Je Google Play-land wijzigen

Het land of de regio voor Google Play bepaalt welke content je vindt in de Play Store en in apps. De apps, games en andere content in de Play Store en in apps kunnen per land of regio verschillen.

• Je kunt je Google Play-land of -regio maar één keer per jaar wijzigen. Nadat je je Google Play-land of -regio voor het eerst hebt ingesteld of wijzigt, moet je 12 maanden wachten voordat je nog een wijziging kunt aanbrengen.
  • Als je een nieuw land of een nieuwe regio wilt instellen, moet je je op die locatie bevinden en beschikken over een betaalmethode voor het nieuwe land of de nieuwe regio.
  • Als je lid bent van een Google-gezinsgroep, kun je het land of de regio voor Google Play niet wijzigen.

Wat er gebeurt als je je Google Play-land wijzigt

• Als je het land of de regio wijzigt, kan het Google Play-saldo uit het oude land of de oude regio onbruikbaar worden in het nieuwe land of de nieuwe regio.
  • Je hebt misschien geen toegang meer tot bepaalde boeken, films, tv-programma's, games en apps.
  • Je huidige abonnementen blijven actief in je oude betalingsprofiel, tenzij het abonnement wordt opgezegd.
  • Als je het abonnement in het nieuwe land wilt gebruiken met je nieuwe betalingsprofiel, zeg je je bestaande abonnement op en abonneer je je op services of content.

Tips:

• Sommige abonnementen zijn misschien niet beschikbaar in je nieuwe land of regio.
  • Ontwikkelaars kunnen je abonnement ook opzeggen als ze dat abonnement niet aanbieden in je nieuwe land of regio.

Je Google Play-land wijzigen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Account- en apparaatvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Tik op het land waarvoor je een account wilt toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een betaalmethode voor dat land toe te voegen.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Bestaande land- of regioprofielen wijzigen
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Accountvoorkeuren en dan Land en profielen.
  4. Als je het land wilt wijzigen, tik je op de naam van het gewenste land.
Tip: Het kan 48 uur duren voordat je profiel is geüpdatet.
Ik kan geen optie vinden om mijn Google Play-land toe te voegen of te wijzigen

In de volgende situaties is deze optie misschien niet beschikbaar:

• Je hebt het land of de regio in het afgelopen jaar gewijzigd.
  • Je bevindt je op dit moment niet in een nieuw land of nieuwe regio.
  • Je bent lid van een Google-gezinsgroep.

Problemen met je Google Play-landupdate oplossen

Als je je Google Play-land niet kunt wijzigen of de optie hiervoor niet kunt vinden, probeer je het volgende:

Je Play-land voor een Google-gezinsgroep updaten
  • Als je lid bent van een Google-gezinsgroep, kun je het land of de regio voor Google Play niet wijzigen.
  • Als je de Google-gezinsbeheerder bent van een Google-gezinsgroep en je je land of regio voor Google Play wilt wijzigen, moet je je Google-gezinsgroep verwijderen.
Beheer je betalingsprofiel
  1. Log in bij Google Pay.
  2. Klik bovenaan op Instellingen.
  3. Ga onder Betalingsprofiel naar Land/regio.
    • In dit gedeelte vind je je huidige Play-land.
  4. Als het land niet klopt, maak je een nieuw profiel voor je land.

Meer informatie over hoe je het Google Play-land wijzigt

Tip: Als je het land kort geleden hebt gewijzigd, moet je ten minste 48 uur wachten voordat de wijziging van kracht wordt.

Je cachegeheugen en gegevens wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan OK.
Ervoor zorgen dat je app is geüpdatet
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Play Store-versie. De app wordt geüpdatet of je krijgt een melding dat je versie up-to-date is.

Meer stappen voor het oplossen van problemen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en er meer dan 24 uur zijn verstreken, probeer je deze stappen voor probleemoplossing.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag naar de app Google Play-services.
  4. Tik op Google Play-services en dan Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
Wis het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag naar de app Downloadbeheer.
  4. Tik op Downloadbeheer en dan Opslag en dan Cache wissen.
  1. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
Verwijder Play Store-updates en installeer deze opnieuw
  1. Zorg dat je bent verbonden met een betrouwbaar wifi-netwerk.
  2. Zoek de Play Store-app Google Play op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  3. Houd je vinger op de Play Store-app Google Play.
  4. Tik op App-info Informatie.
  5. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Updates verwijderen.
  6. Als je wordt gevraagd of je de Play Store-app wilt terugzetten naar de fabrieksversie, tik je op OK.
Verwijder je Google-account en voeg het weer toe

Als je je account verwijdert, wordt bepaalde informatie van je apparaat verwijderd. Maak een back-up van belangrijke informatie voordat je deze stap uitvoert.

Meer informatie over hoe je je account kunt verwijderen en opnieuw kunt toevoegen

Wat er gebeurt als je je land verandert

Google Play-saldo

Je Google Play-saldo is gekoppeld aan je Google Play-land. Als je resterend Google Play-saldo hebt en van land verandert, kun je dat saldo niet gebruiken in het nieuwe land.

Je saldo blijft gekoppeld aan het oude land. Als je weer terugschakelt naar het oude land, kun je het opnieuw gebruiken.

Google Play Points
Je Google Play-punten zijn gekoppeld aan je Google Play-land. Als je van land verandert, raak je alle punten kwijt en wordt je level niet overgezet naar je nieuwe land.
Google Play Pass

Je Google Play Pass-abonnement wordt gewoon automatisch verlengd.

Als Play Pass beschikbaar is in je nieuwe land: Je toegang blijft gelijk.

Als Play Pass niet beschikbaar is: je hebt nog steeds toegang tot apps die zijn geïnstalleerd op je apparaat, maar je kunt geen extra Play Pass-apps doorzoeken of installeren. Meer informatie over hoe je je Google Play Pass-abonnement beheert

Tip: Sommige apps zijn niet beschikbaar in bepaalde landen.