Hoe om jou Google Play se land te verander

Jou land in Google Play bepaal die inhoud wat jy in die winkel en in apps sien. Die apps, speletjies en ander inhoud in die winkel en in apps kan tussen lande verskil.

• Jy moet 12 maande wag nadat jy aanvanklik ’n betalingsprofiel geskep het voordat jy jou land in Play kan verander. Jy kan jou land net een keer per jaar in Play verander. As jy jou land verander, sal jy dit een jaar lank nie kan terugverander nie.
    • Wanneer jy jou land verander, sal jy nie jou Google Play-saldo wat jy in jou ou land het in jou nuwe land kan gebruik nie.
    • Jy kan dalk toegang tot sommige boeke, flieks, TV-programme, speletjies, en apps verloor.
  • Om jou land te verander, sal jy ’n nuwe land in Google Play moet opstel.
    • Om ’n nuwe land op te stel, moet jy in daardie land wees en ’n betaalmetode in die nuwe land hê.

Verander jou land in Google Play

1. Maak die Google Play Winkel-program Google Play op jou Android-toestel oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Instellings en dan Algemeen en dan Rekening- en toestelvoorkeure en dan Land en profiele.
  4. Tik op die land waar jy 'n rekening wil byvoeg.
  5. Volg die instruksies op die skerm om ’n betaalmetode vir daardie land by te voeg.
Wenk: Dit kan tot 48 uur neem om jou profiel op te dateer.
Wissel tussen bestaande landprofiele
Belangrik: Jy moet 12 maande wag nadat jy aanvanklik 'n betalingsprofiel geskep het voordat jy jou Play-land kan verander. Jy kan jou Play-land een keer per jaar verander. As jy jou land verander, sal jy 'n jaar lank moet wag voordat jy dit weer kan verander.
  1. Maak die Google Play Winkel-program Google Play op jou Android-toestel oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Instellings en dan Algemeen en dan Rekeningvoorkeure en dan Land en profiele.
  4. Om van land te verander, moet jy tik op die naam van die een waarna jy wil verander.
Wenk: Dit kan tot 48 uur neem om jou profiel op te dateer.
Ek kry nie die opsie om ’n land by te voeg nie
Jy sal dalk nie hierdie opsie sien nie as:
  • Jy in die afgelope jaar jou land verander het.
  • Jy nie tans in 'n nuwe land is nie. Dit gegrond is op jou IP-adres.
  • Jy deel is van 'n Google Play Gesinsbiblioteek.

Los probleme op wanneer jy jou Google Play-land opdateer

Probeer die volgende as jy nie jou Google Play-land kan verander nie of nie die opsie kry om dit te doen nie:

Bestuur betalingsprofiel
  1. Meld aan by Google Pay.
  2. Klik Instellings aan die bokant.
  3. Soek “Land/streek” onder ”Betalingsprofiel.”
    • Hierdie afdeling wys jou huidige Play-land.
  4. Skep 'n nuwe profiel vir jou land as dit verkeerd is.

Vind uit hoe om jou Google Play-land te verander.

Wenk: As jy jou land onlangs verander het, moet jy minstens 48 uur wag vir die verandering om in werking te tree.

Vee jou kas en data uit
  1. Maak die Instellings-program Instellings-program op jou foon of -tablet oop.
  2. Tik op Programme en kennisgewings en dan Sien alle programme.
  3. Rollees af en tik op Google Play Winkel Google Play.
  4. Tik op Berging en dan Maak kas skoon.
  5. Tik op Maak berging skoon en dan OK.
Maak seker dat jou program opgedateer is
  1. Maak die Google Play Winkel-program Google Play op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Tik op Kieslys Kieslys en dan Instellings.
  3. Tik op Play Winkel-weergawe. Die program sal opdateer of jou in kennis stel dat jou weergawe op datum is.
Verander die SIM-kaart
  • As jou foon ’n SIM-kaart het, en jy het onlangs na ’n ander land toe verhuis, sal jy dalk ’n nuwe SIM-kaart moet kry. Kontak jou selfoondiensverskaffer vir hulp.
  • Herbegin jou foon nadat jy 'n nuwe SIM-kaart in jou nuwe land gekry het. Probeer dan weer om die Play Winkel te gebruik.
  • Jy kan hierdie stap oorslaan as jou toestel nie ’n SIM-kaart het nie.
Verminder jou Play-saldo

As jou Play-saldo te hoog is vir jou nuwe land, moet jy dalk 'n deel van jou saldo bestee om aan die drempel te voldoen. Kry die maksimum limiete vir jou land.

