Gå med i en familj på Google

När du går med i en familjegrupp kan du dela familjetjänster i Google med upp till fem familjemedlemmar.
Viktigt! De fem familjemedlemmarna omfattar familjemedlemmar som har bjudits in till din familj men inte har tackat ja till inbjudan ännu.

Så fungerar familjegrupper

När du går med i en familjegrupp kan du göra följande:

• Använda familjens betalningsmetod: Familjeadministratören måste konfigurera en betalningsmetod för familjen innan du kan använda den för köp på Google Play
  • Använda familjetjänster: Använd eller prenumerera på familjetjänster som Google One, Familjens bibliotek på Google Play eller familjeprenumeration på YouTube Premium. Barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) har begränsad åtkomst till vissa YouTube-funktioner. Du hittar tjänster som är tillgängliga för din familj på g.co/YourFamily

Gå med i en familjegrupp

Om någon bjuder in dig till sin familj får du en inbjudan via e-post eller sms. Gå med i familjegruppen genom att följa anvisningarna i inbjudan.

Information som familjemedlemmar ser om varandra

När du går med i en familj kan familjemedlemmarna se ditt namn, din bild och din e-postadress.

Familjeadministratören är ansvarig för familjens betalningsmetod och får därför ett kvitto varje gång någon handlar med den.

Familjemedlemmarna kan se innehåll som har lagts till i Familjens bibliotek.

Om din familj delar ett medlemskap på Google One kan familjemedlemmarna se hur mycket delat lagringsutrymme du har använt. Filerna delas inte med din familj. Läs om hur du börjar eller slutar dela med din familj i Google One.

Krav för att gå med i en familj

Om du vill gå med i en familjegrupp måste du uppfylla följande krav:

• Ha ett Google-konto. Du kan inte gå med i en familj med ett Google-konto från jobbet, skolan eller en annan organisation.
  • Bo i samma land som familjeadministratören.
  • Inte vara med i någon annan familjegrupp.
  • Inte ha bytt familjegrupp under de senaste tolv månaderna.

Lämna eller byta familjegrupper

Innan du kan byta till en annan familjegrupp måste du lämna den nuvarande.
Det här händer när du lämnar familjegruppen
  • Du kan bara byta familj en gång under en tolvmånadersperiod. Om du lämnar en familjegrupp och går med i en ny kan du inte gå med i en annan familjegrupp på tolv månader. Tolvmånadersregeln gäller endast om du använder en betalprenumeration på Google, till exempel Google One eller YouTube Premium.
  • Du kan inte längre handla med familjens betalningsmetod. Eventuella väntande köp kan fortfarande debiteras.
  • Du förlorar tillgången till Familjens bibliotek på Google Play och objekt som lagts till av familjemedlemmarna.
  • Om du har köpt något och lagt till det i Familjens bibliotek på Google Play tas det bort och familjemedlemmarna förlorar tillgången till det.
  • Om din familj delar ett medlemskap på Google One och du är administratör för Google One-prenumerationen slutar familjemedlemmarna att använda det delade lagringsutrymmet. Om någon får slut på lagringsutrymme är personens filer säkra, men personen kan inte lagra något nytt. Läs mer om vad som händer när någon får slut på lagringsutrymme.
    • Familjen förlorar även åtkomsten till extra medlemsförmåner och Google-experter.
  • Om din familj delar ett medlemskap på Google One och någon annan är administratör för Google One-prenumerationen förlorar du åtkomsten till deras delade lagringsutrymme, extra medlemsförmåner och Google-experter.
  • Du behåller ditt Google-konto och allt innehåll som du har köpt med familjens betalningsmetod.
Lämna familjegruppen
Viktigt! Om du är familjeadministratör kan du inte lämna familjegruppen.

Mobil enhet eller webbläsare

1.  Besök sidan Din familj på Google.
  2. Välj menyn Meny följt avLämna familjegrupp följt avLämna grupp.
Viktigt! Om du har gjort inställningar för familjen i olika Google-produkter (Play Butik, Family Link, Google One) kan du även lämna familjen inom dessa produkter genom att följa anvisningarna nedan.

