Säga upp, pausa eller ändra en prenumeration på Google Play

Prenumerationer på Google Play förnyas automatiskt om du inte säger upp dem.

Kontrollera att du loggar in på Google-kontot du använde för dina prenumerationer.

Avsluta en prenumeration

Du kan använda flödet med självhjälp för att avsluta en prenumeration.

Avsluta en prenumeration

Avsluta en prenumeration i Google Play-appen

Prenumerationen sägs inte upp om du avinstallerar appen.

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Tryck på menyn Menyföljt av Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill säga upp.
  5. Tryck på Säg upp prenumerationen.
  6. Följ anvisningarna.

Om du har en prenumeration i en app som tas bort från Google Play sägs prenumerationen upp. Den tidigare kostnaden för prenumerationen återbetalas inte.

Det här händer när du säger upp en prenumeration

När du säger upp en prenumeration kan du fortfarande använda den under återstoden av den tid du har betalat för.

Om du till exempel köper en prenumeration på ett år den 1 januari för 10 USD och bestämmer dig för att säga upp prenumerationen den 1 juli:

• Du har tillgång till prenumerationen fram till den 31 december.
  • Du debiteras inte 10 USD för en ny årsprenumeration nästa 1 januari.
  • Du förlorar åtkomsten till betalappar och betalspel, köp i appar och användning utan annonser som prenumerationen ger tillgång till.
What happens after you cancel Play Pass

Any apps you installed from Play Pass and their data will remain on your device.

For content you obtained via Play Pass:

• Paid apps will prompt you to buy the app or subscribe to Play Pass.
  • In-app purchases will be removed, but available for individual purchase.
  • Ads will reappear in apps where they were removed.
  • If you join Play Pass again, all this content will be unlocked again.

Återuppta eller skaffa en ny prenumeration

Om du har sagt upp prenumerationen men den ännu inte har löpt ut

Tips! Det går inte att prenumerera på nytt på vissa prenumerationer.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration som du vill börja prenumerera på igen.
  5. Tryck på Prenumerera på nytt.
  6. Följ anvisningarna.

Om du har sagt upp prenumerationen och den har löpt ut

Om du har sagt upp en prenumeration och prenumerationstiden har löpt ut tecknar du en ny prenumeration.

Få en återbetalning för prenumerationer

Läs mer om återbetalningar av prenumerationer i returer och återbetalningar på Google Play

Pausa en prenumeration

I vissa appar kan du pausa prenumerationer. Prenumerationen pausas när den nuvarande faktureringsperioden löper ut.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill pausa.
  5. Tryck på Hantera och sedan Pausa betalningar.
  6. Välj hur länge du vill pausa betalningarna.
  7. Tryck på Bekräfta.

Återuppta betalningar för en pausad prenumeration

Du kan när som helst återuppta prenumerationen.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration som du vill börja prenumerera på igen.
  5. Tryck på Prenumerera på nytt.
  6. Följ anvisningarna.

Ändra prenumerationer

Kontrollera prenumerationer och förnyelsedatum
  1. Öppna dina prenumerationer.
    • På en Android-enhet:
      1. Öppna Google Play-appen Google Play.
      2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
      3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  2. Titta efter prenumerationer som har löpt ut eller prenumerationer med avvisade betalningsmetoder i listan under Prenumerationer.
Ändra betalningsmetod för en prenumeration

Samma betalningsmetod som du använde när du tecknade prenumerationen används när den förnyas. Prenumerationer kan förnyas 24 timmar innan den nya prenumerationsperioden börjar.

Gör så här om du vill byta betalningsmetod eller uppdatera den:

1. Open the Google Play app Google Play.
  2. At the top right, tap the profile icon.
  3. Tap Payments & subscriptions och sedan Subscriptions.
  4. Select the subscription you want to update.
  5. Tap Manage och sedan Update.
  6. Follow the instructions to update your payment method.

Om betalningsmetoden avvisas eller saknar täckning kan prenumerationen avslutas. Lägg till en extra betalningsmetod eller teckna en ny prenumeration.