Maak seker dat jou betalingsprofiel bygewerk is
  1. Meld aan by Google Pay.
  2. As jy meer as een profiel het:
    1. Klik die afpyl Afpyl bo links langs jou naam.
    2. Kies die profiel wat jy wil wysig.
  3. Bring jou wysigings aan.
    • Jy kan inligting soos jou adres en betaalmetodes verander.
  4. Stoor jou wysigings.
Aanvaar opgedateerde diensbepalings

Die Play-diensbepalings verskil tussen lande, en jy sal dalk tot die opgedateerde bepalings in jou nuwe land moet instem.

1. Maak die Google Play Winkel-app Google Play oop.
  2. Soek ’n item waarvan die handelsprys meer as $0 USD is.
  3. Tik op die prys.
    • Jy hoef nie die transaksie te voltooi nie.
  4. Jy sal by die betaalpunt porboodskappe kry om die diensbepalings te aanvaar.
  5. Volg die porboodskappe.
  6. Jy kan die transaksie verlaat nadat jy die bepalings aanvaar het.

Nog foutsporingstappe

Probeer hierdie foutsporingstappe as jy al bogenoemde stappe probeer het, en dit meer as 24 uur is sedert jy dit aanvaar het.

Vee Google Play Dienste se kasgeheue en data uit
  1. Maak jou toestel se Instellings-app oop.
  2. Tik op Apps en kennisgewings en dan App-inligting of Sien alle apps.
  3. Rollees af om die “Google Play Dienste”-app te kry.
  4. Tik op Google Play Dienste en dan Berging en dan Vee kasgeheue uit.
  5. Tik op Vee berging uit en dan Vee alle data uit en dan OK.
Vee die Aflaaibestuurder se kasgeheue en data uit
  1. Maak jou toestel se Instellings-app oop.
  2. Tik op Apps en kennisgewings en dan App-inligting of Sien alle apps.
  3. Rollees af om die “Aflaaibestuurder”-app te kry.
  4. Tik op Aflaaibestuurder en dan Berging en dan Vee kasgeheue uit.
  1. Tik op Vee berging uit en dan Vee alle data uit en dan OK.
Deïnstalleer en herinstalleer Play Winkel-opdaterings
  1. Maak seker dat jy aan 'n betroubare wi-fi-verbinding gekoppel is.
  2. Soek die Play Winkel-app Google Play op jou toestel se tuis- of appskerm.
  3. Raak en hou die Play Winkel-app Google Play.
  4. Tik op appinligting Info.
  5. Tik aan die bokant op Meer Meer en dan Deïnstalleer opdaterings.
  6. Tik op OK as jy gevra word of jy die Play Winkel-app na die fabriekweergawe wil terugverander.
Verwyder jou Google-rekening en voeg dit weer by

Wanneer jy jou rekening verwyder, sal sekere inligting van jou toestel af verwyder word. Maak seker dat jy alle belangrike inligting rugsteun voordat jy hierdie stap voltooi.

Vind uit hoe om jou rekening te verwyder en weer by te voeg.

Kry meer hulp

Jy kan jou toestel na fabriekinstellings terugstel as jy al bogenoemde stappe probeer het en steeds probleme ondervind. Probeer dan weer om jou land te verander.

Wat gebeur wanneer jy jou land verander

Wat gebeur met jou Google Play-saldo as jy van land verander Belangrik: Jy kan jou land in Play een keer per jaar verander. As jy jou land verander, sal jy 'n jaar moet wag voordat jy dit weer kan verander.

Jou Google Play-saldo is gekoppel aan jou Google Play-land. As jy Google Play-saldo het en van land verander, sal jy nie daardie saldo in jou nuwe land kan gebruik nie.

Jou saldo sal steeds aan jou ou land gekoppel wees. As jy na jou ou land toe terugverander, sal jy dit weer kan gebruik.

Wat met jou Google Play-punte gebeur as jy van land verander
Jou Google Play-punte is aan jou Google Play-land gekoppel. Wanneer jy lande verander, sal jy alle punte verloor en jou vlak sal nie na jou nuwe land oorgedra word nie.
Google Play Pass

Jou Google Play Pass-intekening sal aanhou om outomaties hernu te word.

As Play Pass in jou nuwe land beskikbaar is: Sal jou toegang dieselfde bly.

As Play Pass nie in jou land beskikbaar is nie: Sal jy steeds toegang hê tot die programme wat op jou toestel geïnstalleer is, maar jy sal nie kan blaai of bykomende Play Pass-programme installeer nie. Vind uit hoe om jou Google Play Pass-intekening te bestuur.

Wenk: Sommige programme sal in sekere lande nie beskikbaar wees nie.