Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Aankoopgoedkeuringen op Google Play

Als je een ouder in een gezinsgroep bent, kun je voorschrijven dat gezinsleden je toestemming moeten vragen om content op Google Play te kopen of te downloaden.

Instellingen voor aankoopgoedkeuring wijzigen

Als je de gezinsbeheerder van de gezinsgroep bent, kun je voor elk lid van de groep de instelling voor aankoopgoedkeuring kiezen. Ben je een ouder in de gezinsgroep, dan kun je alleen de instelling voor aankoopgoedkeuring kiezen voor gezinsleden van wie het account met Family Link wordt beheerd.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden bekijken.
  4. Tik op de naam van je gezinslid en dan Aankoopgoedkeuringen.
  5. Selecteer een van deze opties:
    • Alle content
    • Alleen betaalde content
    • Alleen in-app-aankopen
    • Geen goedkeuring vereist

Verzoeken goedkeuren of afwijzen

Als je een ouder in een gezinsgroep bent, kun je verzoeken voor content van Google Play goedkeuren of afwijzen.

Als een aankoop is afgerond, krijgt de gezinsbeheerder een betalingsbewijs per e-mail.

Je kunt goedkeuringen voor aanbevolen apps die je in Google Kids Space downloadt, afzonderlijk beheren via de instellingen voor Google Kids Space.
Betaalde content
  1. Als een gezinslid een aankoop doet, wordt een scherm getoond waarin om je wachtwoord wordt gevraagd.
  2. Beoordeel het verzoek.
  3. Als je het wilt goedkeuren, geef je op het apparaat van je gezinslid het wachtwoord van je Google-account op.
  4. Tik op Goedkeuren.
Gratis content

Als een kind van wie het Google-account met Family Link wordt beheerd, goedkeuring nodig heeft voor content van Google Play, wordt er een scherm met 2 opties geopend als het kind content probeert te downloaden of te openen:

Bericht sturen

1. Je krijgt een melding op je telefoon.
  2. Beoordeel het verzoek. Als je meer informatie wilt bekijken, tik je op het verzoek of op de naam van de app.
  3. Tik op Goedkeuren of Afwijzen.

Nu vragen

1. Bekijk het verzoek op het apparaat van je kind.
  2. Als je het wilt goedkeuren, geef je op het apparaat van je gezinslid het wachtwoord van je Google-account op.
  3. Tik op Goedkeuren.
Tip: Als je meldingen voor de Family Link-app of de Play Store-app uitzet, krijg je geen melding wanneer er een verzoek is.
Alle in behandeling zijnde verzoeken voor gratis content bekijken

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Goedkeuringsverzoeken beheren.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Goedkeuringsverzoeken.
Tip: Je kunt verzoeken voor gratis content die in behandeling zijn en je goedkeuringsgeschiedenis alleen bekijken op je telefoon.