Play Butik-appen

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen följt av Inställningar följt av Familj följt av Hantera familjemedlemmar uppe till höger.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Lämna familjegrupp följt avLämna grupp uppe till höger.
  4. Skriv in lösenordet och tryck på Bekräfta.

Family Link-appen

Viktigt! Family Link är endast tillgänglig i vissa områden. Registrera dig för Family Link på g.co/YourFamily.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Tryck på menyn Menyföljt av Hantera familj uppe till vänster.
  3. Välj Lämna familjegrupp i Lämna familjegrupp.
  4. Ange ditt lösenord.
  5. Tryck på Bekräfta.

Google-appen​

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Menyföljt av Inställningarföljt av Hantera familjeinställningar.
  3. Tryck på Hantera familjegrupp.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Lämna familjegrupp följt av Lämna grupp uppe till höger.
  5. Tryck på Bekräfta.

Google One-appen (iPhone och iPad)

1. Öppna Google One-appen Google One på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar följt av Familjeinställningar följt av Hantera familjemedlemmar på Google.
  3. Logga in på Google-kontot om du ombeds att göra det.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Lämna familjegrupp följt av Lämna grupp.
  5. Ange ditt lösenord.
  6. Tryck på Bekräfta.

Felsöka problem

Problem med min inbjudan

Inbjudan var redan använd

Varje inbjudan har en unik registreringslänk som bara kan användas en gång.

Om du vidarebefordrar inbjudan till någon annan kan den personen använda din unika länk för att gå med i familjegruppen.

Om du har använt inbjudan med ett annat Google-konto kan du lämna familjegruppen och be om en ny inbjudan som du kan använda med en annan e-postadress.

Inbjudan har upphört att gälla

En inbjudan att gå med i en familj gäller i två veckor.

Om inbjudan har upphört att gälla ber du familjeadministratören om en ny inbjudan.

Ett felmeddelande visades

Det gick inte att gå med i familjegruppen

• Byta familj: Du kan bara byta familj en gång per 12 månader.
  • Landsbegränsning: Du måste bo i samma land som familjeadministratören.

Din familjegrupp är inaktiverad

Familjeadministratören måste besöka myaccount.google.com och återställa sitt konto.

Du deltar redan i en familjegrupp

Du kan bara vara med i en familjegrupp i taget. Om du vill gå med i en annan familjegrupp måste du lämna den nuvarande familjegruppen innan du går med i den nya.

Familjeadministratören har raderat familjegruppen

Om familjeadministratören raderar familjegruppen händer följande:

• Du kan inte längre handla med familjens betalningsmetod. Eventuella väntande köp kan fortfarande debiteras.
  • Du har inte längre tillgång till Familjens bibliotek på Google Play och de objekt som lagts till av familjemedlemmarna.
  • Om du har köpt något och lagt till det i Familjens bibliotek på Google Play tas det bort och familjemedlemmarna förlorar tillgången till det.
  • Om din familj delar ett medlemskap på Google One och du är administratör för Google One-prenumerationen slutar familjemedlemmarna att använda det delade lagringsutrymmet. Om någon får slut på lagringsutrymme är personens filer säkra, men personen kan inte lagra något nytt. Läs mer om vad som händer när någon får slut på lagringsutrymme.
    • Familjen förlorar även åtkomsten till extra medlemsförmåner och Google-experter.
  • Om din familj delar ett medlemskap på Google One och någon annan är administratör för Google One-prenumerationen förlorar du åtkomsten till deras delade lagringsutrymme, extra medlemsförmåner och Google-experter.
  • Du behåller ditt Google-konto och innehåll som du har köpt med familjens betalningsmetod.

Obs! Du kan bara byta familjegrupp en gång per år. Om du går med i en familjegrupp eller skapar en ny kan du inte gå med i en annan under tolv månader.