Tilauksen peruuttaminen, keskeyttäminen tai muuttaminen Google Playssa

Google Play ‑tilaukset ovat toistaiseksi voimassa. Sinua veloitetaan laskutusjakson alussa tilausehtojen mukaisesti, esimerkiksi viikoittain, vuosittain tai muun ajanjakson mukaan, ellet peru tilausta.

Muista kirjautua sille Google-tilille, joka sisältää tilauksesi.

Tilauksen peruuttaminen

Voit peruuttaa tilauksen omatoimisesti ohjeidemme avulla.

Tilauksen peruuttaminen

Tilausten ylläpito Google Playssa

Tilauksen peruminen Google Play ‑sovelluksella
Tärkeää: Tilausta ei peruta, vaikka poistaisit sovelluksen asennuksen.
  1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse peruttava tilaus.
  3. Valitse Peru tilaus.
  4. Seuraa ohjeita.
Vinkki: Jos sinulla on tilaus sovelluksessa, joka poistetaan Google Playsta, tuleva tilauksen uusiminen perutaan. Aiempia tilauksia ei voi hyvittää, lukuun ottamatta tässä artikkelissa tai Google Playn hyvityskäytännöissä kuvattuja poikkeuksia.
Tilauksen palauttaminen tai uudelleentilaaminen

Jos tilauksesi on peruttu, mutta edelleen aktiivinen

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  4. Valitse tilaus, jonka haluat aloittaa uudelleen.
  5. Valitse Tilaa uudelleen.
  6. Seuraa ohjeita.

Jos tilauksesi on peruttu ja vanhentunut

Jos perut tilauksesi ja tilauksesi jäljellä oleva aika on vanhentunut, tee tilaus uudelleen.

Vinkki: Kaikkia tilauksia ei välttämättä voi tehdä uudelleen.
Hyvitykset tilauksista
Jos haluat lisätietoja tilausten hyvityksistä, esimerkiksi ennakkomaksupaketeista, lue lisää Google Playn hyvityksistä.
Tilauksen keskeyttäminen

Jotkut sovellukset antavat myös mahdollisuuden keskeyttää tilauksen. Kun keskeytät tilauksen, tilaus keskeytetään nykyisen laskutuskauden lopussa.

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  4. Valitse keskeytettävä tilaus.
  5. Valitse Hallinnoi ja sitten Keskeytä maksut.
  6. Valitse maksujen keskeytyksen ajanjakso.
  7. Valitse Vahvista.
Keskeytetyn tilauksen maksujen uudelleen käynnistäminen

Voit jatkaa tilausta milloin tahansa.

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  4. Valitse tilaus, jonka haluat aloittaa uudelleen.
  5. Napauta Jatka.
  6. Seuraa ohjeita.
Tilauksen maksutavan muuttaminen

Tilaus veloitetaan uusimispäivänä samalta maksutavalta, jolla maksoit alkuperäisen tilauksen. Uusittu tilaus saattaa alkaa jo 24 tuntia ennen tilausjakson alkua.

Näin voit vaihtaa tai päivittää käytetyn maksutavan:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  4. Valitse päivitettävä tilaus.
  5. Valitse Hallinnoi ja sitten Päivitä.
  6. Päivitä maksutapa ohjeiden mukaisesti.

Jos maksutapasi hylätään tai sillä ei ole riittävästi katetta, tilauksesi voidaan perua. Lisää varamaksutapa tai tee tilaus uudelleen.

Vaihto tilausten ja ennakkomaksupakettien välillä

Jos sovelluskehittäjät sallivat sen, voit vaihtaa ennakkomaksupaketista toistuvaan tilaukseen tai toistuvasta tilauksesta ennakkomaksupakettiin.

Maksut käsitellään heti vaihdon yhteydessä. Aktiivisen tilauksen tai paketin jäljellä olevat päivät lisätään uuteen tilaukseen.

Vinkki: Voit tarkistaa, onko tilauksesi toistuva vai ennakkomaksupaketti, kirjautumalla sisään Tilaukset-kohdassa.

Näin voit vaihtaa ennakkomaksupakettia, jos kehittäjä sallii sen:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Varmista, että olet kirjautuneena oikealle Google-tilille.
  3. Etsi ja avaa sovellus, jossa on mahdollista vaihtaa ennakkomaksupaketti tilaukseen tai tilaus ennakkomaksupakettiin.
  4. Valitse Hallinnoi tilausta.
  5. Valitse uusi paketti, johon haluat vaihtaa.
  6. Valitse tuettu maksutapa.
  7. Valitse Osta tai Tilaa.

Tilausten ja niiden laskutuspäivien tarkistaminen

1. Siirry tilauksiisi.
    • Android-laitteella:
      1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
      2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
      3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  2. Tarkista Tilaukset-kohdasta vanhentuneet tilaukset tai tilaukset, joissa maksutapa on hylätty.

Peruuttamisen seuraukset

Kun perut tilauksen, voit edelleen käyttää sitä maksamasi ajan.

Jos esimerkiksi teet 1. tammikuuta vuoden mittaisen tilauksen, jonka hinta on 10 $, ja päätät perua tilaukseni 1. heinäkuuta:

• Voit käyttää tilausta 31. joulukuuta asti.
  • Sinulta ei veloiteta uutta 10 $:n vuositilausmaksua seuraavan tammikuun 1. päivänä.
Mitä tapahtuu Play Passin perumisen jälkeen

Play Passista asentamasi sovellukset ja niiden data säilyvät laitteellasi.

Play Passin kautta hankittu sisältö:

• Maksullisissa sovelluksissa sinua kehotetaan ostamaan kyseinen sovellus tai tilaamaan Play Pass.
  • Sovelluksen sisäiset ostokset poistetaan, mutta ne ovat saatavilla yksittäisinä ostoksina.
  • Mainoksia näkyy taas sovelluksissa, joista ne oli poistettu.
  • Jos liityt Play Passiin uudelleen, kaikki tämä sisältö on taas saatavilla.

Mitä tapahtuu, kun perun ennakkomaksupaketin?

Ennakkomaksupaketit ovat voimassa rajoitetun ajan, joten niitä ei tarvitse perua. Ne vanhenevat automaattisesti laskutuskauden lopussa.

Jos ennakkomaksupakettia ei ole käytetty, voit pyytää siitä hyvitystä. Lue lisää Google Playn hyvityksistä.

Näin voit perua käyttämättömän ennakkomaksutilauksen:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Tilaukset.
  4. Valitse peruttava tilaus tai ennakkomaksupaketti.
  5. Valitse Peru tilaus.
  6. Seuraa ohjeita.