Installer Android-apps på din Chromebook

Du kan downloade og bruge Android-apps på din Chromebook ved hjælp af appen Google Play Butik.

Google Play Butik er i øjeblikket kun tilgængelig via visse Chromebooks. Find ud af, hvilke Chromebooks der understøtter Android-apps.

Bemærk! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke tilføje Google Play Butik eller downloade Android-apps. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Trin 1: Hent appen Google Play Butik

1. Opdater din Chromebook-software

Hvis du vil hente Android-apps på din Chromebook, skal du sørge for, at din Chrome OS-version er opdateret. Se, hvordan du opdaterer operativsystemet på din Chromebook

2. Log ind på Google Play Butik

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger.
  3. I sektionen "Google Play Butik" skal du vælge Aktivér ud for "Installer apps og spil fra Google Play på din Chromebook".
    Bemærk! Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, fungerer din Chromebook ikke sammen med Android-apps.
  4. Vælg Mere i det vindue, der vises.
  5. Du bliver nu bedt om at acceptere servicevilkårene. Vælg Acceptér, når du har læst og accepteret dem.

Trin 2: Hent Android-apps

Nu kan du finde og downloade Android-apps på din Chromebook.

Din Chromebook downloader ikke automatisk de samme Android-apps som din telefon eller tablet, så du skal downloade dem igen. Visse apps fungerer desuden ikke på alle Chromebooks, så disse apps kan ikke downloades.

Bemærk! Google Play Butik og eventuelle downloadede Android-apps er kun tilgængelige for den konto, der loggede ind først. Hvis du vil bruge dem via en anden konto, skal du logge ud af alle dine konti og logge ind med den konto, du vil bruge.

Opdater din appversion samt dine apptilladelser og -indstillinger

Installer appopdateringer

Hvis du ser underretningen "Tilgængelige opdateringer" nederst til højre på skærmen, skal du vælge Opdater eller Opdater alle.

Hvis du ikke får vist denne underretning:

1. I hjørnet af skærmen skal du vælge Appliste Starter og så pilen Pil op.
  2. Vælg Play Butik Play Butik.
  3. Følg vejledningen i, hvordan du opdaterer dine apps.
Skift tilladelser

Skift apptilladelser

Når du har installeret en Android-app, kan du bestemme, hvilke egenskaber eller oplysninger appen skal have adgang til. Dette kaldes tilladelser.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer dine Android-præferencer.
  5. Vælg Apps i sektionen "Enhed".
  6. Vælg en app på listen.
  7. Vælg Tilladelser.
  8. Tryk på kontakten ud for den tilladelse, du vil slå til eller fra.

Del eller ophæv deling af din placering

Når du tilvælger Android-apps, bestemmer du, om Google må se din placering. Sådan aktiverer eller deaktiverer du placeringsdeling:

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer dine Android-præferencer.
  5. Vælg Placering i sektionen "Personlig".
  6. Du deaktiverer placeringstilladelser ved at skubbe kontakten fra højre til venstre. Du aktiverer tilladelserne ved at skubbe kontakten fra venstre til højre.
  7. Valgfrit: Du kan aktivere eller deaktivere adgangstilladelser til placering for en bestemt app ved at vælge appen og derefter vælge Tilladelser. Vælg derefter kontakten Placering.

Bemærk! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke vælge, om du vil dele din placering.

Sikkerhedskopiér og synkroniser dine apps

Synkroniser dine apps på flere Chromebooks

Din Chromebook synkroniserer som standard Android-apps på din Chromebook med alle andre Chromebooks, som du er logget ind på. Hvis din Chromebook ikke synkroniserer dine apps, skal du tjekke dine indstillinger for synkronisering for at sikre dig, at du har valgt "Synkroniser alt" eller har aktiveret app-synkronisering. Få flere oplysninger om, hvordan du skifter indstillinger for synkronisering.

Sikkerhedskopiér og gendan dine appdata

Automatisk sikkerhedskopiering og gendannelse af Android-appdata er som standard slået til. På denne måde kan du gendanne dine Android-appdata, hvis du skifter til en ny Chromebook.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du sikkerhedskopiering og gendannelse:

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer dine Android-præferencer.
  5. Vælg Sikkerhedskopiér data i sektionen "Personlig".
  6. Skub kontakten fra højre mod venstre for at deaktivere sikkerhedskopiering af data. Skub kontakten fra venstre mod højre for at aktivere sikkerhedskopiering af data.

Bemærk! Hvis synkronisering er deaktiveret på din Chromebook, men sikkerhedskopiering og gendannelse er aktiveret, sikkerhedskopieres dine Android-apps stadig. Hvis du har mere end én Chromebook, synkroniseres dine Android-apps og deres data dog muligvis ikke fuldstændigt på dine andre Chromebooks.

Få oplysninger om, hvordan Chrome OS håndterer dine Android-appdata

Hvad dine Android-apps kan se

• Android-apps kan downloade filer til og læse filer fra din Chromebooks placering af downloads. Du kan ændre dette ved at åbne en apps side med tilladelser og derefter slå lagertilladelsen fra.
  • Nogle Android-apps, der har tilladelse til at se din placering, har muligvis også adgang til Bluetooth på din Chromebook.
  • Hvis du åbner en app og derefter højreklikker på et link i appen for at åbne det, mens du browser i inkognitotilstand, forlader du inkognitotilstand.
  • Hvis du slår Google Play Butik fra på din Chromebook, slettes alle data og indstillinger for dine Android-apps fra din enhed.
  • Se andre indstillinger for privatliv og sikkerhed, der kan være relevante, når du bruger Android-apps. Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er alle indstillingerne i de pågældende links, der er relevante for eller vises på din Chromebook.

Hvad Google kan se

Når du tilvælger at bruge Google Play Butik, sender nogle systemapps og -funktioner muligvis oplysninger til Google om din brug af disse apps.

Hvis du har tilvalgt at sende Google data om brugen af din Chromebook og dens ydeevne, modtager Google som standard også diagnosticerings- og brugsdata om dine Android-apps' aktiviteter samt nedbrudsrapporter. Nedbrudsrapporter, som Chrome sender til Google, omfatter muligvis også følsomme oplysninger om dine Android-apps.

Udviklere, optimer jeres Android-apps til Chromebooks

Hvis du er udvikler, kan du optimere dine Android-apps, så de fungerer bedre på Chromebooks.