Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Säga upp, pausa eller ändra en prenumeration på Google Play

Prenumerationer på Google Play förnyas automatiskt om du inte säger upp dem.

Kontrollera att du loggar in på Google-kontot du använde för dina prenumerationer.

Avsluta en prenumeration

Du kan använda flödet med självhjälp för att avsluta en prenumeration.

Avsluta en prenumeration

Hantera prenumerationer på Google Play

Avsluta en prenumeration i Google Play-appen
Obs! Prenumerationen avslutas inte när du avinstallerar appen.
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill säga upp.
  5. Tryck på Säg upp prenumerationen.
  6. Följ anvisningarna.
Tips! Om du har en prenumeration i en app som tas bort från Google Play sägs prenumerationen upp. Den tidigare kostnaden för prenumerationen återbetalas inte.
Återuppta eller skaffa en ny prenumeration

Om du har sagt upp prenumerationen men den ännu inte har löpt ut

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration som du vill börja prenumerera på igen.
  5. Tryck på Prenumerera på nytt.
  6. Följ anvisningarna.

Om du har sagt upp prenumerationen och den har löpt ut

Om du har sagt upp en prenumeration och prenumerationstiden har löpt ut tecknar du en ny prenumeration.

Tips! Det går inte att prenumerera på nytt på vissa prenumerationer.
Få återbetalning för prenumerationer
Läs mer om återbetalningar av prenumerationer i returer och återbetalningar på Google Play.
Pausa en prenumeration

I vissa appar kan du pausa prenumerationer. Prenumerationen pausas när den nuvarande faktureringsperioden löper ut.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumeratioer.
  4. Välj den prenumeration du vill pausa.
  5. Tryck på Hantera följt av Pausa betalningar.
  6. Välj hur länge du vill pausa betalningarna.
  7. Tryck på Bekräfta.
Återuppta betalningar för en pausad prenumeration

Du kan när som helst återuppta prenumerationen.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration som du vill börja prenumerera på igen.
  5. Tryck på Prenumerera på nytt.
  6. Följ anvisningarna.
Ändra betalningsmetod för en prenumeration

Samma betalningsmetod som du använde när du tecknade prenumerationen används när den förnyas. Prenumerationer kan förnyas 24 timmar innan den nya prenumerationsperioden börjar.

Gör så här om du vill byta betalningsmetod eller uppdatera den:

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill uppdatera.
  5. Tryck på Hantera följt av Uppdatera.
  6. Uppdatera betalningsmetoden enligt anvisningarna.

Om betalningsmetoden avvisas eller saknar täckning kan prenumerationen avslutas. Lägg till en extra betalningsmetod eller teckna en ny prenumeration.

Kontrollera prenumerationer och förnyelsedatum

1. Öppna dina prenumerationer.
    • På en Android-enhet:
      1. Öppna Google Play-appen Google Play.
      2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
      3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  2. Titta efter prenumerationer som har löpt ut eller prenumerationer med avvisade betalningsmetoder i listan under Prenumerationer.

Det här händer när du säger upp en prenumeration

När du säger upp en prenumeration kan du fortfarande använda den under återstoden av den tid du har betalat för.

Om du till exempel köper en prenumeration på ett år den 1 januari för 10 USD och bestämmer dig för att säga upp prenumerationen den 1 juli:

• Du har tillgång till prenumerationen fram till den 31 december.
  • Du debiteras inte 10 USD för en ny årsprenumeration nästa 1 januari.
  • Du förlorar åtkomsten till betalappar och betalspel, köp i appar och användning utan annonser som prenumerationen ger tillgång till.
Detta händer när du säger upp Play Pass

Alla appar som du har installerat från Play Pass och data i dem finns kvar på enheten.

Detta gäller för innehåll som du har skaffat via Play Pass:

• Om det är en betalapp blir du ombedd i appen att köpa den eller prenumerera på Play Pass
  • Köp i appar tas bort, men går att köpa för sig
  • Annonser börjar visas igen i appar där de tagits bort tidigare
  • Om du går med i Play Pass på nytt låses innehållet upp igen.