Avslutt abonnementer, sett dem på pause eller endre dem på Google Play

Abonnementer på Google Play fornyes automatisk, med mindre du avslutter dem.

Sørg for at du er logget på Google-kontoen som har abonnementene dine.

Avslutt abonnementer

Du kan bruke arbeidsflyten vår for selvhjelp for å avslutte abonnementer.

Avslutt abonnementer

Administrer abonnementene dine på Google Play

Avslutt abonnementer i Google Play-appen
Steps to cancel a subscription on the Google Play app. Viktig: Abonnementet avsluttes ikke selv om du avinstallerer appen.
  1. På Android-enheten går du til abonnementene dine på Google Play.
  2. Velg abonnementet du vil si opp.
  3. Trykk på Si opp abonnementet.
  4. Følg veiledningen.
Tips: Hvis du har et abonnement for en app som fjernes fra Google Play, blir abonnementet avsluttet for fremtidige perioder. Du får ikke refusjon for tidligere abonnementsperioder.
Start eller avslutt abonnementer på nytt

Hvis abonnementet ditt er avsluttet, men fortsatt er aktivt

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil starte igjen.
  5. Trykk på Abonner på nytt.
  6. Følg veiledningen.

Hvis abonnementet er avsluttet, men er utløpt

Hvis du har avsluttet abonnementet og abonnementstiden som var igjen, er utløpt, kan du konfigurere abonnementet på nytt.

Tips: Det kan hende at enkelte abonnementer ikke kan gjenopprettes.
Få refusjon for abonnementer
Du finner informasjon om refusjon for abonnementer under returer og refusjoner på Google Play.
Sett abonnementer på pause

For enkelte apper kan også du sette abonnementet ditt på pause. Når du setter et abonnement på pause, starter pausen når den inneværende faktureringsperioden er over.

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil sette på pause.
  5. Trykk på Administrer og så Sett betalinger på pause.
  6. Velg hvor lenge betalingene skal settes på pause.
  7. Trykk på Bekreft.
Gjenoppta betalinger for abonnementer som er satt på pause

Du kan når som helst gjenoppta abonnementet ditt.

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil starte igjen.
  5. Trykk på Abonner på nytt.
  6. Følg veiledningen.
Endre betalingsmåten for et abonnement

Den samme betalingsmåten som du brukte til å kjøpe abonnementet, belastes når abonnementet fornyes. Fornyelser kan tre i kraft 24 timer før hver abonnementsperiode starter.

Sånn endrer eller oppdaterer du betalingsmåten:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil oppdatere.
  5. Trykk på Administrer og så Oppdater.
  6. Følg veiledningen for å oppdatere betalingsmåten.

Hvis betalingsmåten avvises eller ikke har nok saldo til å dekke kjøpet, kan abonnementet bli avsluttet. Legg til en alternativ betalingsmåte, eller konfigurer abonnementet ditt på nytt.

Bytt mellom gjentakende abonnementer og forhåndsbetalte abonnementer

Hvis apputviklerne tillater det, kan du bytte fra et forhåndsbetalt abonnement til et gjentakende abonnement eller omvendt.

Når du bytter, gjennomføres betalinger umiddelbart. Eventuelle dager som gjenstår i det aktive abonnementet, blir lagt til i det nye abonnementet.

Tips: Du kan sjekke om du har gjentakende eller forhåndsbetalt abonnement, ved å logge på Abonnementer.

Slik endrer du forhåndsbetalte abonnementer hvis utviklerne tillater det:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Sørg for at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Finn og åpne appen som tilbyr oppgradering fra et forhåndsbetalt abonnement til et gjentakende abonnement eller nedgradering fra et gjentakende abonnement til et forhåndsbetalt abonnement.
  4. Trykk på Administrer abonnementet.
  5. Velg abonnementet du vil bytte til.
  6. Velg en støttet betalingsmåte.
  7. Trykk på Kjøp eller Abonner.

Sjekk abonnementene dine og de tilknyttede fornyelsesdatoene

1. Gå til abonnementene dine.
    • På Android-enheter:
      1. Åpne Google Play-appen Google Play.
      2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
      3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  2. Gå gjennom abonnementslisten under «Abonnementer», og se etter abonnementer som er utløpt eller har avviste betalingsmåter.

Dette skjer når du sier opp

Når du sier opp et abonnement, kan du fortsatte bruke det i perioden du har allerede har betalt for.

Hvis du for eksempel kjøper et årsabonnement til 100 kroner 1. januar og sier det opp 1. juli

• har du tilgang til abonnementet frem til 31. desember
  • belastes du ikke for et nytt årsabonnement 1. januar året etter
  • mister du tilgangen til apper og spill som koster penger, kjøp i apper og annonsefrie opplevelser som du har tilgang til via abonnementet ditt.

Dette skjer når du sier opp Play Pass-abonnementet ditt

Apper du har installert via Play Pass – og tilknyttede data – blir værende på enheten din.

For innhold du har skaffet deg via Play Pass, gjelder følgende:

• I apper som koster penger, blir du bedt om å kjøpe appene eller abonnere på Play Pass.
  • Kjøp i apper blir fjernet, men varene kan kjøpes enkeltvis senere.
  • Annonser vises igjen i apper der de ble fjernet.
  • Hvis du abonnerer på Play Pass igjen, får du tilgang til alt dette innholdet igjen.

Hva skjer når jeg sier opp forhåndsbetalte abonnementer?

Forhåndsbetalte abonnementer varer i en begrenset periode, så du trenger ikke å si dem opp. De utløper automatisk når faktureringssyklusen er over.

Hvis du ikke har brukt et forhåndsbetalt abonnement, kan du be om refusjon. Finn ut mer om refusjoner på Google Play.

Slik sier du opp et ubrukt forhåndsbetalt abonnement:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet eller det forhåndsbetalte abonnementet du vil si opp.
  5. Trykk på Si opp abonnementet.
  6. Følg veiledningen.