Avsluta eller ändra en prenumeration på Google Play

Prenumerationer på Google Play förnyas automatiskt om du inte säger upp dem. Om du inte vill att din prenumeration på en tidskrift, tidning (t.ex. New York Times), streamingtjänst eller någon annan app ska förnyas kan du avsluta den prenumerationen på Google Play. Du kan också ändra betalningsmetod för prenumerationen eller medlemskapet. I vissa fall kan du även byta till en annan prenumerationsperiod.

Avsluta en prenumeration

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan   Prenumerationer.
  3. Tryck på prenumerationen du vill avsluta.
  4. Tryck på Avsluta prenumerationen.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Viktigt! En prenumeration avslutas inte automatiskt om du avinstallerar en app. Du måste avsluta en prenumeration för att den ska upphöra. Om du avinstallerar appen utan att avsluta prenumerationen debiteras du ändå. Om en app som du har köpt en prenumeration på tas bort från Google Play avbryts prenumerationen och du får inte ytterligare innehåll. Däremot återbetalas inte det du har debiterats för prenumerationen tidigare.

Åtkomst efter avslutad prenumeration

När du avslutar en prenumeration kan du fortsätta att använda prenumerationen tills perioden som du har betalat för är slut.

Om du till exempel tecknade en ettårig prenumeration för 10 USD den 1 januari och bestämmer dig för att avsluta prenumerationen den 1 juli kommer du att ha tillgång till innehållet fram till den 31 december. Däremot debiteras du inte för någon ny prenumeration nästa 1 januari.

Återuppta eller återställa en prenumeration

Om du har sagt upp prenumerationen men den ännu inte har löpt ut:

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Prenumerationer.
  3. Tryck på prenumerationen du vill återställa.
  4. Tryck på Återställ.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Möjligheten att återställa en prenumeration kanske inte finns i alla appar.

Om du har sagt upp prenumerationen och den har löpt ut:

Om du har sagt upp en prenumeration och prenumerationstiden är slut tecknar du en ny prenumeration.

Återbetalning för prenumerationer

Läs mer om återbetalningar av prenumerationer i returer och återbetalningar på Google Play

Hantera prenumerationer

Visa prenumerationer och förnyelsedatum
  1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Prenumerationer.
Ändra betalningsmetod för en prenumeration

Som standard debiteras samma betalningsmetod vid förnyelsedatumet som du använde när du tecknade prenumerationen. Prenumerationer kan förnyas 24 timmar innan den nya prenumerationsperioden börjar. Gör så här om du vill byta betalningsmetod eller uppdatera den:

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Prenumerationer.
  3. Leta reda på prenumerationen du vill uppdatera och gör något av följande:
    • Om prenumerationen pågår trycker du på Hantera.
    • Om du vill åtgärda ett problem med betalningsmetoden trycker du på Uppdatera
  4. Uppdatera betalningsmetoden enligt anvisningarna på skärmen.

Om betalningsmetoden avvisas eller saknar täckning kan prenumerationen avslutas. I så fall kan du lägga till en extra betalningsmetod eller börja prenumerera på nytt.

Ändra prenumerationsperiod

I vissa appar går det att ändra en prenumeration som pågår. Det kan till exempel handla om att uppgradera från en månadsprenumeration till en årsprenumeration. När detta är möjligt visas skärmen Ändra prenumeration där du hittar information om den nuvarande och den nya prenumerationsformen. När prenumerationen har ändrats får du ett bekräftelsemeddelande via e-post med alla uppgifter.