Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Godkänna köp på Google Play

Som förälder i en familjegrupp kan du bestämma att familjemedlemmar bara får köpa eller ladda ned något på Google Play med ditt tillstånd.

Ändra inställningar för godkännande av köp

Om du är familjeadministratör i familjegruppen kan du välja om familjemedlemmarnas köp behöver godkännas. Om du är förälder i familjegruppen kan du välja inställningar för köpgodkännande för familjemedlemmar vars konton hanteras med Family Link.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Visa familjemedlemmar.
  4. Tryck på familjemedlemmens namn följt av Godkänna köp.
  5. Välj ett av följande alternativ:
    • Allt innehåll
    • Bara betalinnehåll
    • Endast för köp i appar
    • Inget godkännande krävs

Godkänna eller neka förfrågningar

Som förälder i en familjegrupp kan du godkänna eller neka förfrågningar om innehåll från Google Play.

Familjeadministratören får ett kvitto efter avslutat köp.

Du kan hantera godkännanden för rekommenderade appar som du laddar ned i Google Kids Space separat i inställningarna för Google Kids Space.
Betalinnehåll
  1. När en familjemedlem köper något visas en skärm där ditt lösenord efterfrågas.
  2. Se vad frågan gäller.
  3. Ange lösenordet för ditt Google-konto på familjemedlemmens enhet om du ger ditt godkännande.
  4. Tryck på Godkänn.
Innehåll utan kostnad

Om föräldragodkännande för Play-innehåll krävs för ett barn vars Google-konto hanteras med Family Link ser barnet en ruta med två alternativ när han eller hon försöker ladda ned eller få åtkomst till innehåll:

Ställ frågan i ett meddelande

1. Du får en avisering på telefonen.
  2. Se vad frågan gäller. Tryck på frågan eller på appens namn om du vill ta reda på mer.
  3. Tryck på Godkänn eller Neka.

Fråga nu

1. Du granskar begäran på ditt barns enhet.
  2. Ange lösenordet för ditt Google-konto på familjemedlemmens enhet om du ger ditt godkännande.
  3. Tryck på Godkänn.
Obs! Om du stänger av aviseringar från Family Link- eller Play Butik-appen får du inget meddelande vid förfrågningar.
Visa alla väntande förfrågningar om innehåll utan kostnad

Play Butik-appen

1. Öppna Play Butik-appen Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Konto följt av Familj följt av Hantera godkännandeförfrågningar.

Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen Family Link på enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Godkännandeförfrågningar.
Tips! Det går bara att se väntande förfrågningar om kostnadsfritt innehåll och din godkännandehistorik på telefonen.