Godkjenning av kjøp på Google Play

Hvis du er forelder i en familiegruppe, kan du kreve at familiemedlemmene ber deg om tillatelse til å kjøpe eller laste ned innhold på Google Play.

Endre innstillingene for godkjenning av kjøp

Hvis du er familieadministratoren i familiegruppen din, kan du velge innstillinger for godkjenning av kjøp for alle familiemedlemmene. Hvis du er forelder i familiegruppen, kan du velge innstillinger for godkjenning av kjøp for familiemedlemmer med konto som administreres via Family Link.

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Konto og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  3. Trykk på navnet til et familiemedlem.
  4. Trykk på Godkjenning av kjøp.
  5. Velg Alt innhold, Bare betalt innhold, Bare kjøp i apper eller Ingen godkjenning er nødvendig.
Alt innhold

Familiemedlemmer under 18 år med konto som administreres via Family Link, trenger godkjenning fra deg for å laste ned innhold, selv hvis det er gratis. Hvis et familiemedlem er over 18 år og har en Google-konto med tilsyn, kan vedkommende bruke betalingsmåten for familien til å kjøpe filmer og TV-programmer uten godkjenning fra deg.

Merk: Tidligere nedlastinger, oppdateringer og innhold som deles via Familiebiblioteket, krever ikke godkjenning fra deg – selv om innholdet ble anskaffet før administrerte medlemmer ble lagt til i familien din.

Alle kjøp via familiebetalingsmåten

Du må godkjenne alt familiemedlemmene dine kjøper med betalingsmåten for familien, deriblant apper som koster penger, og kjøp i apper. Hvis et familiemedlem er over 18 år og har en Google-konto med tilsyn, kan vedkommende fortsatt bruke betalingsmåten for familien til å kjøpe filmer og TV-programmer uten godkjenning fra deg.

Denne innstillingen er utilgjengelig for familiemedlemmer som er 18 år eller eldre, og som har konto som ikke administreres via Family Link.

Merk: Hvis alternativet for å slå på «Alt betalt innhold» er nedtonet for et familiemedlem under 18 år, må du be familiemedlemmet om å sjekke kontoinformasjonen sin, inkludert at fødselsdatoen er riktig.

Kun kjøp i apper via betalingsmåten for familien

Familiemedlemmer må få godkjenning fra deg for å bruke betalingsmåten for familien til kjøp i apper som faktureres av Google Play, for eksempel mynter i spill.

Ingen godkjenning er nødvendig

Familiemedlemmer trenger ikke godkjenning for å kjøpe innhold med familiebetalingsmåten.

Godkjenn eller avslå forespørsler

Hvis du er forelder i en familiegruppe, kan du godkjenne eller avslå forespørsler om innhold fra Google Play.

Når et kjøp er gjennomført, får familieadministratoren en kvittering på e-post.

Betalt innhold
  1. Når et familiemedlem kjøper noe, åpnes det en side hvor vedkommende blir bedt om å legge inn passordet ditt.
  2. Gå gjennom forespørselen.
  3. Du kan godkjenne den ved å skrive inn passordet for Google-kontoen din på vedkommendes enhet.
  4. Trykk på Godkjenn.
Gratis innhold

Hvis foreldregodkjenning av Play-innhold kreves for et barn med Google-konto som administreres via Family Link, ser barnet et skjermbilde med to alternativer når han eller hun prøver å laste ned eller få tilgang til innhold:

Spør i en melding

1. Du får et varsel på enheten din.
  2. Gå gjennom forespørselen. Du kan se flere detaljer ved å trykke på forespørselen eller navnet på appen.
  3. Trykk på Godkjenn eller Avslå.

Merk: Hvis du slår av varsler for Family Link- eller Play Butikk-appen, blir du ikke varslet når det kommer forespørsler.

Spør nå

1. Du går gjennom forespørselen på enheten til barnet ditt.
  2. For å godkjenne den, skriv inn passordet for Google-kontoen din på barnets enhet.
  3. Trykk på Godkjenn.
Se alle ventende forespørsler for gratis innhold

Du kan se alle ventende forespørsler for gratis innhold sammen med godkjenningsloggen din.

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen øverst til venstre Meny og så Konto og så Familie og så Administrer godkjenningsforespørsler.

Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Forespørsler om godkjenning.