ‑kohdassa kaksi maata: nykyisen Google Play ‑maasi ja asuinmaasi.
  4. Napauta maata, johon haluat vaihtaa. Maan vaihtuminen voi kestää enintään 24 tuntia.
En löydä maanlisäysvalintaa

Vaihtoehto ei välttämättä ole näkyvissä, jos

Maan vaihtamisen vaikutukset Google Play ‑saldoon

Google Play ‑saldo on sidoksissa Google Playn maahan. Jos sinulla on Google Play ‑saldoa ja vaihdat maata, et välttämättä voi käyttää saldoa uudessa maassa.

Saldo on edelleen liitettynä vanhaan maahasi. Saat saldon uudelleen käyttöön vaihtamalla maan takaisin edelliseen.

Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.

Miten maan vaihtaminen vaikuttaa Google Play ‑pisteisiin

Google Play ‑pisteet ovat sidoksissa Google Playn maahan. Kun vaihdat maata, kaikki pisteesi katoavat eikä tasosi siirry uuteen maahan.

Google Play Pass

Google Play Pass ‑tilauksesi uusitaan jatkossakin automaattisesti. Sinulla on edelleen pääsy laitteellesi asennettuihin sovelluksiin, mutta et voi selata tai asentaa uusia Play Passin sovelluksia, ja kaikki sovellukset eivät toimi kaikissa maissa. Jos haluat, voit sen sijaan peruuttaa Play Pass ‑tilauksesi.

Näin peruutat Play Pass ‑tilauksen:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Tilaukset ja sitten Play Pass ja sitten Peruuta tilaus.

Google Playn maanvaihtamisongelmien korjaaminen

Jos Google Playn maan vaihtaminen ei onnistu tai jos et näe kyseistä vaihtoehtoa, kokeile seuraavia keinoja:

Välimuistin tyhjentäminen ja datan poistaminen
  1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten OK.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Play Kaupan versio. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.